Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Περιοδικό Βυθός : Blue Water

Blue Water

Blue Water


Λευκά Στίγματα σε Γαλάζιο Φόντο (Α’ ΜΕΡΟΣ) VIDEO.

Του Μαργαρίτη Μπρούμπη

Λευκά Στίγματα σε Γαλάζιο Φόντο (Α’ ΜΕΡΟΣ) VIDEO.

Δεν ξέρω τι ακριβώς με μαγεύει σε αυτά. Το επιβλητικό του μεγέθους τους; Ο τρόπος που σε προσεγγίζουν; Το περιβάλλον στο οποίο καλείσαι να τα κυνηγήσεις; Υποθέτω όλα τα παραπάνω μαζί, καθώς και το στοιχείο της πρόκλησης που εμπεριέχεται στο κυνήγι τους, το οποίο σηματοδοτεί την εξέλιξη του υποβρυχίου κυνηγού. Ας προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όμως σε μια σειρά, απαντώντας σε τρία ερωτήματα. Που; Πότε; Πως;

Χειμωνιάτικο Ψάρεμα - ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Του Στρατή Γελαγώτη

Χειμωνιάτικο Ψάρεμα - ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Αν ανατρέξει κανείς σε όχι και τόσο παλιά άρθρα, θα δει να περιγράφεται το χειμωνιάτικο όπλο ως εξής: Mικρό σε μήκος άντε μέχρι 90άρι, με ένα ζευγάρι λάστιχα και λεπτή βέργα, ας πούμε μέχρι 6,5 χιλιοστά πάχος. Οι σύγχρονοι το ονομάζουν τo όπλο για όλες τις δουλειές, all around δηλαδή στα Εγγλέζικα, άλλο αν πραγματικό all around δεν υπάρχει, αφού ένα 90άρι δεν μπορεί να ψαρέψει εξ ίσου καλά στην τρύπα με ένα 75άρι, ούτε να έχει τις επιδόσεις ενός μεγαλύτερου - δυνατότερου όπλου στο πλανάρισμα ή στο καρτέρι.

Τo «Στοιχειωμένο» ψάρι.

Του Λεωνίδα Δραπανιώτη

Τo «Στοιχειωμένο» ψάρι.
"Το θήραμα τον παρασέρνει με απίστευτη δύναμη παράλληλα με την στεριά, κόντρα στον καιρό"

Η μεγάλη λίτσα πέρασε από πάνω, αφήνοντας τον δύτη ανίκανο να αντιδράσει. Καθώς καρτέρευε στο βυθό, ήρθε από πίσω του κι όταν σήκωσε το όπλο, δίστασε να πατήσει την σκανδάλη… Έβλεπε το πίσω μέρος του σώματός κι η καμακιά δεν θα την συγκρατούσε. Ωστόσο η εικόνα που έμεινε στο μυαλό του, ήταν το χοντρό σώμα κι η ψαλιδωτή μεγάλη ουρά, που χανόταν αργά στην θολούρα…

Όταν η Μεσόγειος συναντά τον Ωκεανό. (A' Μέρος)

Του Στρατή Γελαγώτη

Όταν η Μεσόγειος συναντά τον Ωκεανό. (A' Μέρος)

Έχουμε ξαναπεί πως το ψάρεμα είναι μια διαδικασία που ξεκινά πριν την είσοδό μας στο νερό. Η προετοιμασία του εξοπλισμού, αλλά και του εαυτού μας είναι μια διαδικασία απαραίτητη και αναγκαία, επιπλέον μπορεί να είναι μια διαδικασία ευχάριστη και χαλαρωτική. Ας πούμε όταν ακονίζεις τις βέργες και ταυτόχρονα ονειρεύεσαι την είσοδό τους σε κρανία ροφών και ιριδίζοντα σώματα συναγρίδων, ε; Η διαδικασία είναι απλή όταν πρόκειται για ένα κολυμπητό ας πούμε, πιο σύνθετη όταν παίζει και βάρκα, ακόμα πιο σύνθετη όταν πρόκειται για ταξίδι, όπως στις διακοπές και όταν πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό… ας τα να πάνε!

9+1 ερωτήσεις στον Βασίλη Ζωνομέση "Νοιώστε περήφανοι που είστε Ψαροτουφεκάδες"

Συζητά & απαντά στον Αλκιβιάδη Χατζηπροδρόμου

9+1 ερωτήσεις στον Βασίλη Ζωνομέση "Νοιώστε περήφανοι που είστε Ψαροτουφεκάδες"

Δεν γίνεται διαφορετικά. Το να κάνω ψαροτούφεκο δεν ήταν μια επιλογή ανάμεσα σε άλλες. Από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ήταν μονόδρομος. Η οικογένεια μου ήταν πάντα φυσιολάτρες. Περνούσαμε πολύ χρόνο στην φύση. Θάλασσα, λίμνη, εξοχή, βουνό. Πρωτοφόρεσα μια μάσκα στα πέντε μου χρόνια... στα 12 προς 13 αρνήθηκα ένα αυτόματο ρολόι Seiko δωροϋπόσχεση του πατέρα μου για τις εισαγωγικές στο Γυμνάσιο εκβιάζοντας τον να μου αγοράσει ένα πολύ φθηνότερο σετ μάσκας - αναπνευστήρα - πτερυγίων - ψαροσακούλας - ψαροτούφεκο, που στόλιζε ένα μαγαζάκι με εποχιακά στην βιτρίνα του. Κανείς δεν ήξερε να μου πει τι θα κάνω με αυτά, πώς πρέπει να τα χρησιμοποιώ, σε τι απευθύνονται. Ασχολήθηκα σαν παιδί, έφηβος, νέος, ενήλικας, μεσήλικας... όπως ήταν φυσιολογικό και με άλλα πράγματα. Κυνήγησα πολλά χρόνια, έπαιξα μπάλα και πινγκ-πονγκ. Όλα μετά από το ψαροτούφεκο. Πρώτα αυτό. Με τα άλλα εμπλεκόμουν όταν δεν γινόταν να είμαι στο νερό.

Back To Top