Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Περιοδικό Βυθός : Νέο Τεύχος

Διαβάστε το νέο τεύχος του αγαπημένου σας περιοδικού.

Νο 297

NATEX by the SEA.

Η γιορτή της θάλασσας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

25/26/27 Σεπτεμβρίου 2021 - Μαρίνα Ταε Κβον Ντο, Π. Φάληρο.

Μετά από πολύμηνη απουσία οι επισκέπτες της απόλυτης θαλασσινής εμπειρίας, είχαν την ευκαιρία να δώσουν το ραντεβού τους ξανά στην έκθεση NATEX by the Sea. H θαλασσινή αγορά ξεκινά δυναμικά και χιλιάδες φίλων της θάλασσας, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των εκθετών, και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Σκάφη αλλά και Ψαρευτικό Εξολισμό στην θάλασσα. 

 ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: YAMAHA 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΒΕΡΗ - ΤΗΛ: 210 7223168, www.NatexMedia.gr / info@varveris.gr

 


Meandros Standard Μουλινέ.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.298

Meandros Standard Μουλινέ.

Κάθετο μουλινέ με συνθετικό τύμπανο μικρότερης αρνητικής πλευστότητας σε σχέση με τα μεταλλικά, καθώς και άλλων πλεονεκτημάτων. Διαθέτει φρένο αυτόματης απελευθέρωσης αλλά και ημιρύθμιση σταθερής αντίστασης ροής, για το ασφαλές ξετύλιγμα των σπειρών του νήματος με άριστη ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας. Αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού, μελέτης και σημείο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα μουλινέ στην παγκόσμια αγορά. Τα υλικά κατασκευής του, ο μοναδικά πρωτοποριακός τρόπος συναρμογής, καθώς και η μακροχρόνια άριστα μελετημένη και κομψή σχεδίαση του, εξασφαλίζουν την μακροβιότητα στην σκληρή και συχνή χρήση. Παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή στην τριβή και πιέσεις με μηδενικές σχεδόν φθορές στα απότομα ταχύτατα ξετυλίγματα, που το καθιστά κατάλληλο για κάθε είδους ψάρεμα και από τον πιο απαιτητικό ψαροκυνηγό. 

Εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό την σχέση μεγέθους - χωρητικότητας, καθώς το τύμπανο είναι κατασκευασμένο από διάτρητο πλαστικό άξονα με προσαρμοσμένα και νερωμένα, διάτρητα μεταλλικά στεφάνια, προσδίδοντας ελάχιστο βάρος, όγκο και μέγεθος για την χωρητικότητα του και παράλληλα βοήθα και στο στέγνωμα του νήματος ώστε να αποφεύγεται η σήψη του.

Η βάση του μουλινέ είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι marine type και είναι διαμορφωμένη σε ειδικά καλούπια. Ο διασχηματισμός της βάσης σε σχήμα οδoντωτού δίσκου, προσφέρει την ιδανική στατική και ακαμψία με ελάχιστο βάρος. Η συναρμογή της βάσης γίνεται πρετσινώτα ώστε να μην εξέχουν εκτός βάσης, προκαλώντας δυσλειτουργία και μπλεξίματα, με 3 άξονες αποστάτες σε στρατηγικά σημεία γύρω από το τύμπανο, ώστε εκμηδενίζεται και η παραμικρή πιθανότητα μπλεξίματος και διαφυγής του νήματος εκτός τύμπανου.

Ο μοχλός τυλίγματος από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι σταθερός και νευρωμένος για αντοχή στην σκληρή χρήση και προστασία στη μεταφορά. Παράλληλα η βίδα συναρμογής μοχλού και της “ειδικού διασχηματισμού” ροδέλας που παρεμβάλεται με o-ring ανάμεσα στην βάση και στον μοχλό, δίνει στον χρήστη ενα ικανοποιητικό εύρος ρύθμισης της ασκούμενης πίεσης στο o-ring, ώστε να διατηρεί την απαραίτητα σταθερή και ελαφρά αντίσταση ροής που χρειάζεται να έχει το τύμπανο, κατά το ξετύλιγμα του νήματος. Το αξιόπιστο σύστημα πέδησης εγγυάται την άριστη λειτουργία και μακροζωία του μουλινέ, διότι δεν έχει κινητά, αλλά σταθερά μέρη. Έχει προβλεφθεί για την κατά περιόδους συντήρηση (αντικατάσταση o-ring) να μπορεί να γίνεται οικονομικά, πανεύκολα, εξωτερικά της βάσης, από τον κάθε χρηστή. 

Το αυτόματο φρένο είναι διάτρητο ώστε να διέρχεται το νήμα μετά τον άξονα, αλληλοασφαλίζοντας έτσι την συγκράτηση του νήματος και του φρένου πάνω στο μουλινέ. Όλα τα μέρη του είναι επιμελώς και ομοιόμορφα σμιλευμένα χωρίς αιχμές.

Εύκολη τοποθέτηση με βίδες στην κάνη του όπλου ή στον υποφυλακτήρα της σκανδάλης. Ιδανικό τόσο για σωληνωτά, αλλά και μονομπλόκ ξύλινα ή συνθετικά οπλα.

Κατασκευάζεται σε 3 μεγέθη: 1, 1L, 2.

Οι καινοτομίες σχεδίασης, συναρμογής και λειτουργίας του μουλινέ, αποτελούν ευρεσιτεχνία και διαφυλάσσονται νομικά. Οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση αναφορικά με το σχήμα, μέγεθος, διαστάσεις, υλικά κατασκευής και συναρμογής, ποικιλία πεδίων εφαρμογής, εφόσον δεν αποτελεί νέο εφευρετικό βήμα και δεν συντελεί στην τεχνική του ήδη γνωστού, θεωρούνται εμπεριεχόμενα στους σκοπούς και τις βλέψεις της παρούσης επινόησης.

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

• Υλικό : inox 316L marine type / acetal
• Τοποθέτηση : με βίδες / προσαρμόζεται στα περισσότερα όπλα της αγοράς
• Σχήμα βάσης : οδοντωτού κοπτικού δίσκου 
• Σύστημα απελευθέρωσης : αυτόματη
• Λειτουργία πέδησης : σταθερή / ημι-ρυθμιζόμενη 
• Περιμετρικοί άξονες : 3
• Μοχλός τυλίγματος : inox / σταθερός
• Τύπος τυμπάνου : άξονας acetal /inox νευρωμένοι δίσκοι σχήματος νιφάδας
• Χρωματισμοί : inox mat / μαύρο acetal
• Μεγέθη : 3 / 1, 1L, 2 


Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές επικοινωνήστε:

DivePlus Ltd – MEANDROS Sub
6942 486328, +359 878895766
info@meandros-sub.com

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top