Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Περιοδικό Βυθός : Κελλής Γιώργος

Γιώργος Κελλής


95

Του Γιώργου Κελλή - Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαράτος, DM Clauss

95

To 95 κυκλοφόρησαν οι The Smashing Pumpkins το album Mellon Collie and the Infinite Sadness. Την ίδια χρονιά ο Mathieu Kassovitz πρόβαλε στις Κάννες την ταινία La haine. To καλοκαίρι του 95 έγινα 14 χρονών και έπιασα για πρώτη φορά στα χέρια μου ένα τεύχος του Βυθού. 24 χρόνια μετά το αγαπημένο μου όπλο είναι το 95. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σφόδρα αλληλένδετα ωστόσο οι επιρροές των ερεθισμάτων, αλλά και πως αυτές ωριμάζουν μέσα καθορίζουν αυτά που είμαστε, αυτά που επιλέγουμε. Και όλα συνδέονται απλά είναι πολύ δύσκολο να τα χωρέσει άμεσα ο νους. Ίσως με λίγο χρόνο...

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ. “Κάθε σχέση είναι υπό τον έλεγχο αυτού που ενδιαφέρεται λιγότερο.” Gordon Livingston.

Toυ Γιώργου Κελλή

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ. “Κάθε σχέση είναι υπό τον έλεγχο αυτού που ενδιαφέρεται λιγότερο.” Gordon Livingston.

Το υποβρύχιο κυνήγι είναι ομαδική ενασχόληση. Το ζευγάρι δεν είναι τόσο ζήτημα επιλογής όσο κυρίως προϋπόθεση, θεμελιώδη συνθήκη ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα κάνοντας ψαροτούφεκο, ήταν σε εκείνη τη μοιραία τελευταία κατάδυση του, μόνοι τους. Επέστρεψαν, χωρίς κάποιον να τους προσέχει, να καιροφυλακτεί για αυτούς και αυτό πέρα από ανείπωτα λυπηρό είναι αυτόματα ένα αδιάσειστο δεδομένο που δεν σηκώνει κανένα είδος αμφισβήτησης. Ο θάνατος όπως και η γέννηση είναι ίσως τα μόνα φαινόμενα που χαίρουν απόλυτης αντικειμενικότητας. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι πως αρκεί μόλις μια λάθος εκτίμηση, μία λάθος βουτιά για να τελειώσουν όλα ανεξάρτητα εμπειρίας και πλήθους προγενέστερων επιτυχημένων επαναλήψεων...

Λανάδο

Του Γιώργου Κελλή

Λανάδο

Είμαστε στα μισά της απόστασης. Τρία μίλια ακόμη μας χωρίζουν από τον προορισμό μας. Είναι το πεντηκοστό όγδοο ψάρεμα μέσα σ’ αυτές τις εξήντα μέρες που είμαι ήδη στο νησί. Πενήντα οκτώ ψαρέματα σε δύο μήνες. Η θάλασσα έχει φέρει το σώμα μου στα μέτρα της. Το έχει πλάσει με την πίεση, τα κύματα, το ρεύμα, την αλμύρα και το οξυγόνο που λείπει συνεχώς.

Συνέντευξη - ALE TALO’

Μιλά στον Γιώργο Κελλή

Συνέντευξη - ALE TALO’

Ο Alessandro Talo’ είναι ένας εντυπωσιακός υποβρύχιος κυνηγός από την Ιταλία με βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα πλάσματά της. Ερωτεύτηκε τη θάλασσα στην εφηβεία του, ασχολήθηκε για χρόνια με την αγωνιστική ελεύθερη κατάδυση και την άπνοια και πλέον αρέσκεται να ενεδρεύει με το 95αρι του εντυπωσιακά θηράματα σε μεγάλα βάθη. Η συζήτηση μαζί του ήταν απολαυστική.

Μικρές ιστορίες, σπουδαίες λεπτομέρειες.

Tου Γιώργου Κελλή

Μικρές ιστορίες, σπουδαίες λεπτομέρειες.

Ψαρεύω ώρα τώρα. Βρίσκομαι σε ένα πονηρό κομμάτι ιδανικό για ρηχό συρτό καρτέρι. Είχα πολύ καιρό να το επισκεφτώ, είχα γενικότερα καιρό να ψαρέψω άρα και να φάω ψάρι. Οι πρώτες ευμεγέθεις μπάφες το διαπίστωσαν με επώδυνο τρόπο. Την πρώτη την τουφέκισα ενώ ακόμη μασουλούσε παρέα με τη φίλη της κάτι από ένα χαμηλό βραχάκι. Τις είχα δει στιγμές νωρίτερα ενώ καρτέρευα, να βοσκάνε λίγα μέτρα πιο εκεί. Λουφάξα και παρατήρησα για λίγο την πορεία του ανενόχλητου τσιμπολογήματος τους. Με το που χάθηκαν πίσω από ένα βράχο, κινήθηκα αργά προς το μέρος τους, ωθούμενος μόνο από το ελεύθερο χέρι. Το άλλο έστρεψε το όπλο κατά πάνω τους και ετοιμάστηκε για βολή. Τις πλησίασα από πίσω και διαγώνια και με την υποψία στόχου πάτησα την σκανδάλη σημαδεύοντας το μάτι και λίγο πιο πίσω. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και τώρα βρίσκεται κρεμασμένη στην ψαροβελόνα μου παρέα με μία ακόμη περίεργη που πλησίασε μαζί με το κοπάδι της να με επεξεργαστούν.

Back To Top