Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Κωστανάσιος Ανδρέας

Ανδρέας Κωστανάσιος

Ο Ανδρέας Κωστανάσιος γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1973 στην Αθήνα. Οι πρώτες προσπάθειες για την σύλληψη θηραμάτων με ελεύθερη κατάδυση έλαβαν χώρα στην νήσο Αίγινα το 1986. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του συλλόγου ''ΓΛΑΥΚΟΣ''. Μερικά χρόνια αργότερα το 1993 πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε τις υποβρύχιες εξορμήσεις πλάι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο του αθλήματος Ρομπέρτο Κάλιτς. Ο Ρομπέρτο επίσης ήταν αυτός που τον μύησε στο υποβρύχιο κυνήγι, όσον αφορά την αγωνιστική του μορφή το 1996 παίρνοντας μέρος (μαζί του) στο κύπελλο Σύρου. Αρθογραφεί στον ειδικό τύπο απο το 1997 και έχει συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες του χώρου όσον αφορά την αθλητική του ιδιότητα (sponsoring). 
Από το 2008 αρχίζει να μοιράζει την γνώση του παραδίδοντας σεμινάρια σε συλλόγους εντός και εκτός Αττικής και σε εκθέσεις.
Από το 2010 σχεδιάζει μπλουζάκια με θέμα το υποβρύχιο κυνήγι και κάποια από αυτά, για την οικονομική ενίσχυση της εθνικής ομάδας. 
Από το 2010 έχει δώσει συνεντεύξεις σε διαδικτυακά κανάλια και περιοδικά σε Ιταλία-Ισπανία-Κροατία και Ρωσία.
2013 - Πτυχίο 3ου επιπέδου ελεύθερης καταδυσης Ε.Ο.Υ.Δ.Α.
Μέλος στην πενταμελή επιτροπή του Π.Σ.Α.Υ.Κ απο το 2010 και εκλέκτορας εθνικής ομάδας από το 2015 εώς το 2018.
Ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή ζυγίσματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σύρο το 2016. 
Συγγραφέας του βιβλίου ''Στο εργαστήρι του ψαροκυνηγού'' το οποίο εκδόθηκε το 2017 και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα το 2018.
Δημιουργία κατασκευής - πατέντας για το υποβρύχιο κυνήγι (σημαδευτήρι-mark) το 2017.
2018 - πτυχίο 1 και 2 equalization academy (βαθειά ελεύθερη κατάδυση). 
Βραβείο πρώτης θέσης στον διαγωνισμό βίντεο στην έκθεση DEEPEX το 2013 με θέμα το ψαροτούφεκο.
1996 πρωταθλητής Σύρου, 2008 πρωταθλητής Γλαύκου, 2009 πρωταθλητής Γλαύκου, 2015 πρωταθλητής Σύρου, 2016 πρωταθλητής Ελλάδος (ομαδικό).
2010 δευτεραθλητής Σύρου, 2012 δευτεραθλητής Ελλάδος (ομαδικό), 2013 δευτεραθλητής Γλαύκου.
1996-2008-2016 κύπελλο περισσοτέρων αλιευμάτων.
2008-2009-2010-2013-2015 κύπελλο μεγαλύτερου αλιεύματος.
2010 ενεργή συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο της Κροατίας (μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες φέρνουν την 4η θέση).


Τεχνικό - Μείωση του όγκου & αύξηση του οπτικού πεδίου (Μάσκα Superocchio της Cressi).

Του Ανδρέα Κωστανάσιου

Τεχνικό - Μείωση του όγκου & αύξηση του οπτικού πεδίου (Μάσκα Superocchio της Cressi).

Αυτή είναι η τέλεια μάσκα για βαθύ υποβρύχιο κυνήγι και όχι μόνο, τουλάχιστον για εμένα. Στις αρχές των 90΄s το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελούσε μονόδρομο σχεδόν για όλους τους βαθύτες ψαροκυνηγούς. Όταν και εγώ δειλά-δειλά ξεκινούσα τον δρόμο μου προς τα βαθύτερα σημεία της θάλασσας, η συγκεκριμένη μάσκα έγινε ο κρυφός μου πόθος. Όσο ο καιρός πέρναγε και εμπλούτιζα τις εμπειρίες μου περί ψαρέματος στα βαθειά, με πληροφόρησαν πως μπορώ να αναβαθμίσω την ήδη φοβερή μάσκα που είχα, σε κάτι πολύ καλύτερο. Δυσπιστία με κυρίευσε μήπως την χαλάσω αλλά το σαράκι που λέγεται πειραματισμός - πατέντα με κατάτρωγε και δεν άργησα να την φτιάξω όπως ακριβώς μου είχαν δείξει και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Η όλη μετατροπή λοιπόν έχει να κάνει με την αφαίρεση της πατούρας που έχει η “φούστα” της μάσκας με αποτέλεσμα το πρόσωπο να έρθει πιο μέσα μειώνοντας τον όγκο της και αυξάνοντας παράλληλα το οπτικό μας πεδίο. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα το καταφέρουμε με ελάχιστα εργαλεία και κόστος.

Παρατηρούμε την πατούρα επάνω στην “φούστα” της μάσκας.

Λύνουμε την μάσκα με προσοχή με ένα μικρό ίσιο κατσαβίδι.

Παρατηρούμε γυρνώντας ανάποδα την “φούστα” την πατούρα που θα αφαιρέσουμε.

Κόβουμε προσεχτικά σύριζα την πατούρα με ένα μικρό ψαλιδάκι νυχιών ή με μια λάμα απο κόφτη μοκέτας (προσοχή μην κοπούμε).

Φτιάχνουμε ένα ρολάκι από γυαλόχαρτο μεσαίας σκληρότητας και λειαίνουμε τα υπολείματα της πατούρας, το ιδανικό εδώ είναι ένα Dremel.

Αλλά εάν δεν έχουμε δεν πειράζει, κάνουμε την δουλειά μας και έτσι. Ξεπλένουμε από τα υπολείματα της σιλικόνης και συναρμολογούμε την μάσκα.

Δοκιμάζοντας την φυσικά στο προσωπό μας, εάν τυχόν χάνει αέρα από λάθος στην συναρμολόγηση. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει πραγματικά δίνοντας άλλον αέρα πλέον στις βουτιές σας.

Καλά μαστορέματα!

ΚατηγορίαΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Print
Back To Top