Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Περιοδικό Βυθός : Κούμουλος Δημήτρης

Δημήτρης Κούμουλος ΒSc

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (ειδικότητα κολύμβησης)
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Apnea Academy  /  CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α.  /S.S.I.
Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών S.S.I.  
Γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 1974 στην Αθήνα , οπού μεγάλωσε και ζει έως τώρα. Από την ηλικία των 10 ετών ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ.  , οπού σε μεγαλύτερη ηλικία  πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα του ελευθέρου πετυχαίνοντας  πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες , σημειώνοντας αρκετά πανελλήνια ρεκόρ. Mέλος της Εθνικής ομάδας για 7 χρόνια.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνοντας την ειδικότητα της  κολύμβησης. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα εκμάθησης και στις πρωταγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες κολύμβησης σε συλλόγους (Π.Γ.Σ. , Α.Ν.Ο.Γ. , ΑΡΓΩ )
Από την ηλικία των 10 στη θάλασσα ως ψαροντουφεκάς και σταματώντας τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση ασχολήθηκε ενεργά με την ελεύθερη κατάδυση. Το 2003 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως μαθητής επιπέδου 3 και στη συνέχεια ξεκινάει την πρακτική του εξάσκηση ως εκπαιδευτής δίπλα στον Roberto Calich.
Μέλος της AIDA Hellas από το 2005 , εκλεγμένο μέλος από το 2013 και πρόεδρος της από το 2015 έως 2019.
To 2008  θα πιστοποιηθεί ως  εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης της CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α. συμμετέχοντας  στο σχολείο που οργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία ενώ το 2010 θα ολοκληρώσει με επιτυχία το σχολείο εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης της Apnea Academy , υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Umberto Pelizzari.
Το 2016 θα ιδρύσει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης ONEBREATH freediving και λίγους μήνες μετά θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο πυρήνα ελεύθερων δυτών που θέλουν να ασχοληθούν πιο “δυναμικά” με το σπορ και έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά μία ομάδα που προπονείται συστηματικά υπό τις οδηγίες του με σημαντικά αποτελέσματα.

Δάσκαλος Hatha Yoga από το 2015.
Εκπαιδευτής
mental training (Apnea Academy) από το Μάρτιο του 2019.
Εκπαιδευτής Ε/Κ του οργανισμού
SSI από το Σεπτέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από το Νοέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ. από το 2016.
Κριτής
αγώνων Ε CMAS-ΕΟΥΔΑ & AIDA International.
Διοργανωτής των αγώνων πισίνας
ONEBREATH Pool Games από το 2017.
Διοργανωτής του διεθνούς αγώνα βάθους
Authentic Big Blue στην Αμοργό από το 2017.
Προπονητής των περισσοτέρων Ελλήνων πρωταθλητών
(αλλά και αρκετών ξένων) ελεύθερης κατάδυσης.
Είναι επίσης ερασιτέχνης αυτοδύτης επιπέδου 3* CMAS.


Χάλκινος ο Χρήστος Καρέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS – Kas Turkey.

Του Δημήτρου Κούμουλου T.297

Χάλκινος ο Χρήστος Καρέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS – Kas Turkey.

Την εβδομάδα 3-10 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στο Κας της Τουρκίας ο σημαντικότερος αγώνας βάθους της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάθους CMAS. Ένας αγώνας άρτια οργανωμένος από την τούρκικη Ομοσπονδία και την CMAS, που έβαλαν ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις. Εκατό περίπου κορυφαίοι αθλητές από περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ αυτών και οι κορυφαίοι όλων των αγωνισμάτων αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Του Δημήτρη Κούμουλου, προπονητή (BSc) & εκπαιδευτήΕ/Κ ΕΟΥΔΑ – Apnea Academy – SSI.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Την εβδομάδα 12 έως 17 Οκτωβρίου 2020 ένας (διπλός) ακόμα αγώνας βάθους διοργανώθηκε στην Καλαμάτα. Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου βάθους το Σεπτέμβρη, το Freediving Club Greece και ο Σταύρος Καστρινάκης διοργάνωσαν έναν διπλό αγώνα βάθους.

Διπλός διότι παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάθους που έγινε με τους κανονισμούς της CMAS (της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που είναι και αναγνωρισμένη από την ΔΟΕ και WADA) είχαμε και τον αγώνα TRITON CUP που έγινε με κανονισμούς AIDA. Τέτοιοι «διπλοί» αγώνες έχουν διοργανωθεί και στο παρελθόν στο εξωτερικό με απόλυτη επιτυχία και προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σπορ το οποίο αρκετά έχει διχαστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας Πισίνας 2020.

Του Δημήτρη Κούμουλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άπνοιας Πισίνας 2020.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου το αναβληθέν από το Μάιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άπνοιας για τα αγωνίσματα πισίνας της ΕΟΥΔΑ – CMAS.
Υπήρχαν σαφώς περιορισμοί λόγω COVID-19 (απουσία θεατών κλπ) , όμως η συμμετοχές αθλητών ήταν ικανοποιητικές αν αναλογιστεί κανείς πως μία εβδομάδα πριν πολλοί αθλητές συμμετείχαν ακόμα σε αγώνες βάθους.

Onebreath Spring Pool games 2019

Κείμενο: Δημήτρης Κούμουλος / Ιδρυτής ONEBREATH freediving, Εκπαιδευτής E/K - προπονητής.

Onebreath Spring Pool games 2019

Την Κυριακή 7 Απριλίου διοργανώθηκε από τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης ONEBREATH ο δεύτερος αγώνας πισίνας της σειράς ONEBREATH pool games για το 2019. Ο αγώνας φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Γαλατσίου που βρίσκεται στον πανέμορφο χώρο του άλσους Βεΐκου. Ο καιρός παρότι άσχημος τις προηγούμενες μέρες έκανε για μια μόνο μέρα μια καλοκαιρινή λιακάδα με αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει και αρκετούς θεατές που έκαναν την κυριακάτικη τους βόλτα και ήρθαν σε πρώτη επαφή με το σπορ της ελεύθερης κατάδυσης.

Στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα Αγώνας στατικής & δυναμικής άπνοιας.

14 Απριλίου 2019, Ηράκλειο Κρήτης

Στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα Αγώνας στατικής & δυναμικής άπνοιας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ο σύλλογος ΑΠΝΟΥΣ Ηρακλείου διοργάνωσε έναν αγώνα ελεύθερης κατάδυσης στη μνήμη του Θανάση Μακαρώνα. Ο Θανάσης, που χάθηκε πολύ άδικα τον περασμένο Αύγουστο σε δυστύχημα, ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά στο χώρο της ελεύθερης κατάδυσης και του ψαροτούφεκου. Εκπαιδευτής και κριτής ελεύθερης κατάδυσης, δεινός ψαροκυνηγός, πολύ καλός τενίστας, ενώ ήταν και πρόεδρος του συλλόγου ΑΠΝΟΥΣ τα τελευταία χρόνια. Οι φίλοι του επομένως, που ζουν καθημερινά με την απώλεια του, οργάνωσαν στην πισίνα του Παγκρήτιου σταδίου Ηρακλείου έναν αγώνα ελεύθερης κατάδυσης τιμώντας τη μνήμη του.

Back To Top