Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


Ο Κόσμος της Θάλασσας. Το βιβλίο που μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Ο Κόσμος της Θάλασσας. Το βιβλίο που μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου.

Το βιβλίο ο Κόσμος της Θάλασσας, μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου. Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, που μπορεί ο κολυμβητής να συναντήσει στο βυθό, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό (με μια μόνο μάσκα), καθώς και μερικό φωτογραφικό υλικό που έχει  ληφθεί σε ελεύθερη  κατάδυση, γεγονός που καταδεικνύει πόσο προσιτός είναι αυτός  εκπληκτικός κόσμος. Επιπλέον υπάρχει πλούσιο υλικό που έχει ληφθεί μέσω της αυτόνομης  κατάδυσης, το οποίο συνοδεύεται  από κατατοπιστικά κείμενα που δίνουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε είδους. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για την κατανόηση της θαλάσσιας ζωής.

Λίγα λόγια του Δημήτρη:

Το βιβλίο μας « ο κόσμος της θάλασσας» δημιουργήθηκε με μεράκι και αγάπη για την θάλασσα, σκοπός του είναι ο αναγνώστης να γνωρίσει τους θαλάσσιους οργανισμούς καλύτερα, να αγαπήσει και να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με θέματα που αφορούν την θαλάσσια ζωή.

Κατά τη γνώμη μου είναι ένας άμεσος τρόπος να στρέψουμε την προσοχή όλων στον θαλάσσιο κόσμο καθώς και στην ανάγκη για την προστασία του. Όπως άλλωστε λέει ο Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν «Η θάλασσα είναι το παν. Καλύπτει τα 7/10 της γήινης σφαίρας. Η ανάσα της είναι αγνή και υγιεινή. Είναι μια απέραντη έρημος, όπου ο άνθρωπος δεν αισθάνεται ποτέ μόνος, γιατί η ζωή στροβιλίζεται από όλες τις πλευρές». Ελπίζω το βιβλίο μας να σας δώσει μια μικρή γεύση, από την ατελείωτη μαγεία του βυθού, μέσω των φωτογραφιών και των κατατοπιστικών κειμένων.

Λίγα λόγια της Αγγελικής:

Ο θαλάσσιος κόσμος αποτελεί  ενδιαφέρον για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι λάτρης της θαλάσσιας ζωής. Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε για να μπορέσεις να γνωρίσεις τον θαλάσσιο κόσμο και τους οργανισμούς που ζουν σε αυτό μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά καί κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Αποτελεί έναν οδηγό που είναι πολύ χρήσιμο για να γνωρίσεις και ανακαλύψεις όλη την θαλάσσια ζωή.

ΚατηγορίαΒΙΒΛΙΑ
Print
Back To Top