Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


Στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα Αγώνας στατικής & δυναμικής άπνοιας.

14 Απριλίου 2019, Ηράκλειο Κρήτης

Στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα  Αγώνας στατικής & δυναμικής άπνοιας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ο σύλλογος ΑΠΝΟΥΣ Ηρακλείου διοργάνωσε έναν αγώνα ελεύθερης κατάδυσης στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα. Ο Θανάσης, που χάθηκε πολύ άδικα τον περασμένο Αύγουστο σε δυστύχημα, ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά στο χώρο της ελεύθερης κατάδυσης και του ψαροτούφεκου. Εκπαιδευτής και κριτής ελεύθερης κατάδυσης, δεινός ψαροκυνηγός, πολύ καλός τενίστας, ενώ ήταν και πρόεδρος του συλλόγου ΑΠΝΟΥΣ τα τελευταία χρόνια. Οι φίλοι του επομένως, που ζουν καθημερινά με την απώλεια του, οργάνωσαν στην πισίνα του Παγκρήτιου σταδίου Ηρακλείου έναν αγώνα ελεύθερης κατάδυσης τιμώντας τη μνήμη του.

Φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, αρκετά νέα παιδιά - φίλοι του Θανάση - στις συμμετοχές, αλλά και αρκετοί αθλητές που ταξίδεψαν από μακριά για να τιμήσουν τη μνήμη του. Παρόντες βέβαια και οι συγγενείς του Θανάση. Κριτές του αγώνα ο Μάνος Παπαδάκης και ο Σάββας Σάββα, που ήταν ο εκπαιδευτής του και ταξίδεψε από την Κύπρο για τον αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η διοργάνωση ξεκίνησε με τη στατική άπνοια. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Κοραλία Βουρλιώτη με 4.43, δεύτερη η Ελπίδα Βελεγράκη στην πρώτη της συμμετοχή σε αγώνες με 3.04 και τρίτη η Μαρία Βασίλεβα με 2.19. Στους άντρες νικητής ήταν ο Δημήτρης Κούμουλος με 5.41, δεύτερος ο Κώστας Παντελάκης με 4.37 και τρίτος ο Αντώνης Περράκης με 3.55. Ο Γρηγόρης Γιακουμάκης (ένας εκ των διοργανωτών) σημείωσε 3.13, ο Μάνος Βαρδάκης 3.00, ο Γιάννης Δασκαλάκης 2.50, ενώ ο έτερος διοργανωτής Γιώργος Χατζημανώλης σημείωσε 5.15, αλλά ακυρώθηκε για λάθος πρωτόκολλο στην έξοδό του.

Επόμενο αγώνισμα ήταν η δυναμική χωρίς πέδιλα, το αγώνισμα με τις λιγότερες συμμετοχές. Στις γυναίκες κέρδισε η Άννα Ηλιάδου με 107 μέτρα επιστρέφοντας στις καλές επιδόσεις και δεύτερη ήταν η πρωτοεμφανιζόμενη Αφροδίτη Κουμή με 75 μ. Στους άνδρες ο Δημήτρης Κούμουλος κέρδισε με 114 μέτρα ενώ δεύτερος ήταν ο Ιγνάτιος Κυρίτσης με 68 μ.

Στη δυναμική με μονοπέδιλο ο Κυρίτσης έκανε 50 μ, ενώ στις γυναίκες κέρδισε η Αφροδίτη Κουμή με 100 μ, ακολούθησε η Κοραλία Βουρλιώτη με 83 μ και τρίτη ήταν η Ελπίδα Βελεγράκη με 59μ.

Το αγώνισμα με τις περισσότερες συμμετοχές, όπως αναμενόταν, ήταν η δυναμική με διπλά πέδιλα. Στις γυναίκες κέρδισε η Μερόπη Αδαμοπούλου κάνοντας 125 μ, ακολούθησε η Κοραλία Βουρλιώτη με 89 μ και τρίτη ήταν η Άννα Ηλιάδου με 81μ. Η Ελπίδα Βελεγράκη με 75 μ και η Ελένη Παχιαδάκη με 56 έκλεισαν τις συμμετοχές για τις γυναίκες.

Στους άνδρες ο Δημήτρης Κούμουλος κέρδισε το τρίτο του αγώνισμα με 151 μ, δεύτερος ο Γιώργος Χατζημανώλης με 150 μ, και τρίτος στο βάθρο ο Νίκος Τσίγκος με 139 μ. Ο Γιακουμάκης ακολούθησε με προσωπικό ρεκόρ και 114 μ, από 100 μ. έκαναν ο Φίλιππος Ντουντουλάκης και ο Αντώνης Περράκης. Λίγο πιο πίσω ο Γιάννης Δασκαλάκης με 81 μ, ο Μάνος Βαρδάκης με 74 μ και ο Ιδομενέας Καραγιαννάκης με 59 έκλεισαν τις συμμετοχές του αγώνα.

Ακολούθησαν οι τελετές απονομών και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Ο σύλλογος ΑΠΝΟΥΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στο στήσιμο του αγώνα, αλλά κυρίως όλους τους αγωνιζόμενους και ιδιαίτερα όσους ήρθαν από μακριά για να τιμήσουν τη μνήμη του Θανάση.

ΚατηγορίαΑΓΩΝΕΣ ΑΠΝΟΙΑΣ
Print
Back To Top