Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Περιοδικό Βυθός : Τεχνικά θέματα - Tips

Τεχνικά άρθα και χρησιμές συμβουλές για την βελτίωση του εξοπλισμού μας και όχι μόνο.

William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

«Ακόμα κι αν τελικά είσαι επιτυχημένος, ακόμα κι αν σπάσεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ ή κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ή η κατάριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ δεν θα διαλύσει τα προβλήματα ή τις ανασφάλειές σας, γράφει ο Trubridge σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog όπου αποκαλεί το ντόπινγκ «καρκίνο».

Για όσους αναζητούν κουτσομπολιά ή σκάνδαλα, λυπάμαι που θα τους απογοητεύω. Αυτή η ανάρτηση δεν θα απευθυνθεί για κανέναν αθλητή και δεν θα κουνήσει το δάχτυλο. Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου σε μικρά νησιά και είμαι ο τελευταίος που γνωρίζει οτιδήποτε!

ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Η Gilda από την βιοτεχνία κατασκευής στολών "G&Sea" μιλά στον φακό του Βυθού.

ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Όταν συσκευάζετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (για ταξίδι, βουτιά κτλ), διπλώστε προσεκτικά τη στολή και κρατήστε την πάνω από οτιδήποτε άλλο έχετε στην τσάντα σας. Όσο λιγότερο τη διπλώνετε, τόσο καλύτερα. Αν ταξιδεύετε, φροντίστε η στολή να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπει στις αποσκευές σας και το πρώτο που θα βγει.

Πάντα αποθηκεύετε τη στολή απλωμένη αν γίνεται. Απλώστε τα κομμάτια στο πάτωμα - όχι το ένα πάνω στο άλλο - όταν η στολή είναι τελείως στεγνή.

Το αρμάτωμα της βέργας στο ψαροτούφεκο (Video).

Του Τάσου Χάλαρη T.297

Το αρμάτωμα της βέργας στο ψαροτούφεκο (Video).

Απαραίτητο μέρος για το ψαροτούφεκο μας είναι η βέργα. Αυτή είναι που θα έρθει σε επαφή με το ψάρι, θα το διαπεράσει, θα ανοίξει το φτερό και θα έρθει το ψάρι. Αυτό που συνδέει την βέργα με το ψαροτούφεκο είναι η πετονιά ή το πλαστικό σκοινάκι που ξέραμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.

Εγώ προσωπικά προτιμώ την πετονιά. Θα σας δείξω λοιπόν με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει να αρματώσουμε σωστά τη βέργα μας, κλιπάροντας με ασφάλεια την πετονιά επάνω, ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα.

ΛΑΒΡΑΚΙ

Του Γιώργου Μητσόπουλου T.297

ΛΑΒΡΑΚΙ

Το υποβρύχιο κυνήγι συνεχίζεται και τον χειμώνα… δεν πρέπει το κρύο και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες της εποχής αυτής να μας κρατήσουν μακριά από την θάλασσα, γιατί κάθε εποχή έχει τα δικά της κρυμμένα μυστικά που ένας ολοκληρωμένος υποβρύχιος κυνηγός θα πρέπει να γνωρίζει. Η ηρεμία που βγάζει η φύση είναι ένας σοβαρός λόγος για να αφήσουμε την ζεστασιά του σπιτιού και να αναζητήσουμε αυτή την ξεχωριστή επαφή που θα μας απομακρύνει για λίγο από τον πολιτισμό, αλλά κανείς μας δεν θα άφηνε το πάπλωμα του μόνο για λίγες μοναχικές στιγμές στην ύπαιθρο αν δεν υπήρχε και ένας σοβαρός καταλύτης, μια σπίθα δηλαδή που θα άναβε στην καρδιά και θα ήταν ικανή να την ζεστάνει και να διαστείλει την κόρα του ματιού μας, χωρίς καν να χρειαστεί καφές…

Η σημαδούρα στο ψαροτούφεκο - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 3. (VIDEO).

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης (NIKOS KARTELIAS) μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Η σημαδούρα στο ψαροτούφεκο - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 3. (VIDEO).

Από τα πιο σημαντικά κομμάτια του εξοπλισμού μας είναι η σημαδούρα. Η σημαδούρα είναι ο “σταθμός” του ψαροτουφεκά και η ασφάλειά του. Κάτω από αυτήν μπορούμε να κρεμάσουμε είτε δύο όπλα, είτε το νερό μας και να την χρησιμοποιήσουμε και για την ξεκούρασή μας.

Στην σημαδούρα τύπου βαρκάκι μας επιτρέπεται και να την “φορτώσουμε” με περισσότερα αντικείμενα και με αυτήν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη κάλυψη αποστάσεων, στο κολυμπητό μας ψάρεμα.

Back To Top