Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


Έκθεση τον Σεπτέμβριο, δίπλα στην θάλασσα! NATEX by the SEA.

24/25/26 Σεπτεμβρίου 2021 - Μαρίνα Ταε Κβον Ντο, Π. Φάληρο.

Έκθεση τον Σεπτέμβριο, δίπλα στην θάλασσα! NATEX by the SEA.

Μετά από πολύμηνη απουσία οι επισκέπτες της NATEX, της απόλυτης θαλασσινής εμπειρίας, δίνουν το ραντεβού τους το Σεπτέμβρη, στην έκθεση NATEX by the Sea. H θαλασσινή αγορά ξεκινά δυναμικά και υποδεχόμαστε τους λάτρεις της θάλασσας σε ανοιχτό χώρο 12.000 τ.μ., χωρίς περιορισμούς, για καινούργιες εμπειρίες στα περίπτερα των εκθετών, με την δυνατότητα δοκιμών των προϊόντων στη θάλασσα.

Η 35χρονη εμπειρία μας στην διοργάνωση θαλασσινών εκθέσεων, εξασφαλίζει την επιτυχία και αυτής της πρωτοποριακής διοργάνωσης, στο καλύτερο σημείο της πόλης, στο Παλαιό Φάληρο, στην ακτογραμμή ανάμεσα στην Αθήνα και τον Πειραιά.

ΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής ψαροτούφεκου της SSI.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.296

ΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής ψαροτούφεκου της SSI.

Όλοι γνωρίζετε τον Τόλη Αποστολάκη, τον δικό μας Τόλη, από την αρθρογραφία του στο περιοδικό ΒΥΘΟΣ εδώ και 15 χρόνια και έχετε παρακολουθήσει πολλά και ιδιαίτερα μορφωτικά σεμινάρια που έχει κάνει στην έκθεση NATEX. Εργάζεται στην αντιπροσωπεία της MARES στην Ελλάδα, στην εταιρεία των Αφων Ιωνά. Επίσης είναι ιδρυτής της σχολής ελεύθερης κατάδυσης και ψαροτούφεκου FREEDIVING ADVENTURE. Είναι ένας παθιασμένος ψαροκυνηγός, κάτοχος του Μεσογειακού ρεκόρ στο είδος Yellowmouth Barracuda και ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει την ελεύθερη κατάδυση στην κυριολεξία. Με την ολοκλήρωση των τελευταίων εξετάσεων στον παγκόσμιο καταδυτικό οργανισμό της SSI, πρόσθεσε ακόμα 2 πτυχία στην πλούσια εκπαιδευτική του καριέρα. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας τον παρουσιάσουμε και να τον γνωρίσετε καλύτερα.

Mares Μάσκα X – Free

Toυ Νίκου Ρακιτζή T.288

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 2346
 • 0 Σχόλια
Mares Μάσκα X – Free

Η X-Free είναι μια εξαιρετική μάσκα ελεύθερης κατάδυσης, με μια σειρά από χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή. Η Mares έχει μεγάλη παράδοση στις μάσκες μικρού όγκου και εδώ το αποδεικνύει. Η μάσκα έχει μειωμένη αντίσταση στο νερό, εξαιρετικά χαμηλό εσωτερικό όγκο, αυξημένο οπτικό πεδίο και αντιανακλαστικές ιδιότητες, για να αναφέρουμε λίγα από τα προτερήματά της.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Του Δημήτρη Κούμουλου, προπονητή (BSc) & εκπαιδευτήΕ/Κ ΕΟΥΔΑ – Apnea Academy – SSI.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Την εβδομάδα 12 έως 17 Οκτωβρίου 2020 ένας (διπλός) ακόμα αγώνας βάθους διοργανώθηκε στην Καλαμάτα. Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου βάθους το Σεπτέμβρη, το Freediving Club Greece και ο Σταύρος Καστρινάκης διοργάνωσαν έναν διπλό αγώνα βάθους.

Διπλός διότι παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάθους που έγινε με τους κανονισμούς της CMAS (της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που είναι και αναγνωρισμένη από την ΔΟΕ και WADA) είχαμε και τον αγώνα TRITON CUP που έγινε με κανονισμούς AIDA. Τέτοιοι «διπλοί» αγώνες έχουν διοργανωθεί και στο παρελθόν στο εξωτερικό με απόλυτη επιτυχία και προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σπορ το οποίο αρκετά έχει διχαστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας Πισίνας 2020.

Του Δημήτρη Κούμουλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας Πισίνας 2020.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου το αναβληθέν από το Μάιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άπνοιας για τα αγωνίσματα πισίνας της ΕΟΥΔΑ – CMAS.
Υπήρχαν σαφώς περιορισμοί λόγω COVID-19 (απουσία θεατών κλπ) , όμως η συμμετοχές αθλητών ήταν ικανοποιητικές αν αναλογιστεί κανείς πως μία εβδομάδα πριν πολλοί αθλητές συμμετείχαν ακόμα σε αγώνες βάθους.

Back To Top