Του Ανδρέα Κωστανάσιου T297
Από την πρώτη συναντησή μου με το συγκεκριμένο θήραμα θυμάμαι πως εύκολα κατανόησα την κίνηση - συμπεριφορά του, ούτως ώστε να μπορέσω να έχω αρκετά σύντομα, επιτυχίες στην συλληψή του εντός και εκτός τρύπας. Πραγματικά, το ψάρι αυτό δεν χρειάζεται και την τεράστια εμπειρία για να έρθει στην επιφάνεια. Ειδικά όταν πρόκειται για χτυπήματα εντός του θαλαμιού του...
του Δημοσθένη Βαρβέρη T.298
Κάθετο μουλινέ με συνθετικό τύμπανο μικρότερης αρνητικής πλευστότητας σε σχέση με τα μεταλλικά, καθώς και άλλων πλεονεκτημάτων. Διαθέτει φρένο αυτόματης απελευθέρωσης αλλά και ημιρύθμιση σταθερής αντίστασης ροής, για το ασφαλές ξετύλιγμα των σπειρών του νήματος με άριστη ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας. Αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού, μελέτης και σημείο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα μουλινέ στην παγκόσμια αγορά. Τα υλικά κατασκευής του, ο μοναδικά πρωτοποριακός τρόπος συναρμογής, καθώς και η μακροχρόνια άριστα μελετημένη και κομψή σχεδίαση του, εξασφαλίζουν την μακροβιότητα στην σκληρή και συχνή χρήση. Παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή στην τριβή και πιέσεις με μηδενικές σχεδόν φθορές στα απότομα ταχύτατα ξετυλίγματα, που το καθιστά κατάλληλο για κάθε είδους ψάρεμα και από τον πιο απαιτητικό ψαροκυνηγό.
Του Τάσου Χάλαρη T.297
Ο φακός είναι ένα αξεσουάρ του εξοπλισμού μας που στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ψαροκυνηγοί ταξιδεύουν εκτός Ελλάδος για ψαρέματα έτσι εμείς θα μιλήσουμε για το πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να σετάρουν το φακό τους.
Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.297
Η επιλογή του κατάλληλου ψαροτούφεκου δεν είναι μονόδρομος. Ο καθένας πρέπει να να έχει στην κατοχή του 2 με 3 όπλα και να τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τον τόπο και το είδος ψαρέματος που θέλει να κάνει.
Του Τόλη Αποστολάκη (Εκπαιδευτή Ελεύθερης Κατάδυσης & Ά Βοηθειών SSI)
Το καλοκαίρι έφυγε. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ευτυχώς όμως στην περίπτωσή μας, μόνο για λίγους μήνες. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται σταδιακά η πιο σκληρή εποχή για τους υποψήφιους κυνηγούς. Ο χειμώνας. Φουρτουνιασμένες θάλασσες, θολά νερά και χαμηλές θερμοκρασίες. Κάποιοι θα κρύψουν τον εξοπλισμό τους στην αποθήκη μέχρι τις πρώτες λιακάδες του Απρίλη. Όχι όμως όλοι. Οι φανατικοί ψαροκυνηγοί θα τροποποιήσουν τις τεχνικές προσέγγισης, θα αναζητήσουν ίσως διαφορετικά θηράματα, θα προσθέσουν αρκετά χιλιοστά νεοπρέν, αλλά θα είναι εκεί. Μαζί με όλες αυτές τις αλλαγές, είναι λογικό να αλλάξουν και οι οπλικές επιλογές τους. Τι όπλα πρέπει να έχει ο σάκος μας; Πώς να τα στήσουμε; Το 130άρι με τη χοντρή βέργα και τα τρία λάστιχα χρειάζεται; Ας τα δούμε αναλυτικά.