Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Περιοδικό Βυθός : Καμπάνης Νίκος

Νίκος Καμπάνης

Συνεργάτης στο «ΒΥΘΟ» από το 1994.

 • Αυτοδύτης 1* CMAS
 • Εκπαιδευτής Ε/Κ CMAS*
 • Βοηθός Εκπαιδευτή Ε/Κ AIDA (4)
 • Εκπαιδευτής Υ/Β Αλιείας* ΕΟΥΔΑ
 • Διεθνής Αλυτάρχης Y/B Αλιείας** CMAS
 • 16 συμμετοχές σε ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υ/Β Αλιείας
 • 2ος Πανελληνιονίκης Υ/Β Αλιείας 2007
 • 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Υ/Α Ομαδικού αγωνίσματος
 • 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Υ/Β Αλιείας
 • Αρχηγός της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2001-2019 (εκτός των ετών 2015-2017)
 • Εκλέκτορας εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2009-2014
 • Μέλος της Επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS
 • Πρόεδρος ΠΣΑΥΚ (2000 – 2006 και 2010 – 2015)
 • Πρόεδρος Διοργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υ/Β Αλιείας 2016

Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1967. Το 1985 αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και ξεκίνησε τις νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 και το 1991 ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακές σπουδές στο ναυτικό δίκαιο στα πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Λονδίνου (UCL). Σήμερα είναι εταίρος δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα, διορισμένος στον Άρειο Πάγο.
Από νωρίς στη ζωή του, το υποβρύχιο ψάρεμα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και αθλητικό και κυρίως κοινωνικοπολιτικό. Όπως μαρτυρούν τα υποβρύχια διαπιστευτήριά του ασχολήθηκε ενεργά επί πολλά χρόνια με τα διοικητικά του αγωνιστικού ψαροτούφεκου στην Ελλάδα αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα συμμετέχει. Η προσφορά του στην ανάπτυξη της αγωνιστικής υποβρύχιας αλιείας είναι σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένη.
Σαν νομικός, αφιέρωσε πολλές εργατοώρες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ερασιτεχνών υποβρύχιων αλιέων εντός της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης.
Στην 26χρονη διαδρομή του ως συνεργάτης του περιοδικού «Βυθός», δημοσίευσε σε αυτό  101 άρθρα, συνεντεύξεις, σχόλια και περιγραφές αγώνων υ/β αλιείας.


Μανώλης Γιάνκος - Χρυσό για την Ελλάδα, 2η η Εθνική. ΧΧΙΧ Ευρωαφρικανικό πρωτάθλημα Helsinki 29-30 Ιουνίου 2013.

Του Νίκου Καμπάνη (ΑΡΧΕΙΟ ΒΥΘΟΣ - ΤΕΥΧΟΣ 248 - 2013)

Μανώλης Γιάνκος - Χρυσό για την Ελλάδα, 2η η Εθνική. ΧΧΙΧ Ευρωαφρικανικό πρωτάθλημα Helsinki 29-30 Ιουνίου 2013.

Κι εγώ, βέβαια, που ξέρω τι γίνεται και που ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το Vigo, γιατί πιστεύω πως αυτά που γίνανε στο Ελσίνκι έπρεπε να έχουν γίνει εκεί, πάλι δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω το «κάζο» που κάναμε στους Ευρωπαίους. Δεν είναι η νίκη που με ξενίζει. Κι ο Δεγαΐτας είχε τα ψάρια και τον τρόπο για το χρυσό το 2007 και ο Σιδέρης το 2008. Αλλά θα ήτανε χρυσά «ματωβαμένα» βαθμολογικά, όπως αρμόζει σε διεθνή πρωταθλήματα… Ετούτη εδώ την πρωτιά, την ξέραμε όλοι από το τέλος της πρώτης ημέρας. Με το Μακρή κοιτάγαμε τους ανυποψίαστους Ισπανούς και γελούσαμε, κάναμε πλάκα, επειδή δεν μπορούσανε οι άνθρωποι να φανταστούνε τι θα βλέπανε την άλλη μέρα στο ζύγι… Κι εμείς βέβαια ξέραμε, αφού ανακρίναμε κάθε βράδυ το Χάρη Αντωνάκη, βαρκάρη του Μανώλη… Η δεύτερη τράπεζα ήταν η «καλή» του αθλητή μας. Είχε βρει σε βάθη από 23 έως 30 μέτρα 11 μπακαλιάρους και τρεις σκορπίνες. Άπαξ και είχε κερδίσει την πρώτη ημέρα, δεν υπήρχε ελπίδα για κανέναν τη δεύτερη… Ave Caesar, morituri te salutant!

