Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

Περιοδικό Βυθός : Νέο Τεύχος

Διαβάστε το νέο τεύχος του αγαπημένου σας περιοδικού.

Νο 295_D3

Ζούμε είναι η αλήθεια μια εποχή που ουσιαστικά το ψάρεμα έχει ακυρωθεί και μόνο το ότι αυτό γίνεται βδομάδα βδομάδα σου δίνει την αίσθηση του προσωρινού μέτρου. Άραγε πως θα είναι το μέλλον και τι καινούρια μέτρα ετοιμάζονται, κανείς δεν ξέρει...

Μέσα σε αυτά τα προβλήματα, βγήκε στον αέρα και το τρίτο ψηφιακό τεύχος το ΒΥΘΟΥ. Καταλαβαίνετε ότι χωρίς να μπορείς να πας στην θάλασσα, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις και κυριώς να αναβιώσεις ιστορίες και γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν.

Διαβάστε το πρώτο άρθρο του Μαργαρίτη Μπρούμπη "ξαφνικά μικρά λευκά στίγματα διαταράσσουν την χρωματική μονοτονίατα του μπλε..."

Το ψάρεμα του Γιάννη Δωρόπουλου "το μεγάλο ψάρι, που είναι και ο στόχος μου, με αντιλαμβάνεται και σηκώνεται ελάχιστα από τον βυθό και στρίβει"

Διαβάστε το δεύτερο μέρος του άρθρου του θρυλικού ροφοκυνηγού Μανώλη Φωτιάδη από την Κρήτη.

Την πρώτη συναγρίδα του Νίκου Καμπάνη, τον μεγάλο λύκο του Γιώργου Μητσόπουλου και πολλά άλλα θέματα.

* Στο τέλος κάθε άρθρου, υπάρχει το κουμπί ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, που μπορείτε να προωθήσετε το άρθρο με διάφορους τρόπους στο διαδίκτυο.

Λήδα Βαρβέρη 


Η χρήση του Γάντζου στο ξεβράχωμα των ψαριών. (VIDEO) WorkShop#1

Του Τάσου Χάλαρη

Η χρήση του Γάντζου στο ξεβράχωμα των ψαριών. (VIDEO) WorkShop#1

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι ψαροκυνηγοί, είναι το βράχωμα των ψαριών κάτω από τις πέτρες. Τα ψάρια, κυρίως τα μαύρα, δηλαδή οι ροφοί, οι στήρες, οι σφυρίδες και οι πίγκες, όταν τα πρσεγγίσουμε και καταφέρουμε να έχουμε μία επιτυχημένη βολή, πολλές φορές βραχώνουν σε δύσκολα σημεία του βυθού.

Εδώ λοιπόν θα χρειαστούμε το γάντζο. Τον γάντζο ξεβραχώματος. Αποτελείται από αρκετά κομμάτια. Τα χρησιμοποιούμε διαφορετικά, γιατί άλλες φορές προσπαθούμε να αρπάξουμε το ψάρι και να το φέρουμε προς το μέρος μας, άλλες πάλι να σπρώξουμε το ψάρι και να το γυρίσουμε ανάποδα αν χρειάζεται ή αν μας βραχώσει η βέργα να μπορέσουμε να την πιάσουμε και να την φέρουμε προς το μέρος μας. Πάμε να δούμε τα μέρη του. Το βασικό σώμα είναι αυτό που έχει την χειρολαβή. Το πιρούνι που μπορούμε να σπρώξουμε ή να γυρίσουμε το ψάρι, ο γάντζος που μπορούμε να το αρπάξουμε και εναλλακτικά ο εξολκέας τον βεργών.

Ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε είναι το σφίξιμο των τμημάτων του γάντζου που πολλές φορές σφίγγεται τόσο γερά και δεν μπορούμε - μέσα στο νερό - να τον ξεσφίξουμε. Γι΄αυτό έχουμε τη λύση με τα εξαρτήματα μας και αντί να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια, μπορούμε να τον ξεσφίξουμε χρησιμοποιώντας μια εγκοπή του γάντζου μας και έτσι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Για την συντήρηση του γάντζου το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τον ξεπλένουμε καλά με γλυκό νερό μετά την χρήση του και να βάζουμε συχνά στα σπειρώματά του λίγο γράσο σιλικόνης. Αυτό αρκεί και περισσεύει για να έχουμε ένα γάντζο πάντα έτοιμο για να τον χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη δύσκολη στιγμή.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO  

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top