Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Περιοδικό Βυθός : Ελευθερη Καταδυση

Άπνοια, βουτιά με μια αναπνοή. Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί να είστε ψυχικά και σωματικά χαλαροί, σε καλή φυσική κατάσταση για να ξεπεράστε στις δυνατότητές σας.

Άπνοια - Ελεύθερη Κατάδυση

Η ελεύθερη (ή άπνοη) κατάδυση είναι η μορφή κατάδυσης, η οποία γίνεται με μία μόνο ανάσα, με το κράτημα της αναπνοής μας.
Είναι η αρχαιότερη μορφή κατάδυσης, την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες, με βασικό σκοπό την συλλογή τροφής.
Στην εποχή μας η ελεύθερη κατάδυση έχει εξελιχθεί σε εμπορική / ψυχαγωγική δραστηριότητα, με κύριο σκοπό την εξερεύνηση του βυθού, το υποβρύχιο ψάρεμα, την φωτογραφία, αλλά και σε σπορ όπου προπονημένοι ελεύθεροι δύτες δοκιμάζουν τα όρια τους, προσπαθώντας να φτάσουν βαθύτερα και μακρύτερα (σε θάλασσα ή πισίνα) με μία ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, που φέρνει το σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, στην εσωτερική ηρεμία και αυτογνωσία και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Του Δημήτρη Κούμουλου, προπονητή (BSc) & εκπαιδευτήΕ/Κ ΕΟΥΔΑ – Apnea Academy – SSI.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Την εβδομάδα 12 έως 17 Οκτωβρίου 2020 ένας (διπλός) ακόμα αγώνας βάθους διοργανώθηκε στην Καλαμάτα. Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου βάθους το Σεπτέμβρη, το Freediving Club Greece και ο Σταύρος Καστρινάκης διοργάνωσαν έναν διπλό αγώνα βάθους.

Διπλός διότι παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάθους που έγινε με τους κανονισμούς της CMAS (της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που είναι και αναγνωρισμένη από την ΔΟΕ και WADA) είχαμε και τον αγώνα TRITON CUP που έγινε με κανονισμούς AIDA. Τέτοιοι «διπλοί» αγώνες έχουν διοργανωθεί και στο παρελθόν στο εξωτερικό με απόλυτη επιτυχία και προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σπορ το οποίο αρκετά έχει διχαστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας Πισίνας 2020.

Του Δημήτρη Κούμουλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας Πισίνας 2020.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου το αναβληθέν από το Μάιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άπνοιας για τα αγωνίσματα πισίνας της ΕΟΥΔΑ – CMAS.
Υπήρχαν σαφώς περιορισμοί λόγω COVID-19 (απουσία θεατών κλπ) , όμως η συμμετοχές αθλητών ήταν ικανοποιητικές αν αναλογιστεί κανείς πως μία εβδομάδα πριν πολλοί αθλητές συμμετείχαν ακόμα σε αγώνες βάθους.

Onebreath Spring Pool games 2019

Κείμενο: Δημήτρης Κούμουλος / Ιδρυτής ONEBREATH freediving, Εκπαιδευτής E/K - προπονητής.

Onebreath Spring Pool games 2019

Την Κυριακή 7 Απριλίου διοργανώθηκε από τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης ONEBREATH ο δεύτερος αγώνας πισίνας της σειράς ONEBREATH pool games για το 2019. Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Γαλατσίου που βρίσκεται στον πανέμορφο χώρο του άλσους Βεΐκου. Ο καιρός παρότι άσχημος τις προηγούμενες μέρες έκανε για μια μόνο μέρα μια καλοκαιρινή λιακάδα με αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει και αρκετούς θεατές που έκαναν την κυριακάτικη τους βόλτα και ήρθαν σε πρώτη επαφή με το σπορ της ελεύθερης κατάδυσης.

Στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα Αγώνας στατικής & δυναμικής άπνοιας.

14 Απριλίου 2019, Ηράκλειο Κρήτης

Στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα Αγώνας στατικής & δυναμικής άπνοιας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ο σύλλογος ΑΠΝΟΥΣ Ηρακλείου διοργάνωσε έναν αγώνα ελεύθερης κατάδυσης στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα. Ο Θανάσης, που χάθηκε πολύ άδικα τον περασμένο Αύγουστο σε δυστύχημα, ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά στο χώρο της ελεύθερης κατάδυσης και του ψαροτούφεκου. Εκπαιδευτής και κριτής ελεύθερης κατάδυσης, δεινός ψαροκυνηγός, πολύ καλός τενίστας, ενώ ήταν και πρόεδρος του συλλόγου ΑΠΝΟΥΣ τα τελευταία χρόνια. Οι φίλοι του επομένως, που ζουν καθημερινά με την απώλεια του, οργάνωσαν στην πισίνα του Παγκρήτιου σταδίου Ηρακλείου έναν αγώνα ελεύθερης κατάδυσης τιμώντας τη μνήμη του.

Διήμερο event Υποβρύχιας Σκοποβολής 2019

Στην Λάρισα από τον ΝΑΥΤΙΛΟ

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 1066
 • 0 Σχόλια
Διήμερο event Υποβρύχιας Σκοποβολής 2019

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά με απόλυτα επιτυχία το Διήμερο Event Υποβρύχιας Σκοποβολής στο χώρο του Δημοτικού Ανοιχτού Κολυμβητηρίου στη Νέα Πολιτεία Λάρισας.

Back To Top