Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Κωστανάσιος Ανδρέας

Ανδρέας Κωστανάσιος

Ο Ανδρέας Κωστανάσιος γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1973 στην Αθήνα. Οι πρώτες προσπάθειες για την σύλληψη θηραμάτων με ελεύθερη κατάδυση έλαβαν χώρα στην νήσο Αίγινα το 1986. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του συλλόγου ''ΓΛΑΥΚΟΣ''. Μερικά χρόνια αργότερα το 1993 πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε τις υποβρύχιες εξορμήσεις πλάι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο του αθλήματος Ρομπέρτο Κάλιτς. Ο Ρομπέρτο επίσης ήταν αυτός που τον μύησε στο υποβρύχιο κυνήγι, όσον αφορά την αγωνιστική του μορφή το 1996 παίρνοντας μέρος (μαζί του) στο κύπελλο Σύρου. Αρθογραφεί στον ειδικό τύπο απο το 1997 και έχει συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες του χώρου όσον αφορά την αθλητική του ιδιότητα (sponsoring). 
Από το 2008 αρχίζει να μοιράζει την γνώση του παραδίδοντας σεμινάρια σε συλλόγους εντός και εκτός Αττικής και σε εκθέσεις.
Από το 2010 σχεδιάζει μπλουζάκια με θέμα το υποβρύχιο κυνήγι και κάποια από αυτά, για την οικονομική ενίσχυση της εθνικής ομάδας. 
Από το 2010 έχει δώσει συνεντεύξεις σε διαδικτυακά κανάλια και περιοδικά σε Ιταλία-Ισπανία-Κροατία και Ρωσία.
2013 - Πτυχίο 3ου επιπέδου ελεύθερης καταδυσης Ε.Ο.Υ.Δ.Α.
Μέλος στην πενταμελή επιτροπή του Π.Σ.Α.Υ.Κ απο το 2010 και εκλέκτορας εθνικής ομάδας από το 2015 εώς το 2018.
Ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή ζυγίσματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σύρο το 2016. 
Συγγραφέας του βιβλίου ''Στο εργαστήρι του ψαροκυνηγού'' το οποίο εκδόθηκε το 2017 και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα το 2018.
Δημιουργία κατασκευής - πατέντας για το υποβρύχιο κυνήγι (σημαδευτήρι-mark) το 2017.
2018 - πτυχίο 1 και 2 equalization academy (βαθειά ελεύθερη κατάδυση). 
Βραβείο πρώτης θέσης στον διαγωνισμό βίντεο στην έκθεση DEEPEX το 2013 με θέμα το ψαροτούφεκο.
1996 πρωταθλητής Σύρου, 2008 πρωταθλητής Γλαύκου, 2009 πρωταθλητής Γλαύκου, 2015 πρωταθλητής Σύρου, 2016 πρωταθλητής Ελλάδος (ομαδικό).
2010 δευτεραθλητής Σύρου, 2012 δευτεραθλητής Ελλάδος (ομαδικό), 2013 δευτεραθλητής Γλαύκου.
1996-2008-2016 κύπελλο περισσοτέρων αλιευμάτων.
2008-2009-2010-2013-2015 κύπελλο μεγαλύτερου αλιεύματος.
2010 ενεργή συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο της Κροατίας (μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες φέρνουν την 4η θέση).


Το κυνήγι με πεντάαινα.

Του Ανδρέα Κωστανάσιου

Το κυνήγι με πεντάαινα.

... Μια εξωφρενική ψαριά. Για να καταφέρει αυτόν τον «άθλο» ο Renzo Mazzarri χρησιμοποίησε αεροβόλα τουφέκια (Cressi-SL) με μήκος από 55 έως 70 εκατοστά εξοπλισμένα με πεντάαινες...

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια στο κατάστημα AC DIVE.

Του Νίκου Ρακιτζή

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια στο κατάστημα AC DIVE.

Με επιτυχία ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων - με ελεύθερη είσοδο - απο το κατάστημα AC DIVE. Οι φίλοι που παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις αποριές τους σχετικά με τον εξοπλισμό, ενώ ο εισηγητής Ανδρέας Κωστανάσιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέματα ασφάλειας, καθώς και στις βελτιώσεις του εξοπλισμού.

Tο κυνήγι της Σφυρίδας.

Γράφει ο Ανδρέας Kωστανάσιος

Tο κυνήγι της Σφυρίδας.

Δύο μικρά καταπράσινα μάτια ήταν σαν να έφεγγαν μέσα στην θολούρα του νερού και ίσα που διέκρινα τις διάφανες βεντάλιες της σφυρίδας, που με παρατηρούσε δεξιά μου γεμάτη περιέργεια και τσαμπουκά που μπήκα στον χώρο της. Έκλεισα τον αγκώνα για να γυρίσω το 100αρι τουφέκι 90 μοίρες, χωρίς να ακουστούν τα λάστιχα και της έστειλα μια βέργα χωρίς πολλά...

Ανδρέας Κωστανάσιος. Νέο ξεκίνημα, νέο κατάστημα και όχι μόνο.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

Ανδρέας Κωστανάσιος. Νέο ξεκίνημα, νέο κατάστημα και όχι μόνο.

Ο Ανδρέας Κωστανάσιος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο του ψαροτούφεκου. Ανήκει στους παλιούς, αυτούς που έθεσαν τις βάσεις του και ξεχώρισαν το ψαροτούφεκο από την μπουκάλα. Ιστορικός συνεργάτης του περιοδικού ΒΥΘΟΣ, μέλος του Γλαύκου, βασικός ομιλητής κάθε χρόνο στην έκθεση ΝΑΤΕΧ, συγγραφέας του βιβλίου ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΨΑΡΟΚΥΝΗΓΟΥ, παραμένει φρέσκος και δημιουργικός χωρίς να έχει περάσει μια μέρα από πάνω του. Όσοι νεώτεροι δεν τον γνωρίζετε μπορείτε να επισκεφθείτε το καινούριο του μαγαζί στον Αγ. Δημήτριο στην Αθήνα (Σουλίου 118, Τηλ 210 9951958) και θα καταλάβετε...

Στήρα η προβλέψιμη.

Του Ανδρέα Κωστανάσιου T297

Στήρα η προβλέψιμη.

Από την πρώτη συναντησή μου με το συγκεκριμένο θήραμα θυμάμαι πως εύκολα κατανόησα την κίνηση - συμπεριφορά του, ούτως ώστε να μπορέσω να έχω αρκετά σύντομα, επιτυχίες στην συλληψή του εντός και εκτός τρύπας. Πραγματικά, το ψάρι αυτό δεν χρειάζεται και την τεράστια εμπειρία για να έρθει στην επιφάνεια. Ειδικά όταν πρόκειται για χτυπήματα εντός του θαλαμιού του...

Back To Top