Του Κωνσταντίνου Τρουπή T.298
Οι παλιοί έλεγαν ότι η βροχή φοβάται τον αέρα. Έτσι έγινε. Οι απαλές ριπές του βοριά έδιωξαν τα πυκνά μαύρα σύννεφα. Κάνοντας τα ψώνια του σπιτιού στο σουπερμάρκετ σκέφτηκα δεν πας για μια βουτιά; Αμέσως ένιωσα αυτό το σκίρτημα στην ψυχούλα μου. Πήγα τα πράγματα σπίτι και αμέσως φόρτωσα το αυτοκίνητο. Λέω μέσα μου πήγαινε για δέκα βουτιές. Αν είναι να έχει ψάρια θα τα έχει στο σούρουπο. Δεν βιάστηκα. Ήθελα μετά από πολύ καιρό να το ζήσω αβίαστα. Όπως πραγματικά μου αρέσει. Δίχως την πίεση κανενός.
Του Μιχάλη Σιμιτσάκη
Το ψάρεμα στα ρηχά νερά είναι συναρπαστικό με μεγάλες συγκινήσεις και εκπλήξεις. Πρέπει ο ψαροκυνηγός να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, εξοπλισμένος και να γνωρίζει το σημείο που θα κινηθεί. Ο εξοπλισμός του πρέπει να είναι άψογος και ανάλογος με το ψάρεμα που θα κάνει. Το καρτέρι είναι ο βασιλιάς των ρηχών ψαρεμάτων και μπορεί να μας δώσει πολύ όμορφα και μεγάλα ψάρια, που κανένας δεν πιστεύει ότι έχουν βγεί σε τέτοια βάθη.
Του Κωνσταντίνου Τρουπή Τ.298
...Εγώ πάλι το λέω ξεροβόρι, γιατί ξερό είναι το κεφάλι μου και είπα να πάω με τόσο αέρα για ψάρεμα, μιας και η αποχή με είχε χτυπήσει κατακούτελα λόγω υποχρεώσεων. Φόρτωσα τα πράγματα από το βράδυ και καθώς άκουγα τον αέρα να σφυρίζει σαν θεριό, σκεφτόμουν κοιτώντας το ψαρευτικό μου ημερολόγιο, τι κομμάτια έπρεπε να επισκεφτώ ούτως ώστε να μπορέσω να πάρω κανά δυό ψαράκια για το τραπέζι μας. Το ξημέρωμα ήρθε, το ρεπό αναβλήθηκε και έπρεπε να πάω για δουλειά. Ξανά άλλαξα τα πλάνα μου και αποφάσισα δίχως επιλογή να επισκεφτώ ένα μέρος μικρό με απάγκιο στον καιρό ίσα να βραχώ. Έτσι για λίγα χειμωνιάτικα απογευματινά καρτεράκια.
του Δημοσθένη Βαρβέρη T.298
Κάθετο μουλινέ με συνθετικό τύμπανο μικρότερης αρνητικής πλευστότητας σε σχέση με τα μεταλλικά, καθώς και άλλων πλεονεκτημάτων. Διαθέτει φρένο αυτόματης απελευθέρωσης αλλά και ημιρύθμιση σταθερής αντίστασης ροής, για το ασφαλές ξετύλιγμα των σπειρών του νήματος με άριστη ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας. Αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού, μελέτης και σημείο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα μουλινέ στην παγκόσμια αγορά. Τα υλικά κατασκευής του, ο μοναδικά πρωτοποριακός τρόπος συναρμογής, καθώς και η μακροχρόνια άριστα μελετημένη και κομψή σχεδίαση του, εξασφαλίζουν την μακροβιότητα στην σκληρή και συχνή χρήση. Παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή στην τριβή και πιέσεις με μηδενικές σχεδόν φθορές στα απότομα ταχύτατα ξετυλίγματα, που το καθιστά κατάλληλο για κάθε είδους ψάρεμα και από τον πιο απαιτητικό ψαροκυνηγό.
Κείμενο-φώτο: Ρομπέρτο Κάλιτς T.298
Όταν την άνοιξη του 2015 μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τον Χαράλαμπο Βρανά, τον άνθρωπο που είχε βρει το «εγκαταλελειμμένο» όπλο μου μετά από τρία χρόνια, το κρατούσα ήδη στα χέρια μου γιατί είχε φροντίσει εν άγνοια μου να το αγοράσει ο Πάνος Μπάρδης από τον τότε κάτοχο του Γεώργιο Μπαριωτάκη και να μου κάνει έκπληξη στέλνοντας το μου με μια εταιρία μεταφορών στο μαγαζί, που τότε διατηρούσα ακόμα. Έτσι όταν μιλούσα με τον Χαράλαμπο στο τηλέφωνο περιεργαζόμουν το όπλο, ακούγοντας όσα είχε να μου αποκαλύψει για τις συνθήκες ανεύρεσης του και σκεπτόμουν πόσο μάταιο ήταν να προσπαθώ να φανταστώ το πιθανό σενάριο σχετικά με το τι είχε συμβεί στην Τήνο από εκείνη την μέρα στα τέλη Αύγουστου του 2011, μέχρι το 2014 που το είχε βρει στην Άγρια Γραμβούσα.