Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣXT DIVING PRO

Περιοδικό Βυθός : XT DIVING PRO

Διεύθυνση: Λεωφ. Μαραθώνος 82, Γέρακας 15344, Αττική. Τηλ 2106618008

Websitewww.xtdiving.com

Emailinfo@xtdiving.com

Το θαλάσσιο ταξίδι μου ξεκινάει από την ιστιοπλοΐα. "Δέκα Σαμιώτικα πεύκα", έτσι ο παππούς μου ο καπετάνιος Νίκος ονόμασε τη βάρκα του. Οι εικόνες και οι εμπειρίες μου από την παιδική ηλικία ήταν τόσο έντονες, έχοντας στο βάθος το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, που ήταν αδύνατο για μένα να μην ασχοληθώ με αυτό αργότερα. Το ψαροντούφεκο ήταν μια κατάλληλη "ευκαιρία" για να αφιερώσω τον εαυτό μου στην "θάλαττα" των προγόνων μας. Τα εθνικά πρωταθλήματα υποβρύχιας αλιείας με το διεθνές κύρος τους και οι αγώνες ψαροντούφεκου έχουν χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο για την επαγγελματική μου παρουσία στον τομέα της κατασκευής καταδυτικού εξοπλισμού. Έτσι ξεκίνησε η εταιρεία "XXone" μαζί με τον εδώ, και πολλά χρόνια, φίλο μου Γιάννη Χαλά.

Πολύ σύντομα τα προϊόντα έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε με λεπίδες από fiberglass, έπειτα από carbon και στην συνέχεια με στολές υποβρύχιων δραστηριοτήτων... και ξεκίνησε το ταξίδι...

Αυτό το ταξίδι στην Ιθάκη δεν έχει τελειώσει ακόμα... Το λογότυπο έχει αλλάξει, γίνεται "XT Diving pro" και η εταιρία προχωράει. Πίσω από αυτή την προσπάθεια υπάρχει ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος όπως πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο, μαζί με την υποστήριξη και την υπομονή σας, για να απολαύσετε με ασφάλεια το αγαπημένο σας χόμπυ.

Η νέα εταιρεία XT Diving pro ξεκίνησε το 2012 με καινοτόμες, δημιουργικές ιδέες και εφαρμόζοντάς τες στην ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Με εκτίμηση­ Τάσος Χάλαρης


33ο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα CMAS, Bizerte, Τυνησία, 9 - 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Του Νίκου Καμπάνη

33ο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα CMAS, Bizerte, Τυνησία, 9 - 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Άλλο ένα Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα προστέθηκε στην αλυσίδα της αρχαιότερης διοργάνωσης αγώνων υ/β αλιείας της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (από το 1954 ως Ευρωπαϊκό). Εξήντα οκτώ χρόνια μετά το ξεκίνημά της, η Ευρωαφρικανική κόντρα των καλύτερων υποβρύχιων ψαράδων των δύο ηπείρων συνεχίζει να ηλεκτρίζει με το επίπεδο και το συναγωνισμό της.

Στέλιος Χρηστάκης: Έγινα καλύτερος στο Ευρωαφρικανικό. Όσα έγιναν στον αγώνα.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

Στέλιος Χρηστάκης: Έγινα καλύτερος στο Ευρωαφρικανικό. Όσα έγιναν στον αγώνα.

Φτάνοντας στην Τυνησία δεν έβρισκα την ώρα να πέσω στο νερό να τακτοποιήσω πρώτα από όλα το σκάφος, να βάλω το βυθόμετρο, να γεμίσω βενζίνες και να αρχίσει η αναγνώριση, αφού οι μέρες ήταν λίγες και έπρεπε να τις εκμεταλλευτώ στο έπακρο...

5 Συμβουλές για Ασφαλείς Καταδυτικές Εξορμήσεις.

Του Γιάννη Κοθωνίδη

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 25526
 • 0 Σχόλια
5 Συμβουλές για Ασφαλείς Καταδυτικές Εξορμήσεις.

Το μέρος το οποίο θα επιλέξουμε για να κάνουμε ψαροτούφεκο ή απλά προπόνηση ελεύθερης κατάδυσης (Ε/Κ) παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Αφού καταλήξουμε στην τοποθεσία θα πρέπει να γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν για τη συγκεκριμένη ημέρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

4 + 1 Μύθοι & Αλήθειες στην Ελεύθερη Κατάδυση.

Συντάκτης: Γιάννης Κοθωνίδης

 • Αρθρογράφος: Natex Media
 • Αριθμός προβολών: 23760
 • 0 Σχόλια
4 + 1 Μύθοι & Αλήθειες στην Ελεύθερη Κατάδυση.

Για το συγκεκριμένο άρθρο επιλέχθηκαν κάποιοι από τους πιο κοινούς μύθους - απόψεις που «κυκλοφορούν» στο χώρο. Μπορεί οι πιο έμπειροι να θεωρήσουν ότι γίνεται ανακύκλωση κάποιων γνώσεων που θεωρούνται δεδομένες - ωστόσο η φράση το λέει ξεκάθαρα: επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως...

Η σημασία της εξίσωσης στην ελεύθερη κατάδυση (Video).

Του Τάσου Χάλαρη T.297

Η σημασία της εξίσωσης στην ελεύθερη κατάδυση (Video).

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην ελεύθερη κατάδυση, είτε αυτή γίνεται για ψαροτούφεκο, είτε για την ίδια την ελεύθερη κατάδυση, είναι η εξίσωση.

Είναι η ικανότητα που έχουμε να μπορούμε να μεταφέρουμε όγκο αέρα σε όλους τους αεροφόρους χώρους μας κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εξισώνουμε την πίεση στους αεροφόρους χώρους του σώματος μας, με την εξωτερική πίεση που αλλάζει ανάλογα με το βάθος του καταδυόμαστε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να πάθουμε κάποιο βαροτραύμα.

Back To Top