Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Σκάρος

Σκάρος

Σκάρος

Ο σκάρος είναι πολύχρωμο (λέγεται και παπαγάλος) ψάρι των ελληνικών θαλασσών, των Κυκάδων, αλλά ιδίως της Κρήτης και των νοτίων θαλασσών. Ζει κατά ομάδες, σε ζεστά νερά και το μήκος του μπορεί να φτάσει και τα 50 εκατοστά. Το κρέας του είναι πολύ νόστιμο. Φτάνει σε μήκος τα 40 cm. έχει χρώμα μολυβί στη ράχη και στα πλευρά ή κιτρινωπός «μελισσής» ή κοκκινωπός ο θηλυκός, η ουρά με λευκό περιθώριο. Το σώμα του στρογγυλεμένο, τα λέπια επίσης στρογγυλά, μεγάλα και σκληρά, τα μάτια ψηλά στο κεφάλι, το στόμα μικρό και σφιχτό σα ράμφος πουλιού, τα δόντια ενώνονται και σχηματίζουν προς τα μέσα κοφτερές πλάκες που τσακίζουν όστρακα και ό,τι άλλο βρει παρόμοιο αναζητώντας την τροφή του.


ΚΡΗΤΗ. Διάφανα, ζεστά νερά και βυθοί εξαιρετικής διαμόρφωσης.

Του Γιώργου Μητσόπουλου T.297

ΚΡΗΤΗ. Διάφανα, ζεστά νερά και βυθοί εξαιρετικής διαμόρφωσης.

Κρήτη ένας μαγικός τόπος τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό, ανεξάντλητης ομορφιάς που έχω την τύχη να επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι. Ένα νησί που τα έχει όλα και που δύσκολα θα αφήσει τον ταξιδιώτη ασυγκίνητο, μιας και συνήθως θα εθιστεί σε αυτό, με την πρώτη του επίσκεψη. Φιλόξενοι άνθρωποι, φοβερό φαγητό, υπέροχα μέρη και τοπία που κόβουν την ανάσα. Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι εκεί να δείτε…

H επιλογή του λαστιχοβόλου - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 2. (VIDEO)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

H επιλογή του λαστιχοβόλου - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 2. (VIDEO)

Η επιλογή του κατάλληλου ψαροτούφεκου δεν είναι μονόδρομος. Ο καθένας πρέπει να να έχει στην κατοχή του 2 με 3 όπλα και να τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τον τόπο και το είδος ψαρέματος που θέλει να κάνει.

Τα όπλα της Άνοιξης

του Ανδρέα Κωστανάσιου

Τα όπλα της Άνοιξης

Όπως λέω πάντα και θα εξακολουθήσω είναι βασικό αυτά τα 2-3-5 όπλα που έχουμε στην κατοχή μας να είναι όλα της ίδιας εταιρίας. Ξεκινώντας λοιπόν από εδώ συνεχίζουμε... Σαν όπλα τρύπας είναι όλα τα όπλα μικρού μήκους έως μεσαίου, δλδ από 45 εκατοστά μέχρι και 90, φυσικά δεν είναι σπάνιο να βρει εφαρμογή και ένα 100 πχ σε μια πλάκα με εμβαδό πολλών τετραγωνικών μέτρων, η οποία έχει σαργούς στο βάθος. Έπειτα σειρά έχει το θήραμα που θα κυνηγήσουμε...

Ο εξοπλισμός ψαροτούφεκου την Άνοιξη.

του Ανδρέα Κωστανάσιου

Ο εξοπλισμός ψαροτούφεκου την Άνοιξη.

Νομίζω πως οι δύο πιο βασικές και αποδοτικές τεχνικές στο υποβρύχιο κυνήγι την άνοιξη, είναι το καρτέρι και το κυνήγι στην τρύπα. Αποτελεσματικές και σίγουρα με πολλές εκπλήξεις, ας τις δούμε όμως παρακάτω όσο πιο απλά γίνεται (δίχως να πάρετε πληθώρα άχρηστων πληροφοριών) λέγοντας τα πράγματα απλά και λιτά, όπως πρέπει να είναι το ψαροτούφεκο. 

Δεν κάνει το όπλο τον κυνηγό, το μυαλό του είναι το όπλο...

Ψάρεμα την Άνοιξη - Ενέδρα στα ρηχά.

του Ανδρέα Κωστανάσιου

Ψάρεμα την Άνοιξη - Ενέδρα στα ρηχά.

Βασικά πρέπει να γνωρίζουμε πως η περιέργεια των ψαριών για το κάθετι που ταράζει τον υποβρύχιο κόσμο είναι η κυρίως υπεύθυνη για την επιτυχία αυτής της τεχνικής και θα πρέπει να την εκμεταλευτούμε στο έπακρο. Στην συνέχεια, το λόγο έχει η κυνηγετική ορμή των ψαριών “θηρευτών” θηραμάτων, που έρχεται να ενισχύσει την λειτουργεία της τεχνικής. Το ρηχό καρτέρι βρίσκει εφαρμογή από την επιφάνεια έως το βάθος των 5-7 μέτρων. Αναγκαίο όπως και σε όλα τα είδη ψαρέματος, ο νέος ψαράς να αρχίσει από τα μικρά βάθη για να εξοικοιωθεί και να μάθει πιο εύκολα την τεχνική.

Back To Top