Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΞΥΛΙΝΑ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑ

Περιοδικό Βυθός : Ξύλινα Ψαροτούφεκα

Ξύλινα Ψαροτούφεκα

35η έκθεση NATEX, η μεγάλη γιορτή της θάλασσας. 17-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Φάληρο.

Του Νίκου Ρακιτζή

35η έκθεση NATEX, η μεγάλη γιορτή της θάλασσας. 17-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Φάληρο.

Μετά το 2019 - λόγω απαγόρευσης covid - πραγματοποιείται ξανά 17 - 19 Φεβρουαρίου 2023 στο Φάληρο, σε κλειστό χώρο η παλαιότερη έκθεση για τα σπορ της θάλασσας. Από το 1987 η έκθεση ΝΑΤΕΧ είναι ο πόλος έλξης των ανθρώπων που αγαπούν το ψάρεμα, τη κατάδυση, τα σκάφη και γενικότερα τα σπορ του νερού.

Έκθεση τον Σεπτέμβριο, δίπλα στην θάλασσα! NATEX by the SEA.

25/26/27 Σεπτεμβρίου 2021 - Μαρίνα Ταε Κβον Ντο, Π. Φάληρο.

Έκθεση τον Σεπτέμβριο, δίπλα στην θάλασσα! NATEX by the SEA.

Μετά από πολύμηνη απουσία οι επισκέπτες της NATEX, της απόλυτης θαλασσινής εμπειρίας, δίνουν το ραντεβού τους το Σεπτέμβρη, στην έκθεση NATEX by the Sea. H θαλασσινή αγορά ξεκινά δυναμικά και υποδεχόμαστε τους λάτρεις της θάλασσας σε ανοιχτό χώρο 12.000 τ.μ., χωρίς περιορισμούς, για καινούργιες εμπειρίες στα περίπτερα των εκθετών, με την δυνατότητα δοκιμών των προϊόντων στη θάλασσα.

Η 35χρονη εμπειρία μας στην διοργάνωση θαλασσινών εκθέσεων, εξασφαλίζει την επιτυχία και αυτής της πρωτοποριακής διοργάνωσης, στο καλύτερο σημείο της πόλης, στο Παλαιό Φάληρο, στην ακτογραμμή ανάμεσα στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Χειμωνιάτικο Ψάρεμα - ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Του Στρατή Γελαγώτη

Χειμωνιάτικο Ψάρεμα - ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ

Αν ανατρέξει κανείς σε όχι και τόσο παλιά άρθρα, θα δει να περιγράφεται το χειμωνιάτικο όπλο ως εξής: Mικρό σε μήκος άντε μέχρι 90άρι, με ένα ζευγάρι λάστιχα και λεπτή βέργα, ας πούμε μέχρι 6,5 χιλιοστά πάχος. Οι σύγχρονοι το ονομάζουν τo όπλο για όλες τις δουλειές, all around δηλαδή στα Εγγλέζικα, άλλο αν πραγματικό all around δεν υπάρχει, αφού ένα 90άρι δεν μπορεί να ψαρέψει εξ ίσου καλά στην τρύπα με ένα 75άρι, ούτε να έχει τις επιδόσεις ενός μεγαλύτερου - δυνατότερου όπλου στο πλανάρισμα ή στο καρτέρι.

Τάσος Χάλαρης - Ψαρεύοντας στο Μεξικό.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

Τάσος Χάλαρης - Ψαρεύοντας στο Μεξικό.

Το Μεξικό είναι μια χώρα που πάντα με συνάρπαζε, γιατί ήξερα ότι έχει ψάρια πολύ μεγάλα, εντυπωσιακά θηράματα θα έλεγα. Σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπό μου στην Ελβετία και την Γερμανία Daniel, είπαμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Με τον Daniel κάνουμε πολλά ταξίδια για ψαροτούφεκο και φέρνει και ο ίδιος πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα έρχονται για προπόνηση και για να μάθουν την τέχνη του ψαροτούφεκου, σε μια χώρα με δύσκολα ψάρια, ώστε με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσουν την τεχνική τους.

Για ψαροτούφεκο στο Μεξικό.

Ένα ονειρεμένο ταξίδι Του Στρατή Γελαγώτη.

Για ψαροτούφεκο στο Μεξικό.

Η βροχή χτυπάει το ύφασμα της ευτυχώς αδιάβροχης σκηνής και δεν με αφήνει να κοιμηθώ. Ακόμα και να μην έβρεχε πάλι θα δυσκολευόμουν, αυτή τη φορά το jet lag με κράτησε περισσότερο απ' ότι συνήθως. Ίσως να φταίει ότι είχα καιρό να ταξιδέψω στο Εξωτερικό, ίσως να μεγαλώνω. Δεν πειράζει, όλα καλά, todos bien, που λένε και οι Μεξικάνοι... Ο Ειρηνικός, 100 μέτρα πιο πέρα, συνεχίζει να παίζει ένα μονότονο ακομπανιαμέντο, με το αιώνιο σουέλ του να χτυπά την αμμώδη παραλία...

Back To Top