Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

Ελεύθερη Κατάδυση : Αγώνες Άπνοιας

Αγώνες ελεύθερης κατάδυσης, δυναμικής και στατικής άπνοιας

William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

William Trubridge: Αν είσαι ελεύθερος δύτης και παίρνεις ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ουσίες, ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ κάτι.

«Ακόμα κι αν τελικά είσαι επιτυχημένος, ακόμα κι αν σπάσεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ ή κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ή η κατάριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ δεν θα διαλύσει τα προβλήματα ή τις ανασφάλειές σας, γράφει ο Trubridge σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog όπου αποκαλεί το ντόπινγκ «καρκίνο».

Για όσους αναζητούν κουτσομπολιά ή σκάνδαλα, λυπάμαι που θα τους απογοητεύω. Αυτή η ανάρτηση δεν θα απευθυνθεί για κανέναν αθλητή και δεν θα κουνήσει το δάχτυλο. Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου σε μικρά νησιά και είμαι ο τελευταίος που γνωρίζει οτιδήποτε!

Χάλκινος ο Χρήστος Καρέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS – Kas Turkey.

Του Δημήτρου Κούμουλου T.297

Χάλκινος ο Χρήστος Καρέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS – Kas Turkey.

Την εβδομάδα 3-10 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στο Κας της Τουρκίας ο σημαντικότερος αγώνας βάθους της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάθους CMAS. Ένας αγώνας άρτια οργανωμένος από την τούρκικη Ομοσπονδία και την CMAS, που έβαλαν ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις. Εκατό περίπου κορυφαίοι αθλητές από περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ αυτών και οι κορυφαίοι όλων των αγωνισμάτων αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης TRITON CUP.

του Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης TRITON CUP.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου διοργανώθηκε στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου ένας αγώνας ελεύθερης κατάδυσης βάθους, με την ονομασία AIDA TRITON CUP. Ήταν μία συνδιοργάνωση του συλλόγου ελεύθερης κατάδυσης “ΝΗΡΙΤΗΣ” και του καταδυτικού κέντρου FREEDIVING CLUB GREECE, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν 9 εθνικά ρεκόρ, δύο από αυτά ελληνικά ρεκόρ AIDA. Από τους ξένους αθλητές ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, η Γαλλίδα Marianna Gillespie (2 ρεκόρ στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο με 100 και 102 μέτρα), η Ιρλανδή Kathleen Mac Donald (3 εθνικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε) και η Anqi Lim από τη Σιγκαπούρη (2 ρεκόρ στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο και χωρίς πέδιλα). Αξίζει εδώ να σημειωθεί και η επίδοση του 67χρονου Γάλλου Sauveur Lococo στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης (free immersion) με 72 μέτρα!

Παγκόσμιο Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης από την ALICE MODOLO, στις Μπαχάμες (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO).

του Δημοσθένη Βαρβέρη

Παγκόσμιο Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης από την ALICE MODOLO, στις Μπαχάμες (ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO).

Στις 18 Ιουλίου 2021, η Γαλλίδα Alice Modolo, έκανε μια βουτιά που άλλαξε τη ζωή της. Την πέμπτη ημέρα του παγκοσμίου φήμης διαγωνισμού ελεύθερης κατάδυσης Vertical Blue, η Alice Modolo έγινε η πρώτη Γαλλίδα που πέτυχε ποτέ παγκόσμιο ρεκόρ στο άθλημα της άπνοιας. Η κατάδυση των 95 μέτρων της Modolo κράτησε τρία λεπτά και 12 δευτερόλεπτα στην κατηγορία των Bi-Fins (διπλά πέδιλα) σταθερού βάρους (CWTBF).

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Του Δημήτρη Κούμουλου, προπονητή (BSc) & εκπαιδευτήΕ/Κ ΕΟΥΔΑ – Apnea Academy – SSI.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάθους 2020 ΕΟΥΔΑ – CMAS (Video)

Την εβδομάδα 12 έως 17 Οκτωβρίου 2020 ένας (διπλός) ακόμα αγώνας βάθους διοργανώθηκε στην Καλαμάτα. Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου βάθους το Σεπτέμβρη, το Freediving Club Greece και ο Σταύρος Καστρινάκης διοργάνωσαν έναν διπλό αγώνα βάθους.

Διπλός διότι παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάθους που έγινε με τους κανονισμούς της CMAS (της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που είναι και αναγνωρισμένη από την ΔΟΕ και WADA) είχαμε και τον αγώνα TRITON CUP που έγινε με κανονισμούς AIDA. Τέτοιοι «διπλοί» αγώνες έχουν διοργανωθεί και στο παρελθόν στο εξωτερικό με απόλυτη επιτυχία και προσωπική μου άποψη είναι πως μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σπορ το οποίο αρκετά έχει διχαστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Back To Top