Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Αποστολάκης Τόλης

Τόλης Αποστολάκης

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1983, στο Μαρούσι Αττικής. Σε ηλικία μόλις 10 ετών χτυπάει το πρώτο του θήραμα με ψαροτούφεκο. Η περιπέτεια για εκείνον μόλις είχε αρχίσει.. Στα τέλη της δεκαετίας του 90’, μαθητής ακόμα λυκείου γίνεται μέλος του συλλόγου φίλων υποβρυχίου κυνηγιού «ΓΛΑΥΚΟΣ», ενώ έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό ψαροτούφεκο και την υποβρύχια σκοποβολή.
Όντας ήδη παθιασμένος κυνηγός με έφεση στις μοντέρνες τεχνικές σύλληψης στο ανοιχτό νερό, το 2005 τελειώνει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις και ξεκινάει να αρθρογραφεί συστηματικά στον ΒΥΘΟ, γυρίζοντας και ταυτόχρονα ταινίες μικρού μήκους με θέμα το υποβρύχιο κυνήγι.
Το 2008 δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της θάλασσας, στη MARES. Το πάθος του για τη σωστή και ασφαλή μετάδοση αυτών που τόσο αγαπάει, θα τον οδηγήσει λίγα χρόνια αργότερα στην Αλικαρνασσό, όπου χρίζεται επίσημα Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης και Ά βοηθειών της SSI, παίρνοντας παράλληλα και τις ειδικότητες FREE IMMERSION και TRAINING TABLES TECHNIQUES.
Γυρνώντας στην Ελλάδα ιδρύει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης FREE DIVING ADVENTURE όπου και διδάσκει. Το 2020 η επιλεκτικότητά του στο υποβρύχιο κυνήγι θα του χαρίσει το μεσογειακό ρεκόρ ψαριού στο είδος “yellowmouth barracunda”.


Τα λαστιχοβόλα του χειμώνα.

Του Τόλη Αποστολάκη (Εκπαιδευτή Ελεύθερης Κατάδυσης & Ά Βοηθειών SSI)

Τα λαστιχοβόλα του χειμώνα.

Το καλοκαίρι έφυγε. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ευτυχώς όμως στην περίπτωσή μας, μόνο για λίγους μήνες. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται σταδιακά η πιο σκληρή εποχή για τους υποψήφιους κυνηγούς. Ο χειμώνας. Φουρτουνιασμένες θάλασσες, θολά νερά και χαμηλές θερμοκρασίες. Κάποιοι θα κρύψουν τον εξοπλισμό τους στην αποθήκη μέχρι τις πρώτες λιακάδες του Απρίλη. Όχι όμως όλοι. Οι φανατικοί ψαροκυνηγοί θα τροποποιήσουν τις τεχνικές προσέγγισης, θα αναζητήσουν ίσως διαφορετικά θηράματα, θα προσθέσουν αρκετά χιλιοστά νεοπρέν, αλλά θα είναι εκεί. Μαζί με όλες αυτές τις αλλαγές, είναι λογικό να αλλάξουν και οι οπλικές επιλογές τους. Τι όπλα πρέπει να έχει ο σάκος μας; Πώς να τα στήσουμε; Το 130άρι με τη χοντρή βέργα και τα τρία λάστιχα χρειάζεται; Ας τα δούμε αναλυτικά.

ΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής ψαροτούφεκου της SSI.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.296

ΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής ψαροτούφεκου της SSI.

Όλοι γνωρίζετε τον Τόλη Αποστολάκη, τον δικό μας Τόλη, από την αρθρογραφία του στο περιοδικό ΒΥΘΟΣ εδώ και 15 χρόνια και έχετε παρακολουθήσει πολλά και ιδιαίτερα μορφωτικά σεμινάρια που έχει κάνει στην έκθεση NATEX. Εργάζεται στην αντιπροσωπεία της MARES στην Ελλάδα, στην εταιρεία των Αφων Ιωνά. Επίσης είναι ιδρυτής της σχολής ελεύθερης κατάδυσης και ψαροτούφεκου FREEDIVING ADVENTURE. Είναι ένας παθιασμένος ψαροκυνηγός, κάτοχος του Μεσογειακού ρεκόρ στο είδος Yellowmouth Barracuda και ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει την ελεύθερη κατάδυση στην κυριολεξία. Με την ολοκλήρωση των τελευταίων εξετάσεων στον παγκόσμιο καταδυτικό οργανισμό της SSI, πρόσθεσε ακόμα 2 πτυχία στην πλούσια εκπαιδευτική του καριέρα. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας τον παρουσιάσουμε και να τον γνωρίσετε καλύτερα.

Εξοπλισμός: MARES Σάκοι Attack Titan & Attack long fins.

Του Τόλη Αποστολάκη

Εξοπλισμός: MARES Σάκοι Attack Titan & Attack long fins.

Η μεταφορά του εξοπλισμού και των πέδιλων μας με άνεση και ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο από τους εξειδικευμένους καταδυτικούς σάκους της αγοράς. Ο Ιταλικός κολοσσός που ακούει στο όνομα MARES έχει δύο πολύ δυνατές προτάσεις σε σάκους. Τον Attack Titan για τον εξοπλισμό και τον Attack long fins για τα πέδιλα. Μόλις τους παραλάβαμε στα γραφεία του περιοδικού πήγαμε για μια προπονητική βουτιά στα κοντινά της Αττικής, για να τους δούμε και στην πράξη.

Εξοπλισμός και παραλλαγή. Μύθος ή πραγματικότητα;

Του Τόλη Αποστολάκη / Εκπαιδευτή Ελεύθερης Κατάδυσης & Α΄ Βοηθειών SSI

Εξοπλισμός και παραλλαγή. Μύθος ή πραγματικότητα;

Όλα ξεκίνησαν ένα ανοιξιάτικο απόγευμα πριν από τρία χρόνια σε μια ανάποδη σκέψη του μυαλού μου, καθώς έστηνα ένα όπλο για βαθύ καρτέρι. Συναγρίδες, πίγκες, στήρες, πελαγίσια και άλλα τέτοια ωραία…

Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το χερούλι από το μουλινέ που ήταν λευκό και έτσι πήρα μαύρη μονωτική ταινία και το τύλιξα. Χα! Τώρα δεν θα με βλέπουν τα ψάρια!

Στολή Mares Explorer 50.

Του Τόλη Αποστολάκη

Στολή Mares Explorer 50.

Η στολή κατάδυσης Explorer 50 της Mares απευθύνεται στους λάτρεις του απλού, αλλά λειτουργικού εξοπλισμού, χωρίς όμως συμβιβασμούς στα σημαντικά τεχνικά πλεονεκτήματα που προσφέρει μια καλή στολή. Ξυρισμένη εσωτερικά, φόδρα εξωτερικά, με σακάκι χωρίς φερμουάρ και παντελόνι μέσης. Με νέο ανατομικό πατρόν (PRE CUT) που εξασφαλίζει άνεση και άριστη εφαρμογή.

Back To Top