Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣXT DIVING PRO

Περιοδικό Βυθός : XT DIVING PRO

Διεύθυνση: Λεωφ. Μαραθώνος 82, Γέρακας 15344, Αττική. Τηλ 2106618008

Websitewww.xtdiving.com

Email: info@xtdiving.com

Το θαλάσσιο ταξίδι μου ξεκινάει από την ιστιοπλοΐα. "Δέκα Σαμιώτικα πεύκα", έτσι ο παππούς μου ο καπετάνιος Νίκος ονόμασε τη βάρκα του. Οι εικόνες και οι εμπειρίες μου από την παιδική ηλικία ήταν τόσο έντονες, έχοντας στο βάθος το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, που ήταν αδύνατο για μένα να μην ασχοληθώ με αυτό αργότερα. Το ψαροντούφεκο ήταν μια κατάλληλη "ευκαιρία" για να αφιερώσω τον εαυτό μου στην "θάλαττα" των προγόνων μας. Τα εθνικά πρωταθλήματα υποβρύχιας αλιείας με το διεθνές κύρος τους και οι αγώνες ψαροντούφεκου έχουν χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο για την επαγγελματική μου παρουσία στον τομέα της κατασκευής καταδυτικού εξοπλισμού. Έτσι ξεκίνησε η εταιρεία "XXone" μαζί με τον εδώ, και πολλά χρόνια, φίλο μου Γιάννη Χαλά.

Πολύ σύντομα τα προϊόντα έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με λεπίδες από fiberglass, έπειτα από carbon και στην συνέχεια με στολές υποβρύχιων δραστηριοτήτων... και ξεκίνησε το ταξίδι...

Αυτό το ταξίδι στην Ιθάκη δεν έχει τελειώσει ακόμα... Το λογότυπο έχει αλλάξει, γίνεται "XT Diving pro" και η εταιρία προχωράει. Πίσω από αυτή την προσπάθεια υπάρχει ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος όπως πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο, μαζί με την υποστήριξη και την υπομονή σας, για να απολαύσετε με ασφάλεια το αγαπημένο σας χόμπυ.

Η νέα εταιρεία XT Diving pro ξεκίνησε το 2012 με καινοτόμες, δημιουργικές ιδέες και εφαρμόζοντάς τες στην ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Με εκτίμηση­ Τάσος Χάλαρης


Η χρήση του Γάντζου στο ξεβράχωμα των ψαριών. (VIDEO) WorkShop#1

Του Τάσου Χάλαρη Τ.295

Η χρήση του Γάντζου στο ξεβράχωμα των ψαριών. (VIDEO) WorkShop#1

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι ψαροκυνηγοί, είναι το βράχωμα των ψαριών κάτω από τις πέτρες. Τα ψάρια, κυρίως τα μαύρα, δηλαδή οι ροφοί, οι στήρες, οι σφυρίδες και οι πίγκες, όταν τα πρσεγγίσουμε και καταφέρουμε να έχουμε μία επιτυχημένη βολή, πολλές φορές βραχώνουν σε δύσκολα σημεία του βυθού.

Άνοιξη & Συναγρίδες

Του Σωκράτη Μέγα

Άνοιξη & Συναγρίδες

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα η πρώτες ηλιοφάνειες και η άνοδος της θερμοκρασίας, μας δίνει να καταλάβουμε ότι ο ερχομός τις άνοιξης είναι πλέον γεγονός. Για μένα είναι και η καλύτερη περίοδος για ψάρεμα, γιατί έχουμε έντονη κινητικότητα από όλα τα είδη ψαριών σε πολύ προσιτά βάθη. Έτσι και οι συναγρίδες τώρα βγαίνουν πιο ρηχά, είναι πιο ήρεμες και αρκετά πιο μεγάλες σε σχέση με άλλες εποχές.

Ανάφη το παιδί της Σαντορίνης.

του Τάσου Χάλαρη (AΡΧΕΙΟ ΒΥΘΟΣ, ΤΕΥΧΟΣ 31, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1995)

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 5729
 • 0 Σχόλια
Ανάφη το παιδί της Σαντορίνης.

Απρίλιος 1995, αγναντεύοντας την ανατολή του ήλιου στην έρημη ακόμα παραλία του Καμαριού. Μέσα Άνοιξης και όλη η πλάση εύχαρη, ζωντανή, δίνει άλλη όψη σε αυτό το άγριο αιγαιοπελαγίτικο νησί, εντελώς διαφορετική από αυτή του καλοκαιριού.

Το Πέρασμα σε μια άλλη Eποχή.

Κείμενο & φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τρουπής

Το Πέρασμα σε μια άλλη Eποχή.

Πάει καιρός που θυμόμουν τα ξαδέρφια μου αμούστακα με την τρελά της νιότης να βουτάνε στα δροσερά νερά του Θρακικού, κάτω από το εξοχικό του θείου μας στα Δίκελλα Μεσημβρίας. Θυμάμαι όμως τόσο ζωντανά την κάθε λεπτομέρεια από τα παιδικά μου χρόνια και αυτό που με κάνει να χαμογελάω, είναι πως είχαν μεγάλη δόση αλμύρας, που συνεχίζει να καλύπτει τα κενά της θαλασσινής μου ύπαρξης ακόμα και τώρα στα τριάντα μου χρόνια.

Tripoli Apnea Competition 2019

Eπιμέλεια: Natex Media με την συνεργασία του Χρήστου Πολίτη

Tripoli Apnea Competition 2019

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Τρίπολης στις 17 Μαρτίου 2019 έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας «Tripoli Apnea Competition”. O αγώνας είχε 32 συμμετοχές και δυο αθλητές ήταν από την Βραζιλία και την Γερμανία καθώς ο αγώνας είναι με Αida ranking και είναι open. Από νωρίς το πρωί το κολυμβητήριο της Τρίπολης άρχισε να γεμίζει από αθλητές και στις 10:00 ακριβώς ο αγώνας ξεκίνησε με τη πρώτη προσπάθεια, που ήταν και η βουτιά του διοργανωτή Χρήστου Πολίτη.

Back To Top