Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Περιδικό Βυθός : Πρόσωπα & Απόψεις

Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου μιλούν για την ζωή τους και την σχέση τους, με το ψαροτούφεκο και την ελεύθερη κατάδυση.

Γιατί 90άρι; Διλήμματα και Αποφάσεις.

Του Απόστολου Μπέκα T.298

Γιατί 90άρι; Διλήμματα και Αποφάσεις.

Γνώριμο, επίμονο αλλά και ενοχλητικό είναι το ερώτημα που ταλανίζει κάθε φορά το κέντρο αποφάσεων του εγκέφαλου μας λίγο πριν τη βουτιά. Με τι όπλο να πέσω; Ενώ πάντα συνοδεύεται από το επίσης βασανιστικό «κι αν;». Το εγκεφαλικό μας κέντρο εκείνη τη στιγμή καλείται να πάρει μια απόφαση «αξίας» όπως την ονομάζουν οι νευροψυχολόγοι.

Το Ρηχό Καρτέρι (Δείτε το video).

Του Μιχάλη Σιμιτσάκη

Το Ρηχό Καρτέρι (Δείτε το video).

Το ψάρεμα στα ρηχά νερά είναι συναρπαστικό με μεγάλες συγκινήσεις και εκπλήξεις. Πρέπει ο ψαροκυνηγός να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, εξοπλισμένος και να γνωρίζει το σημείο που θα κινηθεί. Ο εξοπλισμός του πρέπει να είναι άψογος και ανάλογος με το ψάρεμα που θα κάνει. Το καρτέρι είναι ο βασιλιάς των ρηχών ψαρεμάτων και μπορεί να μας δώσει πολύ όμορφα και μεγάλα ψάρια, που κανένας δεν πιστεύει ότι έχουν βγεί σε τέτοια βάθη.

Μια απίστευτη ιστορία... που συνεχίζεται!

Κείμενο-φώτο: Ρομπέρτο Κάλιτς T.298

Μια απίστευτη ιστορία... που συνεχίζεται!

Όταν την άνοιξη του 2015 μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τον Χαράλαμπο Βρανά, τον άνθρωπο που είχε βρει το «εγκαταλελειμμένο» όπλο μου μετά από τρία χρόνια, το κρατούσα ήδη στα χέρια μου γιατί είχε φροντίσει εν άγνοια μου να το αγοράσει ο Πάνος Μπάρδης από τον τότε κάτοχο του Γεώργιο Μπαριωτάκη και να μου κάνει έκπληξη στέλνοντας το μου με μια εταιρία μεταφορών στο μαγαζί, που τότε διατηρούσα ακόμα. Έτσι όταν μιλούσα με τον Χαράλαμπο στο τηλέφωνο περιεργαζόμουν το όπλο, ακούγοντας όσα είχε να μου αποκαλύψει για τις συνθήκες ανεύρεσης του και σκεπτόμουν πόσο μάταιο ήταν να προσπαθώ να φανταστώ το πιθανό σενάριο σχετικά με το τι είχε συμβεί στην Τήνο από εκείνη την μέρα στα τέλη Αύγουστου του 2011, μέχρι το 2014 που το είχε βρει στην Άγρια Γραμβούσα.

Άγγελος Γρίβας - Με την άπνοια «Ακούω» το σώμα μου!

Μιλάει με τον Γιώργο Κελλή Τ.298_287

Άγγελος Γρίβας - Με την άπνοια «Ακούω» το σώμα μου!

Ο Άγγελος Γρίβας είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, φτιαγμένος με υλικά που πλέον σπανίζουν. Ταπεινός, ευγενικός και λιγομίλητος, επιμένει να μιλά με πράξεις και αγωνιστικές διακρίσεις 20 και πλέον χρόνια τώρα σε μία εποχή που οι περισσότεροι περιαυτολογούν ανούσια. Προσηνής και πηγαία καλοσυνάτος, είναι πάντα πρόθυμος να μοιραστεί και να βοηθήσει, να ακούσει και να καταλάβει, χωρίς κανένα είδους στόμφο ή έπαρση. Έφεδρος καταδρομέας, καλλιτέχνης, οικογενειάρχης και αθεράπευτος εραστής της θάλασσας, είναι ένας σιωπηλός ήρωας της καθημερινότητας, απ’ αυτούς που δεν διψούν για δόξα και αρκούνται στη συναισθηματική πληρότητα που χαρίζει το κράτημα της ανάσας και η επαφή με το νερό. Απολαύστε τον.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ψαροτούφεκου Giacomo De Mola, μιλά στην έκθεση ΝΑΤΕΧ για τη νίκη του και όχι μόνο (Video).

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ψαροτούφεκου Giacomo De Mola, μιλά στην έκθεση ΝΑΤΕΧ για τη νίκη του και όχι μόνο (Video).

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τη νίκη του στο 32° Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρυχίου Κυνηγίου (World Spearfishing championship) που πραγματοποιήθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν, 18 με 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Arbatax, στη Σαρδηνία της Ιταλίας, ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ψαροτούφεκου, μιλά στον φακό του ΒΥΘΟΥ κατά την διάρκεια της έκθεσης ΝΑΤΕΧ (25-27 Σεπ. 2021) στην Αθήνα, για όλους και για όλα.

Back To Top