Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Τάσος Χάλαρης

Τάσος Χάλαρης

Τάσος Χάλαρης

«Η πρόσβαση στην γνώση δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων».  
Αναπόφευκτα η εκπαίδευση ελεύθερης κατάδυσης συναντήθηκε με την πρώτη μου αγάπη, το ψαροτούφεκο. Αυτές οι δυο δραστηριότητες, έχουν πολλές διαφορές τόσο στη φιλοσοφία όσο και το στόχο τους. Η συνάντηση του "vertical rope dive" με την ένοπλη αναζήτηση αλιευμάτων στο περιβάλλον τους με άπνοια, ήταν ένα στοίχημα ζωής για μένα. 
Τα σεμινάρια, η αρθρογραφία στον ΒΥΘΟ από το 1994, οι εκθέσεις καθώς και οι αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα. Η ανταπόκριση του κοινού στην προσπάθειά μου ήταν εντυπωσιακή.
Σύντομα, η ομάδα των μαθητών μεγάλωσε και έγινε η μεγάλη XTDiving team!


Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Του Τάσου Χάλαρη Τ.296

Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Τα λάστιχα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ψαροτούφεκού μας. Είναι εκείνο που θα μετακινήσει την βέργα και θα χτυπήσουμε το στόχο μας. Υπήρχαν τα λάστιχα με τα βιδωτά ρακόρ. Ήταν ένας κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούσαμε παλιά.

Πλέον έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, όπου τα λάστιχα τα δένουμε και χρησιμοποιούμε τα μικρά ρακόρ, είτε για βίδωμα, είτε για σκοινάκια και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δίνουμε μεγαλύτερη δύναμη στο λάστιχο και ουσιαστικά δύναμη στην προώθηση της βέργας μας.

Για να περάσουμε τα ρακόρ στο λάστιχο μας, τα “κερνάμε” λίγο με γράσο σιλικόνης. Από εδώ θα περάσει το σκοινί, θα κάνουμε τον κόμπο και θα κάνουμε κύκλο το λάστιχό μας.

Το σχοινάκι που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι κερωμένο. Επιθυμούμε να είναι πάνω από 1,5mm και του κάνουμε διπλό πέρασμα στον κόμπο και από τις δύο του πλευρές.

Είμαστε έτοιμοι. Αυτός ο κομός που φαίνεται στο βίντεο αρκεί. Τα πάντα τελείωσαν, αρκεί να κόψουμε τις άκρες από τα σκοινάκια και να τις κάψουμε. Το λάστιχο είναι έτοιμο, δεμένο προς χρήση. Το ίδιο θα κάνω και όταν θα επιλέξω να περάσω ένα σπαστό καμπανάκι.

Όποια από τις δύο περιπτώσεις επιλέξω, δηλαδή ρακόρ ή σπαστό καμπανάκι, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

ΚατηγορίαWORK SHOP
Print
Back To Top