Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣΑΦΟΙ ΙΩΝΑ ΑΕ

Περιοδικό Βυθός : ΑΦΟΙ ΙΩΝΑ

ΑΦΟΙ ΙΩΝΑ

Διεύθυνση: 12 χλμ Ε.Ο Αθηνών Λαμίας Μεταμόρφωση, Τηλ: 210 2844484

Website: www.ionas.gr

Email: info@ionas.gr

Η Mares ξεκίνησε την πορεία της κατασκευάζοντας καταδυτικό εξοπλισμό σε ένα μικρό εργαστήριο στο Rapallo, μια μικρή πόλη της ιταλικής Ριβιέρας. Σήμερα η εταιρία κυριαρχεί στο χώρο της κατάδυσης παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους με γραφεία σε περισσότερες από 80 χώρες. Η Mares ανήκει πλέον στον όμιλο αθλητικών ειδών HEAD και βρίσκεται στο προσκήνιο νέων καινοτόμων τεχνολογιών κατάδυσης.


Εξοπλισμός: MARES Σάκοι Attack Titan & Attack long fins.

Του Τόλη Αποστολάκη

Εξοπλισμός: MARES Σάκοι Attack Titan & Attack long fins.

Η μεταφορά του εξοπλισμού και των πέδιλων μας με άνεση και ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο από τους εξειδικευμένους καταδυτικούς σάκους της αγοράς. Ο Ιταλικός κολοσσός που ακούει στο όνομα MARES έχει δύο πολύ δυνατές προτάσεις σε σάκους. Τον Attack Titan για τον εξοπλισμό και τον Attack long fins για τα πέδιλα. Μόλις τους παραλάβαμε στα γραφεία του περιοδικού πήγαμε για μια προπονητική βουτιά στα κοντινά της Αττικής, για να τους δούμε και στην πράξη.

Εξοπλισμός και παραλλαγή. Μύθος ή πραγματικότητα;

Του Τόλη Αποστολάκη / Εκπαιδευτή Ελεύθερης Κατάδυσης & Α΄ Βοηθειών SSI

Εξοπλισμός και παραλλαγή. Μύθος ή πραγματικότητα;

Όλα ξεκίνησαν ένα ανοιξιάτικο απόγευμα πριν από τρία χρόνια σε μια ανάποδη σκέψη του μυαλού μου, καθώς έστηνα ένα όπλο για βαθύ καρτέρι. Συναγρίδες, πίγκες, στήρες, πελαγίσια και άλλα τέτοια ωραία…

Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το χερούλι από το μουλινέ που ήταν λευκό και έτσι πήρα μαύρη μονωτική ταινία και το τύλιξα. Χα! Τώρα δεν θα με βλέπουν τα ψάρια!

Στολή Mares Explorer 50.

Του Τόλη Αποστολάκη

Στολή Mares Explorer 50.

Η στολή κατάδυσης Explorer 50 της Mares απευθύνεται στους λάτρεις του απλού, αλλά λειτουργικού εξοπλισμού, χωρίς όμως συμβιβασμούς στα σημαντικά τεχνικά πλεονεκτήματα που προσφέρει μια καλή στολή. Ξυρισμένη εσωτερικά, φόδρα εξωτερικά, με σακάκι χωρίς φερμουάρ και παντελόνι μέσης. Με νέο ανατομικό πατρόν (PRE CUT) που εξασφαλίζει άνεση και άριστη εφαρμογή.

Κίτρινα μπαλώματα και κάθετες ρίγες (Μέρος Α’)

Του Τόλη Αποστολάκη - Εκπαιδευτή E/K και Α’ Βοηθειών SSI

Κίτρινα μπαλώματα και κάθετες ρίγες (Μέρος Α’)

Ναι καλά καταλάβατε, αναφέρομαι στις στήρες και τις σφυρίδες. Εάν αυτό το κείμενο είχε γραφτεί πριν από 20 χρόνια θα μπορούσε να έχει εύκολα τον εξής τίτλο: Στήρα και Σφυρίδα - 2 θηράματα του καλοκαιριού. Ωστόσο οι εποχές άλλαξαν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις ημέρες μας, αφού η γνώση γύρω από την ελεύθερη κατάδυση, σε συνδυασμό με τα σχολεία και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό επιτρέπουν στον ψαροκυνηγό να βουτάει βαθιά όλο το χρόνο. Η διαφορά λοιπόν στο κυνήγι τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αφού παίρνουμε σαν δεδομένο ότι πλέον μπορούμε να πιάνουμε στήρες και σφυρίδες όλο το χρόνο, έγκειται στη διαφορετική συμπεριφορά που παρουσιάζουν αυτά τα ψάρια όταν τα νερά είναι ζεστά. Από Ιούνιο δηλαδή μέχρι περίπου και τέλος Οκτώβρη.

Κίτρινα μπαλώματα και κάθετες ρίγες (Μέρος Β’).

Tου Τόλη Αποστολάκη / Εκπαιδευτή Ε/K & Ά Βοηθειών SSI

Κίτρινα μπαλώματα και κάθετες ρίγες (Μέρος Β’).

Δυστυχώς ο κάβος και η ξέρα είναι η εύκολη λύση, αλλά στις μέρες μας αυτά τα κομμάτια τα ξέρει όλος ο κόσμος και τα θηράματα είναι λίγα και πάρα πολύ δύσκολα, ακόμα και μέσα στο θαλάμι τους. Εκτός από κάποιες μέρες ή πιο σωστά κάποιες ώρες που θα πέσουμε σε ανέβασμα και θα έχουμε τη χαρά να δούμε εικόνες από το παρελθόν. Το μέλλον στο υποβρύχιο κυνήγι είναι τα ξεκομμένα κομμάτια, που είναι χαμένα στο πουθενά. Γι’ αυτούς που έχουν σκάφος τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Χρειαζόμαστε ένα καλό βυθόμετρο - GPS και πολύ υπομονή. Πιάνουμε μια ζώνη βάθους που μπορούμε να ψαρέψουμε και αρχίζουμε τα περάσματα σε περιοχές που εικάζουμε ή έχουμε ακούσει ότι έχουν ενδιαφέρον.

Back To Top