Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣXT DIVING PRO

Περιοδικό Βυθός : XT DIVING PRO

Διεύθυνση: Λεωφ. Μαραθώνος 82, Γέρακας 15344, Αττική. Τηλ 2106618008

Websitewww.xtdiving.com

Email: info@xtdiving.com

Το θαλάσσιο ταξίδι μου ξεκινάει από την ιστιοπλοΐα. "Δέκα Σαμιώτικα πεύκα", έτσι ο παππούς μου ο καπετάνιος Νίκος ονόμασε τη βάρκα του. Οι εικόνες και οι εμπειρίες μου από την παιδική ηλικία ήταν τόσο έντονες, έχοντας στο βάθος το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, που ήταν αδύνατο για μένα να μην ασχοληθώ με αυτό αργότερα. Το ψαροντούφεκο ήταν μια κατάλληλη "ευκαιρία" για να αφιερώσω τον εαυτό μου στην "θάλαττα" των προγόνων μας. Τα εθνικά πρωταθλήματα υποβρύχιας αλιείας με το διεθνές κύρος τους και οι αγώνες ψαροντούφεκου έχουν χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο για την επαγγελματική μου παρουσία στον τομέα της κατασκευής καταδυτικού εξοπλισμού. Έτσι ξεκίνησε η εταιρεία "XXone" μαζί με τον εδώ, και πολλά χρόνια, φίλο μου Γιάννη Χαλά.

Πολύ σύντομα τα προϊόντα έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με λεπίδες από fiberglass, έπειτα από carbon και στην συνέχεια με στολές υποβρύχιων δραστηριοτήτων... και ξεκίνησε το ταξίδι...

Αυτό το ταξίδι στην Ιθάκη δεν έχει τελειώσει ακόμα... Το λογότυπο έχει αλλάξει, γίνεται "XT Diving pro" και η εταιρία προχωράει. Πίσω από αυτή την προσπάθεια υπάρχει ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος όπως πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο, μαζί με την υποστήριξη και την υπομονή σας, για να απολαύσετε με ασφάλεια το αγαπημένο σας χόμπυ.

Η νέα εταιρεία XT Diving pro ξεκίνησε το 2012 με καινοτόμες, δημιουργικές ιδέες και εφαρμόζοντάς τες στην ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Με εκτίμηση­ Τάσος Χάλαρης


50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ/κ στην Κέρκυρα.

Δήλωση του Νίκου Καμπάνη Τ.297

50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ/κ στην Κέρκυρα.

Το πρωτάθλημα είχε επιτυχία, αφού βοήθησε πολύ ο καιρός, αλλά και οι 16 συμμετοχές. Θα είχαμε 20, αλλά οι Καββαδίας, Ρίγγας και Σαραντινός είχαν θέματα υγείας, ενώ ο Περιστέρης δεν επιτρεπόταν να αγωνισθεί με τα χρώματα της Λήμνου, αφού αυτή δεν είχε ακόμη αθλητική αναγνώριση για την υποβρύχια δραστηριότητα.

Από τους 16 που μετείχαν, οι 11 ήταν και πέρσι στο Πόρτο Χέλι, ενώ θα ήταν 13 με Ρίγγα και Καββαδία, αν δεν είχαμε το παγκόσμιο που τους στοίχισε. Αυτό επιτέλους δείχνει μια συνέπεια που τόσο μας λείπει στο άθλημα. Είχαμε κατά καιρούς πολλούς ευκαιριακούς και λίγους μόνιμους. Αυτό δείχνει να αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δεν φοβούνται τις άγνωστες τράπεζες!

Το αρμάτωμα της βέργας στο ψαροτούφεκο (Video).

Του Τάσου Χάλαρη T.297

Το αρμάτωμα της βέργας στο ψαροτούφεκο (Video).

Απαραίτητο μέρος για το ψαροτούφεκο μας είναι η βέργα. Αυτή είναι που θα έρθει σε επαφή με το ψάρι, θα το διαπεράσει, θα ανοίξει το φτερό και θα έρθει το ψάρι. Αυτό που συνδέει την βέργα με το ψαροτούφεκο είναι η πετονιά ή το πλαστικό σκοινάκι που ξέραμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.

Εγώ προσωπικά προτιμώ την πετονιά. Θα σας δείξω λοιπόν με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει να αρματώσουμε σωστά τη βέργα μας, κλιπάροντας με ασφάλεια την πετονιά επάνω, ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα.

​​​​​​​Ο φακός στο υποβρύχιο κυνήγι (Video).

Του Τάσου Χάλαρη T.297

​​​​​​​Ο φακός στο υποβρύχιο κυνήγι (Video).

Ο φακός είναι ένα αξεσουάρ του εξοπλισμού μας που στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ψαροκυνηγοί ταξιδεύουν εκτός Ελλάδος για ψαρέματα έτσι εμείς θα μιλήσουμε για το πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να σετάρουν το φακό τους.

Η χρήση του Γάντζου στο ξεβράχωμα των ψαριών. (VIDEO) WorkShop#1

Του Τάσου Χάλαρη Τ.295

Η χρήση του Γάντζου στο ξεβράχωμα των ψαριών. (VIDEO) WorkShop#1

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι ψαροκυνηγοί, είναι το βράχωμα των ψαριών κάτω από τις πέτρες. Τα ψάρια, κυρίως τα μαύρα, δηλαδή οι ροφοί, οι στήρες, οι σφυρίδες και οι πίγκες, όταν τα πρσεγγίσουμε και καταφέρουμε να έχουμε μία επιτυχημένη βολή, πολλές φορές βραχώνουν σε δύσκολα σημεία του βυθού.

Άνοιξη & Συναγρίδες

Του Σωκράτη Μέγα

Άνοιξη & Συναγρίδες

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα η πρώτες ηλιοφάνειες και η άνοδος της θερμοκρασίας, μας δίνει να καταλάβουμε ότι ο ερχομός τις άνοιξης είναι πλέον γεγονός. Για μένα είναι και η καλύτερη περίοδος για ψάρεμα, γιατί έχουμε έντονη κινητικότητα από όλα τα είδη ψαριών σε πολύ προσιτά βάθη. Έτσι και οι συναγρίδες τώρα βγαίνουν πιο ρηχά, είναι πιο ήρεμες και αρκετά πιο μεγάλες σε σχέση με άλλες εποχές.

Back To Top