Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Δημοσθένης Βαρβέρης

Δημοσθένης Βαρβέρης

Το 1987 ίδρυσε τον έκθεση ΝΑΤΕΧ με τον τίτλο έκθεση ΚΥΝΗΓΙ & ΨΑΡΕΜΑ. Ήταν η πρώτη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για το ψάρεμα, το κυνήγι, την κυνοφιλία, και το ψαροτούφεκο. Το 1993 η έκθεση είχε εντάξει και τα θέματα της κατάδυσης, του κάμπινγκ και του outdoor με τον τίτλο ΚΥΝΗΓΙ, ΨΑΡΕΜΑ, ΚΑΤΑΔΥΣΗ & CAMPING.

Στον εκδοτικό τομέα εξέδωσε το 1990, για πρώτη φορά τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΛΩΝ. Από το 1992 ξεκίνησε η έκδοση των περιοδικών με πρώτο τον ΒΥΘΟ (ψαροτούφεκο). Μετά ακολούθησαν τα περιοδικά ΨΑΡΕΜΑ (ψάρεμα από την ακτή), GREEK DIVER (αυτόνομη κατάδυση), ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ (ψάρεμα από την βάρκα), ΑΡΤΕΜΙΣ (κυνήγι, κυνοφιλία και σκοποβολή) και το 1999 το περιοδικό ΣΚΑΦΟΣ.

Τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος αρθρογραφεί στα περιοδικά ΣΚΑΦΟΣ & ΒΥΘΟΣ.


Ο Γιάννης Σιδέρης μιλά για την νόσο στην ελεύθερη κατάδυση. Τι πρέπει να ξέρουμε.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

Ο Γιάννης Σιδέρης μιλά για την νόσο στην ελεύθερη κατάδυση. Τι πρέπει να ξέρουμε.

Το πρώτο πράγμα πρέπει να έχει ένας ψαροκυνηγός όταν βουτάει βαθειά, είναι η πλήρης ενυδάτωση. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να είναι ψυχολογικά πολύ καλά.

Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει εγώ είναι ότι όσο ουρούμε, τα πράγματα είναι καλά. Όταν αυτό σταματήσει, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα.

Οι άνθρωποι που ψαρεύουν βαθειά έχουν συχνοουρία. Οι γιατροί πίστευαν ότι το νευρικό μας σύστημα επηρρεάζεται και σε οδηγεί στην ούρηση. Εγώ εκ πείρας έχω συνειδητοποιήσει, αρκετά πρόσφατα, ότι είναι η ύστατη προσπάθεια του οργανισμού για να αποβάλλει το άζωτο. Θα πρέπει μετά το τέλος του ψαρέματος και μέχρι να κοιμηθούμε το βράδυ να πιούμε οπωσδήποτε τρία με τέσσερα λίρα νερό. Εννοείται ότι πρέπει και κατά τη διάρκεια του ψαρέματος να πίνουμε νερό. Εγώ ήπια 2 λίτρα νερού κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας και την δεύτερη μέρα ήπια 3 λίτρα με ηλεκτρολύτες. Όταν είναι να σου έρθει νόσος θα το καταλάβεις. Όταν γυρίσεις το κεφάλι σου δεξιά ή αριστερά ο ορίζοντας δε σου έρχεται εύκολα, νιώθεις μικρά τσιμπηματάκια στα χέρια, αισθάνεσαι κόπωση σαν να έχεις τρέξει πολύ.

Η νόσος σου δίνει συμπτώματα. Οπότε όταν τα νιώθουμε αυτά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πιούμε πολύ νερό, να κάτσουμε στη σκιά να βγάλουμε τη μάσκα από το πρόσωπο και την κουκούλα το οποίο είναι πολύ σημαντικό να γίνει. Μη με ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρω, το έχω όμως δει! Μετά πρέπει να κάνεις οξυγόνο στα -3 m.

Πάντως πρέπει να ξέρουν ότι όσοι έχουν συχνουρία και βουτάνε βαθιά, ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό μιας και είναι η πρώτη προσπάθεια του σώματος να αποβάλλει το αζώτο.

Παλιά θυμάμαι ότι είχα τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης. Έσκαγα να πάω να ουρίσω αλλά ουσιαστικά δεν είχα πολλά ουρά. Σου μιλάει το σώμα που σου λέει να πιες νερό γιατί θέλει να αποβάλλει τα ούρα.

Με μετά δεν πρέπει να υπάρχει καμία πίεση, δεν πρέπει να σηκώσουν κανένα βάρους. Όταν έχεις πάθει νόσο, μπορεί για κάποιες μέρες οι κάποιες ώρες να είσαι καλά, όμως μετά μπορεί να νιώσεις μετεωρισμό όταν πας να δεις τηλεόραση, όταν μιλήσεις το τηλέφωνο κάτι σαν αστάθεια.

Εκεί καταλαβαίνεις ότι πρέπει να μείνεις έξω από το νερό για 4 μήνες…

ΚατηγορίαΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
Print
Back To Top