Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Περιοδικό Βυθός : Τεχνικά θέματα - Tips

Τεχνικά άρθα και χρησιμές συμβουλές για την βελτίωση του εξοπλισμού μας και όχι μόνο.

Τεχνικό - Μείωση του όγκου & αύξηση του οπτικού πεδίου (Μάσκα Superocchio της Cressi).

Του Ανδρέα Κωστανάσιου

Τεχνικό - Μείωση του όγκου & αύξηση του οπτικού πεδίου (Μάσκα Superocchio της Cressi).

...Δυσπιστία με κυρίευσε μήπως την χαλάσω αλλά το σαράκι που λέγεται πειραματισμός - πατέντα με κατάτρωγε και δεν άργησα να την φτιάξω όπως ακριβώς μου είχαν δείξει και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Η όλη μετατροπή λοιπόν έχει να κάνει με την αφαίρεση της πατούρας που έχει η “φούστα” της μάσκας με αποτέλεσμα το πρόσωπο να έρθει πιο μέσα μειώνοντας τον όγκο της και αυξάνοντας παράλληλα το οπτικό μας πεδίο. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα το καταφέρουμε με ελάχιστα εργαλεία και κόστος...

Τα λαστιχοβόλα του χειμώνα.

Του Τόλη Αποστολάκη (Εκπαιδευτή Ελεύθερης Κατάδυσης & Ά Βοηθειών SSI)

Τα λαστιχοβόλα του χειμώνα.

Το καλοκαίρι έφυγε. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ευτυχώς όμως στην περίπτωσή μας, μόνο για λίγους μήνες. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται σταδιακά η πιο σκληρή εποχή για τους υποψήφιους κυνηγούς. Ο χειμώνας. Φουρτουνιασμένες θάλασσες, θολά νερά και χαμηλές θερμοκρασίες. Κάποιοι θα κρύψουν τον εξοπλισμό τους στην αποθήκη μέχρι τις πρώτες λιακάδες του Απρίλη. Όχι όμως όλοι. Οι φανατικοί ψαροκυνηγοί θα τροποποιήσουν τις τεχνικές προσέγγισης, θα αναζητήσουν ίσως διαφορετικά θηράματα, θα προσθέσουν αρκετά χιλιοστά νεοπρέν, αλλά θα είναι εκεί. Μαζί με όλες αυτές τις αλλαγές, είναι λογικό να αλλάξουν και οι οπλικές επιλογές τους. Τι όπλα πρέπει να έχει ο σάκος μας; Πώς να τα στήσουμε; Το 130άρι με τη χοντρή βέργα και τα τρία λάστιχα χρειάζεται; Ας τα δούμε αναλυτικά.

MARES - Καταδυτικός Υπολογιστής Smart Apnea.

MARES - Καταδυτικός Υπολογιστής Smart Apnea.

Το σύγχρονο Smart Apnea Mares, διαθέτει ένα πλήθος ενδείξεων για το διάστημα που θα βρίσκεστε στη θάλασσα, κι άλλες τόσες για το χρόνο που θα το φοράτε στη στεριά. Άλλωστε, ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι και ο όμορφος sportive σχεδιασμός του, που αν μη τι άλλο, δηλώνει παράλληλα και την καταδυτική ταυτότητα αυτού που το φοράει στον καρπό του...

Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Του Τάσου Χάλαρη Τ.296

Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Τα λάστιχα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ψαροτούφεκού μας. Είναι εκείνο που θα μετακινήσει την βέργα και θα χτυπήσουμε το στόχο μας. Υπήρχαν τα λάστιχα με τα βιδωτά ρακόρ. Ήταν ένας κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούσαμε παλιά.

Πλέον έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, όπου τα λάστιχα τα δένουμε και χρησιμοποιούμε τα μικρά ρακόρ, είτε για βίδωμα, είτε για σκοινάκια και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δίνουμε μεγαλύτερη δύναμη στο λάστιχο και ουσιαστικά δύναμη στην προώθηση της βέργας μας.

ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.296

ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 1 (Δείτε το Video)

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛΙΑ στο Νέο Φάληρο και μιλήσαμε για την επιλογή του σωστού πτερυγίου στο υποβρύχιο κυνήγι και την ελεύθερη κατάδυση.
Ο Παναγιώτης Μαυριώτης συνεργάτης της εταιρίας μας είπε:
Η κινητήριος δύναμη στην βουτιά μας είναι το πτερύγιο. Η σωστή επιλογή του πρέπει να γίνεται πάντα με ένα ζευγάρι καλτσάκια, γιατί το παπουτσάκι πρέπει να εφαρμόζει σωστά, χωρίς να μας σφίγγει, γιατί παθαίνουμε κράμπες λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μειώνει την απόδοσή μας και σταματάμε το ψάρεμα γρηγορότερα.

Back To Top