Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Μελανούρι

Μελανούρι

Μελανούρι

Το μελανούρι (Oblada melanura Λινναίος, 1758) είναι ένα Μεσογειακό ψάρι του αλμυρού νερού που ανήκει στην οικογένεια των Σπαριδών. Είναι το μόνο είδος του γένους Oblada.

Το σώμα του είναι αρκετά φαρδύ στη μέση, τα μάτια του είναι μεγάλα με διάμετρο σχεδόν το μισό ύψος του κεφαλιού και το στόμα του είναι λοξό με λεπτά χείλια και μόνο κοπτήρες μπροστά χωρίς άλλα δόντια.

Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι στα 300-400 γραμμάρια, ενώ κάποιες φορές μπορεί να ξεπεράσει και τα 700 γρ. Το μήκος του είναι 34 εκ. και παρόλο το μικρό του μέγεθος σε σχέση με άλλα ψάρια, μπορεί να ζήσει 11 χρόνια και κάποιες φορές λίγο παραπάνω.


Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Του Τάσου Χάλαρη Τ.296

Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Τα λάστιχα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ψαροτούφεκού μας. Είναι εκείνο που θα μετακινήσει την βέργα και θα χτυπήσουμε το στόχο μας. Υπήρχαν τα λάστιχα με τα βιδωτά ρακόρ. Ήταν ένας κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούσαμε παλιά.

Πλέον έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, όπου τα λάστιχα τα δένουμε και χρησιμοποιούμε τα μικρά ρακόρ, είτε για βίδωμα, είτε για σκοινάκια και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δίνουμε μεγαλύτερη δύναμη στο λάστιχο και ουσιαστικά δύναμη στην προώθηση της βέργας μας.

Για να περάσουμε τα ρακόρ στο λάστιχο μας, τα “κερνάμε” λίγο με γράσο σιλικόνης. Από εδώ θα περάσει το σκοινί, θα κάνουμε τον κόμπο και θα κάνουμε κύκλο το λάστιχό μας.

Το σχοινάκι που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι κερωμένο. Επιθυμούμε να είναι πάνω από 1,5mm και του κάνουμε διπλό πέρασμα στον κόμπο και από τις δύο του πλευρές.

Είμαστε έτοιμοι. Αυτός ο κομός που φαίνεται στο βίντεο αρκεί. Τα πάντα τελείωσαν, αρκεί να κόψουμε τις άκρες από τα σκοινάκια και να τις κάψουμε. Το λάστιχο είναι έτοιμο, δεμένο προς χρήση. Το ίδιο θα κάνω και όταν θα επιλέξω να περάσω ένα σπαστό καμπανάκι.

Όποια από τις δύο περιπτώσεις επιλέξω, δηλαδή ρακόρ ή σπαστό καμπανάκι, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

ΚατηγορίαWORK SHOP
Print
Back To Top