Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Δημοσθένης Βαρβέρης

Δημοσθένης Βαρβέρης

Το 1987 ίδρυσε τον έκθεση ΝΑΤΕΧ με τον τίτλο έκθεση ΚΥΝΗΓΙ & ΨΑΡΕΜΑ. Ήταν η πρώτη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για το ψάρεμα, το κυνήγι, την κυνοφιλία, και το ψαροτούφεκο. Το 1993 η έκθεση είχε εντάξει και τα θέματα της κατάδυσης, του κάμπινγκ και του outdoor με τον τίτλο ΚΥΝΗΓΙ, ΨΑΡΕΜΑ, ΚΑΤΑΔΥΣΗ & CAMPING.

Στον εκδοτικό τομέα εξέδωσε το 1990, για πρώτη φορά τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΛΩΝ. Από το 1992 ξεκίνησε η έκδοση των περιοδικών με πρώτο τον ΒΥΘΟ (ψαροτούφεκο). Μετά ακολούθησαν τα περιοδικά ΨΑΡΕΜΑ (ψάρεμα από την ακτή), GREEK DIVER (αυτόνομη κατάδυση), ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ (ψάρεμα από την βάρκα), ΑΡΤΕΜΙΣ (κυνήγι, κυνοφιλία και σκοποβολή) και το 1999 το περιοδικό ΣΚΑΦΟΣ.

Τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος αρθρογραφεί στα περιοδικά ΣΚΑΦΟΣ & ΒΥΘΟΣ.


Γιάννης Σιδέρης - 4ος νικητής - Πανελλήνιο 2019

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

Γιάννης Σιδέρης - 4ος νικητής - Πανελλήνιο 2019

Βρέθηκα στη Λήμνο δέκα μέρες πριν τον αγώνα. Ήθελα να τον προετοιμάσω καλά. Οι τράπεζες του αγώνα ήταν πολύ μεγάλες. Για να σας δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα την μια μέρα που έκανα την μισή τράπεζα βυθομέτρηση έγραψα 67 ν. μίλια. Αυτό σημαίνει ότι ήταν αδύνατο να δώ και τις δύο τράπεζες ολοκληρωτικά. Είδα την μισή από την μία μέρα και την μισή από την άλλη. Εκεί που βρήκα τα 4-5 μαύρα ψάρια κοίταξα να τα στήσω με άσπρα στα πιό ρηχά. Η πρώτη μέρα δεν πήγε δυστυχώς όπως θα ήθελα, δεν έγιναν λάθος επιλογές. Υπήρχε πάρα πολύ ρεύμα, υπήρχε πολύ θολούρα το πρωί και δεν βρήκα τα ψάρια που «είχα». Σε 12-13 τρύπες στα ρηχά είχα βρεί σηκιούς, που θεωρητικά θα έκλεινα αυτό το είδος. Είχα 4-5 αστοχίες και τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Στην τελευταία βουτιά δεν έριξα σε ένα πολύ μεγάλο ροφό, γιατί δεν είχα χρόνο να τον βγάλω, γιατί έληγε η πρώτη μέρα.

Την δεύτερη μέρα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Στην αρχή πήγαν για ένα ροφό. Δεν υπήρχε... Μετά πήγα για άσπρα ψάρια με επιτυχία και «έστρωσε» η ημέρα. Μετά πήγα για δύο άλλους ροφούς που ούτε αυτούς τους βρήκα. Στο τέλος ξαναγύρισα στα άσπρα. Σε μια βαθειά επιλογή που είχα ένα ποντίκι, είδα ένα μεγάλο ψάρι άλλα κρατούσα το λάθος όπλο. Επέστρεψα στην επιφάνεια, άλλαξα όπλο και μετά από 3-4 καρτέρια μου έδωσε λίγο την μουσούδα του και κατάφερα και το πήρα (ήταν ένα ψάρι που δεν «είχα» στον αγώνα). Στην επόμενη βουτιά που είχα ένα ποντίκι βρήκα 3-4 δεκάκιλους ροφούς (που και αυτοί δεν υπήρχαν στην αναγνώριση) που παίζανε γύρω από μια πέτρα, μου διώξαν το ποντίκι, το έχασα και αυτό. Το πιό εντυπωσιακό ήταν ότι η τελευταία μου επιλογή ήταν μια τρύπα με φαγγριά. Μπαίνανε ψάρια 1,7 με 2 κιλά, που έβλεπα τις ουρές τους ή το μουσούδι από κάτω. Αυτή τη φορά μπήκαν μέσα και δεν ξαναείδα τίποτα. Έριξα μια βολή στα τυφλά και δεν πήρα τίποτα.

Τελείωσε ο αγώνας. Έπιασα αυτά που έπιασα. Όλα καλά... και καταλήξαμε τέταρτοι. Καλά ήταν...

ΚατηγορίαΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 2019
Print
Back To Top