Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Σάλπα

Σάλπα

Σάλπα

Η σάλπα ή σάρπα (επιστημονική ονομασία Sarpa salpa) είναι είδος θαλάσσιου ψαριού της οικογένειας των σπαριδών, το οποίο αναγνωρίζεται από τις πολλές χρυσές λωρίδες που φέρει κατά μήκος του ασημόχρωμου σώματός της.
Βρίσκεται στον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό, από τον Βισκαϊκό κόλπο μέχρι τη Νότια Αφρική, και φυσικά στη Μεσόγειο Θάλασσα και στα δικά μας νερά. Μερικές φορές απαντάται και βορειότερα, μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει σε αρκετά μεγάλους αριθμούς και απαντάται συνήθως από την επιφάνεια της θάλασσας, μέχρι βάθος 70 μέτρων. Τα αρσενικά έχουν συνήθως μήκος από 15 ως 30 cm, ενώ τα θηλυκά είναι πολύ μεγαλύτερα, με μήκη από 31 ως 45 cm. Το μέγιστο μήκος που έχει βρεθεί ποτέ είναι 51 cm.


H επιλογή του λαστιχοβόλου - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 2. (VIDEO)

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

H επιλογή του λαστιχοβόλου - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 2. (VIDEO)

Θα μιλήσουμε για την επιλογή του κατάλληλου ψαροτούφεκο στο υποβρύχιο κυνήγι.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο ελληνικός βυθός ποικίλει και έχει πολλές εναλλαγές.

Η επιλογή του κατάλληλου ψαροτούφεκου δεν είναι μονόδρομος. Ο καθένας πρέπει να να έχει στην κατοχή του 2 με 3 όπλα και να τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τον τόπο και το είδος ψαρέματος που θέλει να κάνει.

Για παράδειγμα ένα κοντό 75άρι όπλο μπορεί να κάνει ψάρεμα στην τρύπα και στα θαλάμια επειδή είναι κοντό εύκολο στην διαχείριση και η βέργα του δεν θα βραχώσει, αλλά έχει σίγουρα πιο περιορισμένη δύναμη σε σχέση με ένα μακρύτερο όπλο.

Περνώντας σε ένα πιο “all around” όπλο το 85άρι, με το οποίο ρίχνεις σε μία απόσταση τρία με τέσσερα μέτρα και το οποίο μπορεί να στηθεί με μουλινέ ή και χωρίς, με μόνο λάστιχο ή διπλό λάστιχο. Με αυτή την επιλογή μπορεί να έχει την επιλογή να κάνει και κάποιο μικρό καρτέρι ανάμεσα στα ψαχτήρια του.

Δείτε την συνέχεια του άρθρου στο βίντεο.

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top