Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Περιοδιό Βυθός : Νέα

Τα νέα του χώρου του ψαροτούφεκου και της ελεύθερης κατάδυσης.

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης TRITON CUP.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης TRITON CUP.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου διοργανώθηκε στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου ένας αγώνας ελεύθερης κατάδυσης βάθους, με την ονομασία AIDA TRITON CUP. Ήταν μία συνδιοργάνωση του συλλόγου ελεύθερης κατάδυσης “ΝΗΡΙΤΗΣ” και του καταδυτικού κέντρου FREEDIVING CLUB GREECE, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν 9 εθνικά ρεκόρ, δύο από αυτά ελληνικά ρεκόρ AIDA. Από τους ξένους αθλητές ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, η Γαλλίδα Marianna Gillespie (2 ρεκόρ στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο με 100 και 102 μέτρα), η Ιρλανδή Kathleen Mac Donald (3 εθνικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε) και η Anqi Lim από τη Σιγκαπούρη (2 ρεκόρ στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο και χωρίς πέδιλα). Αξίζει εδώ να σημειωθεί και η επίδοση του 67χρονου Γάλλου Sauveur Lococo στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης (free immersion) με 72 μέτρα!

Άννα Ηλιάδου, Χρήστος Καρέλος, Δημήτρης Κούμουλος, Kathleen Mac Donald.

Όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν ο Χρήστος Καρέλος και η Άννα Ηλιάδου. Και οι δύο βελτίωσαν τα προσωπικά τους ρεκόρ, που ήταν ταυτόχρονα εθνικά ρεκόρ AIDA, ο Χρήστος Καρέλος με 117m στο αγώνισμα με μονοπέδιλο και η Άννα Ηλιάδου με 42m στο αγώνισμα χωρίς πέδιλα.

Ο προπονητής των δύο Ελλήνων αθλητών καθώς και της Ιρλανδέζας πρωταθλήτριας Kathleen Mac Donald, Δημήτρης Κούμουλος, δήλωσε σαφώς ευχαριστημένος. “Έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια με αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία μας λόγω covid, θεωρώ ότι αρχίζουμε σταδιακά να βρίσκουμε την καλή αγωνιστική μας κατάσταση. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας πριν από σημαντικούς αγώνες βάθους (Παγκόσμιο πρωτάθλημα CMAS στο Κας της Τουρκίας) και είμαι αισιόδοξος ότι η σκληρή προσπάθεια των αθλητών μου και η επιμονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια των lock down και των άδικων περιορισμών που είχαμε, θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Θέλω και έχω λόγους να πιστεύω πως η ελεύθερη κατάδυση, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΥΔΑ), αρχίζει να βρίσκει τη θέση της στον αθλητικό χώρο.

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ ΕΛ. ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ
Print
Back To Top