Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


5 Συμβουλές για Ασφαλείς Καταδυτικές Εξορμήσεις.

Του Γιάννη Κοθωνίδη

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 3150
 • 0 Σχόλια
5 Συμβουλές για Ασφαλείς Καταδυτικές Εξορμήσεις.

Το μέρος το οποίο θα επιλέξουμε για να κάνουμε ψαροτούφεκο ή απλά προπόνηση ελεύθερης κατάδυσης (Ε/Κ) παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Αφού καταλήξουμε στην τοποθεσία θα πρέπει να γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν για τη συγκεκριμένη ημέρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

4 + 1 Μύθοι & Αλήθειες στην Ελεύθερη Κατάδυση.

Συντάκτης: Γιάννης Κοθωνίδης

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 4802
 • 0 Σχόλια
4 + 1 Μύθοι & Αλήθειες στην Ελεύθερη Κατάδυση.

Για το συγκεκριμένο άρθρο επιλέχθηκαν κάποιοι από τους πιο κοινούς μύθους - απόψεις που «κυκλοφορούν» στο χώρο. Μπορεί οι πιο έμπειροι να θεωρήσουν ότι γίνεται ανακύκλωση κάποιων γνώσεων που θεωρούνται δεδομένες - ωστόσο η φράση το λέει ξεκάθαρα: επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως...

Καταδυτικό Αντανακλαστικό "Το Δελφίνι μέσα σου".

Του Γιάννη Κοθωνίδη

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 6585
 • 0 Σχόλια
Καταδυτικό Αντανακλαστικό "Το Δελφίνι μέσα σου".

Μπορεί στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου να αναφέρομαι σε αυτό ως αντανακλαστικό. Πιο ορθός επιστημονικά όρος, ωστόσο, είναι η φράση «καταδυτική απόκριση». Μιλάω φυσικά για το σύνολο των μηχανισμών που έχει στη «φαρέτρα» του το ανθρώπινο σώμα και χάρη σε αυτό μπορούμε να απολαμβάνουμε τη θάλασσα με μία ανάσα!

Πανελλήνιο Κύπελλο ΑΠΝΟΙΑΣ 8 Μαΐου 2022, στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου.

του Δημοσθένη Βαρβέρη

Πανελλήνιο Κύπελλο ΑΠΝΟΙΑΣ 8 Μαΐου 2022, στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου.

Το Πανελλήνιο Κύπελλο του έτους 2022 θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου, στο Δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σύλλογοι της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

ONEBREATH / AIDA Winter Pool Games 2022.

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής. Φωτογραφίες: Κατερίνα Τοπούζογλου & Γιάννης Αλιάζης T.297

ONEBREATH / AIDA Winter Pool Games 2022.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο του Ωκεανού ο πρώτος αγώνας ελεύθερης κατάδυσης για το 2022, με την ονομασία ONEBREATH Winter Pool Games 2022. Την διοργάνωση ανέλαβε για ακόμη μια φορά ο σύλλογος ελεύθερης κατάδυσης και υποβρυχίων δραστηριοτήτων ΝΗΡΙΤΗΣ και ο Δημήτρης Κούμουλος. Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από μια μεγάλη περίοδο χωρίς αγώνες πισίνας, μιας και οι περιορισμοί λόγω πανδημίας δεν το επέτρεπαν.

Back To Top