Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

«Ακόμα κι αν τελικά είσαι επιτυχημένος, ακόμα κι αν σπάσεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ ή κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ή η κατάριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ δεν θα διαλύσει τα προβλήματα ή τις ανασφάλειές σας, γράφει ο Trubridge σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog όπου αποκαλεί το ντόπινγκ «καρκίνο».

Για όσους αναζητούν κουτσομπολιά ή σκάνδαλα, λυπάμαι που θα τους απογοητεύω. Αυτή η ανάρτηση δεν θα απευθυνθεί για κανέναν αθλητή και δεν θα κουνήσει το δάχτυλο. Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου σε μικρά νησιά και είμαι ο τελευταίος που γνωρίζει οτιδήποτε!

Χάλκινος ο Χρήστος Καρέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS – Kas Turkey.

Του Δημήτρου Κούμουλου T.297

Χάλκινος ο Χρήστος Καρέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS – Kas Turkey.

Την εβδομάδα 3-10 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στο Κας της Τουρκίας ο σημαντικότερος αγώνας βάθους της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάθους CMAS. Ένας αγώνας άρτια οργανωμένος από την τούρκικη Ομοσπονδία και την CMAS, που έβαλαν ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις. Εκατό περίπου κορυφαίοι αθλητές από περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ αυτών και οι κορυφαίοι όλων των αγωνισμάτων αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης TRITON CUP.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης TRITON CUP.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου διοργανώθηκε στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου ένας αγώνας ελεύθερης κατάδυσης βάθους, με την ονομασία AIDA TRITON CUP. Ήταν μία συνδιοργάνωση του συλλόγου ελεύθερης κατάδυσης “ΝΗΡΙΤΗΣ” και του καταδυτικού κέντρου FREEDIVING CLUB GREECE, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν 9 εθνικά ρεκόρ, δύο από αυτά ελληνικά ρεκόρ AIDA. Από τους ξένους αθλητές ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, η Γαλλίδα Marianna Gillespie (2 ρεκόρ στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο με 100 και 102 μέτρα), η Ιρλανδή Kathleen Mac Donald (3 εθνικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε) και η Anqi Lim από τη Σιγκαπούρη (2 ρεκόρ στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο και χωρίς πέδιλα). Αξίζει εδώ να σημειωθεί και η επίδοση του 67χρονου Γάλλου Sauveur Lococo στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης (free immersion) με 72 μέτρα!

Ο Κόσμος της Θάλασσας. Το βιβλίο που μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Ο Κόσμος της Θάλασσας. Το βιβλίο που μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου.

Το βιβλίο ο Κόσμος της Θάλασσας, μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου. Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, που μπορεί ο κολυμβητής να συναντήσει στο βυθό, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό (με μια μόνο μάσκα), καθώς και μερικό φωτογραφικό υλικό που έχει  ληφθεί σε ελεύθερη  κατάδυση, γεγονός που καταδεικνύει πόσο προσιτός είναι αυτός  εκπληκτικός κόσμος. Επιπλέον υπάρχει πλούσιο υλικό που έχει ληφθεί μέσω της αυτόνομης  κατάδυσης, το οποίο συνοδεύεται  από κατατοπιστικά κείμενα που δίνουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε είδους. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για την κατανόηση της θαλάσσιας ζωής.

H επιλογή του λαστιχοβόλου - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 2. (VIDEO)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

H επιλογή του λαστιχοβόλου - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 2. (VIDEO)

Η επιλογή του κατάλληλου ψαροτούφεκου δεν είναι μονόδρομος. Ο καθένας πρέπει να να έχει στην κατοχή του 2 με 3 όπλα και να τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τον τόπο και το είδος ψαρέματος που θέλει να κάνει.

Back To Top