50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ/κ στην Κέρκυρα.

Δήλωση του Νίκου Καμπάνη Τ.297

50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ/κ στην Κέρκυρα.

Το πρωτάθλημα είχε επιτυχία, αφού βοήθησε πολύ ο καιρός, αλλά και οι 16 συμμετοχές. Θα είχαμε 20, αλλά οι Καββαδίας, Ρίγγας και Σαραντινός είχαν θέματα υγείας, ενώ ο Περιστέρης δεν επιτρεπόταν να αγωνισθεί με τα χρώματα της Λήμνου, αφού αυτή δεν είχε ακόμη αθλητική αναγνώριση για την υποβρύχια δραστηριότητα.

Από τους 16 που μετείχαν, οι 11 ήταν και πέρσι στο Πόρτο Χέλι, ενώ θα ήταν 13 με Ρίγγα και Καββαδία, αν δεν είχαμε το παγκόσμιο που τους στοίχισε. Αυτό επιτέλους δείχνει μια συνέπεια που τόσο μας λείπει στο άθλημα. Είχαμε κατά καιρούς πολλούς ευκαιριακούς και λίγους μόνιμους. Αυτό δείχνει να αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δεν φοβούνται τις άγνωστες τράπεζες!

32ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας CMAS στην Σαρδηνία 2021.

Του Νίκου Καμπάνη (Αρχηγού αποστολής της Εθνικής μας ομάδας και αναπληρωματικού αθλητή) T.297

32ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας CMAS στην Σαρδηνία 2021.

Επτά ημέρες μετά το 32ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας της CMAS και νομίζω ότι είμαι σε θέση να γράψω αντικειμενικά πλέον για το τι συνέβη στο Arbatax της Σαρδηνίας. Τα συναισθήματα έχουν καταλαγιάσει και η ένταση έχει εξαφανιστεί. Έχοντας βιώσει το τραγικό γεγονός της απώλειας ενός συναθλητή στο Svendborg της Δανίας, το πρώτο που μου έρχεται στο νου να πω για το πρωτάθλημα του Arbatax είναι ότι ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρά ατυχήματα. Το βάθος που κινήθηκαν οι περισσότεροι αθλητές ήταν τέτοιο που τα επικίνδυνα περιστατικά ήταν βέβαιο ότι δεν θα έλειπαν. Και δεν έλειψαν! Ένας Ισπανός είχε περιστατικό σύνθλιψης κι ένας Νοτιοαφρικανός συμπτώματα εμβολής αζώτου (νόσου των δυτών). Και οι δύο αντικαταστάθηκαν τη δεύτερη ημέρα. 

Η πρώτη φορά.

Του Νίκου Καμπάνη (ΑΡΧΕΙΟ ΒΥΘΟΣ – ΤΕΥΧΟΣ Νο 22 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1994)

Η πρώτη φορά.

Διαβάστε το πρώτο άρθρο του ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ στο ΒΥΘΟ το 1994.

Η πρώτη φορά με τη συναγρίδα δεν διαφέρει σε τίποτα, από την πρώτη φορά με γυναίκα. Ή που δεν θα προλάβεις καλά-καλά να ευχαριστηθείς, ή που θα τρακαριστείς και δε θα κάνεις τίποτα, ή που θα σε παρατήσει πάνω στο καλύτερο, ή τέλος που θα σου μείνει αξέχαστη όσο ζεις!

Έκοψα το λάστιχο της αιχμαλωσίας του ροφού και τον χαιρέτησα να πάει στο καλό…(Video)

Θυμάται ο Νίκος Καμπάνης

Έκοψα το λάστιχο της αιχμαλωσίας του ροφού και τον χαιρέτησα να πάει στο καλό…(Video)
«Φιλαράκο, δε με θέλεις και δε σε θέλω, μάλλον είσαι τυχερός»,

Τέλος Απριλίου του 2018 και ο Μάιος πλησιάζει απειλητικά… Κυριακή απόγευμα, έχοντας μια μικρή συναγρίδα στο ψυγείο αποφασίζω να δοκιμάσω ένα πόστο ακόμη όπου στο παρελθόν είχα συναντήσει τέτοια ψάρια… Το κρύο έντονο και θα είναι η τελευταία απόπειρα για μια βασίλισσα, πριν γυρίσω στο σπίτι του Πορτοχελίου για να μαζευτώ για την επιστροφή στην Αθήνα.

Back To Top