Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Κούμουλος Δημήτρης

Δημήτρης Κούμουλος ΒSc

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (ειδικότητα κολύμβησης)
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Apnea Academy  /  CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α.  /S.S.I.
Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών S.S.I.  
Γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 1974 στην Αθήνα , οπού μεγάλωσε και ζει έως τώρα. Από την ηλικία των 10 ετών ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ.  , οπού σε μεγαλύτερη ηλικία  πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα του ελευθέρου πετυχαίνοντας  πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες , σημειώνοντας αρκετά πανελλήνια ρεκόρ. Mέλος της Εθνικής ομάδας για 7 χρόνια.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνοντας την ειδικότητα της  κολύμβησης. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα εκμάθησης και στις πρωταγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες κολύμβησης σε συλλόγους (Π.Γ.Σ. , Α.Ν.Ο.Γ. , ΑΡΓΩ )
Από την ηλικία των 10 στη θάλασσα ως ψαροντουφεκάς και σταματώντας τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση ασχολήθηκε ενεργά με την ελεύθερη κατάδυση. Το 2003 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως μαθητής επιπέδου 3 και στη συνέχεια ξεκινάει την πρακτική του εξάσκηση ως εκπαιδευτής δίπλα στον Roberto Calich.
Μέλος της AIDA Hellas από το 2005 , εκλεγμένο μέλος από το 2013 και πρόεδρος της από το 2015 έως 2019.
To 2008  θα πιστοποιηθεί ως  εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης της CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α. συμμετέχοντας  στο σχολείο που οργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία ενώ το 2010 θα ολοκληρώσει με επιτυχία το σχολείο εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης της Apnea Academy , υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Umberto Pelizzari.
Το 2016 θα ιδρύσει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης ONEBREATH freediving και λίγους μήνες μετά θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο πυρήνα ελεύθερων δυτών που θέλουν να ασχοληθούν πιο “δυναμικά” με το σπορ και έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά μία ομάδα που προπονείται συστηματικά υπό τις οδηγίες του με σημαντικά αποτελέσματα.

Δάσκαλος Hatha Yoga από το 2015.
Εκπαιδευτής
mental training (Apnea Academy) από το Μάρτιο του 2019.
Εκπαιδευτής Ε/Κ του οργανισμού
SSI από το Σεπτέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από το Νοέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ. από το 2016.
Κριτής
αγώνων Ε CMAS-ΕΟΥΔΑ & AIDA International.
Διοργανωτής των αγώνων πισίνας
ONEBREATH Pool Games από το 2017.
Διοργανωτής του διεθνούς αγώνα βάθους
Authentic Big Blue στην Αμοργό από το 2017.
Προπονητής των περισσοτέρων Ελλήνων πρωταθλητών
(αλλά και αρκετών ξένων) ελεύθερης κατάδυσης.
Είναι επίσης ερασιτέχνης αυτοδύτης επιπέδου 3* CMAS.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Του Δημήτρη Κούμουλου, προπονητή (BSc) & εκπαιδευτήΕ/Κ ΕΟΥΔΑ – Apnea Academy – SSI.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 (ΕΟΥΔΑ – CMAS) / TRITON CUP (AIDA).

Την εβδομάδα 12 έως 17 Οκτωβρίου 2020 ένας (διπλός) ακόμα αγώνας βάθους διοργανώθηκε στην Καλαμάτα. Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου βάθους το Σεπτέμβρη, το Freediving Club Greece και ο Σταύρος Καστρινάκης διοργάνωσαν έναν διπλό αγώνα βάθους.

Διπλός διότι παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάθους που έγινε με τους κανονισμούς της CMAS (της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που είναι και αναγνωρισμένη από την ΔΟΕ και WADA) είχαμε και τον αγώνα TRITON CUP που έγινε με κανονισμούς AIDA. Τέτοιοι «διπλοί» αγώνες έχουν διοργανωθεί και στο παρελθόν στο εξωτερικό με απόλυτη επιτυχία και προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σπορ το οποίο αρκετά έχει διχαστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Στο αγωνιστικό λοιπόν κομμάτι: λίγες συμμετοχές και στους δύο αγώνες, γεγονός που οφείλεται και στην εποχή αλλά κυρίως έχει να κάνει με τον κορωνοιό, την δυσκολία στις μετακινήσεις, την ελλιπή προετοιμασία πολλών αθλητών και άλλους παράγοντες.

Βέβαια σημειώθηκαν αρκετές αξιόλογες επιδόσεις και από τους άνδρες και από τις γυναίκες. Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές είχαμε τον Άρη Ιωαννίδη που έκανε τρεις επιτυχημένες βουτιές με κανονισμούς CMAS (50 m  FIM, 55 m CWT μονοπέδιλο και 50 m CNF χωρίς πέδιλα) ενώ έκανε και 51 m  CNF με κανονισμούς AIDA. H πρωταθλήτρια Fayrouz El Mehdawi πέτυχε 61 m με διπλά πέδιλα CWTB στη CMAS και βελτίωσε την επίδοσή της με 63 m δύο μέρες αργότερα στον αγώνα AIDA, ενώ η Έλενα Ακριτοπούλου έκανε 58 m  στο αγώνισμα FIM. Αυτός όμως που πραγματικά ξεχώρισε ήταν ο Χρήστος Καρέλος, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος!

Την πρώτη μέρα των αγώνων πέτυχε Πανελλήνιο ρεκόρ με διπλά πέδιλα CWTB CMAS με 100 μέτρα. Δύο μέρες αργότερα και με μεγάλη άνεση θα βελτιώσει την επίδοσή του στο αγώνισμα αυτό με 103m και κανονισμούς AIDA. Την επόμενη μέρα θα κάνει την πιο άνετη βουτιά των αγώνων με 95 μέτρα στο αγώνισμα FIM (ελεύθερη βύθιση free immersion) πετυχαίνοντας και εκεί Πανελλήνιο ρεκόρ CMAS, ενώ την τελευταία μέρα των αγώνων θα κάνει με μονοπέδιλο την βαθύτερη βουτιά στον κόσμο για το 2020 με 114m και εννοείται ρεκόρ AIDA Hellas. Κάθε βουτιά και ένα νέο ρεκόρ!

Στις διεθνείς συμμετοχές ξεχώρισε η Γερμανίδα Jennifer Wendland με 88 m στο FIM (free immersion) και 90 m με το μονοπέδιλο CWT. Και τα δύο ήταν ρεκόρ Γερμανίας, ενώ στους άνδρες πολύ δυνατός ήταν ο επίσης Γερμανός Jens Stoetzner με 81 m CWT – μονοπέδιλο.

Την «άτυπη» γενική βαθμολογία και μαζί και το έπαθλο (ένα ζευγάρι λεπίδες της εταιρίας TRITON) κέρδισαν στους άνδρες ο Χρήστος Καρέλος και στις γυναίκες η Jennifer Wendland με 217 και 178 βαθμούς αντίστοιχα.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας βάθους για το 2020 στη χώρα μας. Ακολούθησε μία εβδομάδα αργότερα το αναβληθέν από το Μάιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άπνοιας πισίνας, για το οποίο θα διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΕΛΟΥ ΣΤΑ -114m 

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ
Print
Back To Top