Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Περιδικό Βυθός : Λίτσα

Λίτσα

Λίτσα

Το χρώμα της είναι γκρίζο, στην ράχη έχει πράσινες αποχρώσεις και κοιλιακά λευκό/ασημί χρώμα Έχει επίμηκες σώμα, πλευρικά συμπιεσμένο που καταλήγει σε ισόλοβο ημισεληνοειδές ουραίο πτερύγιο . Η μεγάλη διχαλωτή ουρά της την κάνει ιδιαίτερα δυνατή και γρήγορη ενώ η έντονη καμπυλωτή πλευρική γραμμή της επιτρέπει να σκανάρει και να εντοπίζει τα θηράματά της από τις δονήσεις που προκαλούν με την κίνηση τους.

Φέρει ένα ζεύγος θωρακικών και κοιλιακών πτερυγίων και ένα εδρικό και ραχιαίο πτερύγιο. Έχει σχετικά μικρά μάτια, μεγάλο στόμα και ένα μυτερό ρύγχος. Το μήκος της μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 μέτρα, αλλά στις ελληνικές ακτές φτάνουν το 1 μέτρο. Το βάρος της μπορεί να φτάσει τα 20 κιλά. Και σε σπάνιες περιπτώσεις τα 50 κιλά.


Το Ρηχό Καρτέρι (Δείτε το video).

Του Μιχάλη Σιμιτσάκη

Το Ρηχό Καρτέρι (Δείτε το video).

Το ψάρεμα στα ρηχά νερά είναι συναρπαστικό με μεγάλες συγκινήσεις και εκπλήξεις. Πρέπει ο ψαροκυνηγός να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, εξοπλισμένος και να γνωρίζει το σημείο που θα κινηθεί. Ο εξοπλισμός του πρέπει να είναι άψογος και ανάλογος με το ψάρεμα που θα κάνει. Το καρτέρι είναι ο βασιλιάς των ρηχών ψαρεμάτων και μπορεί να μας δώσει πολύ όμορφα και μεγάλα ψάρια, που κανένας δεν πιστεύει ότι έχουν βγεί σε τέτοια βάθη.

Παρακολουθείστε το Video με πλάνα από ψαρέματα του Μιχάλη Σιμιτσάκη.

ΚατηγορίαΤΕΧΝΙΚΕΣ
Print
Back To Top