Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Περιοδικό Βυθός : Νέο Τεύχος

Διαβάστε το νέο τεύχος του αγαπημένου σας περιοδικού.

Νο 297

NATEX by the SEA.

Η γιορτή της θάλασσας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

25/26/27 Σεπτεμβρίου 2021 - Μαρίνα Ταε Κβον Ντο, Π. Φάληρο.

Μετά από πολύμηνη απουσία οι επισκέπτες της απόλυτης θαλασσινής εμπειρίας, είχαν την ευκαιρία να δώσουν το ραντεβού τους ξανά στην έκθεση NATEX by the Sea. H θαλασσινή αγορά ξεκινά δυναμικά και χιλιάδες φίλων της θάλασσας, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των εκθετών, και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Σκάφη αλλά και Ψαρευτικό Εξολισμό στην θάλασσα. 

 ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: YAMAHA 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΒΕΡΗ - ΤΗΛ: 210 7223168, www.NatexMedia.gr / info@varveris.gr

 


William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

Photo by Daan Verhoeven

Ο πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης William Trubridge έχει μερικές συμβουλές για όσους ασχολούνται με το άθλημά του και σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση ή λαμβάνουν τέτοιες ουσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Trubridge:

«Ακόμα κι αν τελικά είσαι επιτυχημένος, ακόμα κι αν σπάσεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ ή κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ή η κατάριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ δεν θα διαλύσει τα προβλήματα ή τις ανασφάλειές σας, γράφει ο Trubridge σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog όπου αποκαλεί το ντόπινγκ «καρκίνο».

Για όσους αναζητούν κουτσομπολιά ή σκάνδαλα, λυπάμαι που θα τους απογοητεύω. Αυτή η ανάρτηση δεν θα απευθυνθεί για κανέναν αθλητή και δεν θα κουνήσει το δάχτυλο. Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου σε μικρά νησιά και είμαι ο τελευταίος που γνωρίζει οτιδήποτε!

Αρκεί να πούμε ότι το ντόπινγκ (χρησιμοποιώντας φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση) είναι μια ασθένεια που μπορεί τώρα να εισχωρεί στο άθλημά μας, και πιθανώς για τους συνήθεις λόγους (νομίζοντας ότι το κάνουν άλλοι, οπότε γιατί να μην το κάνουν και αυτοί).

Αυτό που θα ήθελα να επικοινωνήσω εδώ είναι ένα μήνυμα σε όποιον μπορεί να σκέφτεται κάποια μορφή ντόπινγκ ή να ασχολείται ήδη με αυτό, και το μήνυμα είναι το εξής: ακόμα κι αν τελικά είσαι επιτυχημένος, ακόμα κι αν σπάσεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ ή κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Έχω βιώσει κάποια επιτυχία σε αυτό το άθλημα, χωρίς να έχω βελόνες στην ντουλάπα μου, αλλά η ίδια η αθλητική επιτυχία δεν άλλαξε τη ζωή μου με τον τρόπο που θα ήλπιζα στο ξεκίνημά μου ως αθλητής. Τα προβλήματα ή οι ανασφάλειες δεν λύνονται με έναν παγκόσμιο τίτλο. Το να σου ζητάνε αυτόγραφα ή selfie είναι πραγματική τιμή, αλλά το να νιώθεις τιμή είναι παροδικό και επιφανειακό.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ελεύθερη κατάδυση έχει διαμορφώσει τη ζωή μου, βοηθώντας με να εξελιχθώ ως άνθρωπος και δίδαξε μου τόσα πολλά μαθήματα. Αλλά το κομμάτι της ελεύθερης κατάδυσης που το έκανε δεν περιελάμβανε βάθρο ή τίτλο. Ήταν μια βουτιά στα 20 μέτρα για να ξεκουραστείς σε ένα αμμώδες κομμάτι ανάμεσα στα κοράλλια, μια βραδινή αναπνοή σε μια πλάκα γρανίτη με θέα στη Μεσόγειο. Ήταν ένα εξαντλητικό πρωτόκολλο προπόνησης σε μια πισίνα ή η αναζήτηση μιας βαθύτερης “κατάστασης” καθώς έπεφτα ελεύθερα στη μπλε τρύπα. Ήταν να μοιράζεσαι ένα νέο προσωπικό ρεκόρ με φίλους, και να διδάσκεις σε έναν αρχάριο να βουτάει για πρώτη φορά.

Αυτό, και άλλα τόσα, μου έχουν δώσει το άθλημα και ο ωκεανός, και δίπλα στα μετάλλια στο ράφι μου δεν υπάρχει σύγκριση.

Όποιος αναζητά γρήγορες συντομεύσεις προς κάποιο φανταχτερό δισκοπότηρο μπορεί να κερδίσει βραχυπρόθεσμη αναγνώριση, ίσως έναν ή δύο επιπλέον χορηγούς. Αλλά η υπονόμευση και η προσποίηση πιθανότατα θα στοίχειωναν τις μέρες τους και θα έχαναν το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει να προσφέρει η ελεύθερη κατάδυση και ο αθλητισμός γενικότερα, την τεράστια εκπλήρωση που προέρχεται από τα γνήσια επιτεύγματα.

Ζητώ συγγνώμη αν αυτή η ανάρτηση θεωρηθεί λίγο κήρυγμα. Δεδομένου ότι είναι ένα θέμα που έχει ένα στοιχείο ταμπού σε αυτό, δεν είναι εύκολο να το αναδείξετε ή να το συζητήσετε, αλλά ήθελα να ξεκινήσω έναν διάλογο ως ένα είδος προφύλαξης.

Το ντόπινγκ είναι ένας καρκίνος, που από τη στιγμή που κυριαρχεί σε οποιοδήποτε άθλημα είναι πολύ δύσκολο να "γυρίσει το πίσω ποτάμι". Ας μην το αφήσουμε αυτό να συμβεί στο όμορφο σπόρ μας, στην ελεύθερη κατάδυση.


Γουίλιαμ Τράμπριτζ (William Trubridge) / Ελεύθερος δύτης

Ο William Trubridge είναι παγκόσμιος πρωταθλητής της Νέας Ζηλανδίας και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Ο Trubridge ήταν ο πρώτος ελεύθερος δύτης που πήγε βαθύτερα από 100 μέτρα και από το 2013 κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση με σταθερά βάρη, χωρίς χρήση πτερυγίων.

Γέννηση: 24 Μαΐου 1980 (ηλικία 41 έτη), Ηνωμένο Βασίλειο

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ & ΡΕΚΟΡ
Print
Back To Top