Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Σάλπα

Σάλπα

Σάλπα

Η σάλπα ή σάρπα (επιστημονική ονομασία Sarpa salpa) είναι είδος θαλάσσιου ψαριού της οικογένειας των σπαριδών, το οποίο αναγνωρίζεται από τις πολλές χρυσές λωρίδες που φέρει κατά μήκος του ασημόχρωμου σώματός της.
Βρίσκεται στον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό, από τον Βισκαϊκό κόλπο μέχρι τη Νότια Αφρική, και φυσικά στη Μεσόγειο Θάλασσα και στα δικά μας νερά. Μερικές φορές απαντάται και βορειότερα, μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει σε αρκετά μεγάλους αριθμούς και απαντάται συνήθως από την επιφάνεια της θάλασσας, μέχρι βάθος 70 μέτρων. Τα αρσενικά έχουν συνήθως μήκος από 15 ως 30 cm, ενώ τα θηλυκά είναι πολύ μεγαλύτερα, με μήκη από 31 ως 45 cm. Το μέγιστο μήκος που έχει βρεθεί ποτέ είναι 51 cm.


Lockdown με αποφάσεις που παραπέμπουν, στο θέατρο του παράλογου.

Ο Δημοσθένης Βαρβέρης μιλά με τον Νίκο Καμπάνη

Lockdown με αποφάσεις που παραπέμπουν, στο θέατρο του παράλογου.

Συνομιλούμε με τον συνεργάτη μας στον ΒΥΘΟ κο Νίκο Καμπάνη, που έχει την ιδιότητα του νομικού, αλλά και του ψαροκυνηγού και αναλύουμε τις λεπτομέρειες μιας παράλογης απόφασης, που σε κάνει να χάνεις κάθε ελπίδα…

Πες μας Νίκο με απλά λογια, μπορεί να πάει κάποιος για ψάρεμα;

Εάν στον Δήμο που κατοικείς υπάρχει ακτή, μπορείς μετακινούμενος με τα πόδια, ή με το ποδήλατο, να φτάσεις στην θάλασσα. Εκεί μπορείς να ψαρέψεις από την ακτή με το καλάμι, ή με ψαροτούφεκο κολυμπητό, ή να μπεις στη βάρκα σου, που θα πρέπει να την έχεις στο νερό και να πας για ψάρεμα. Μπορείς να έχεις και δεύτερο και τρίτο άτομο μαζί σου, που κι αυτοί θα πρέπει να έχουν φτάσει σε εκείνο το σημείο, ή με τα πόδια, ή με ποδήλατο, ή με ταξί, αρκεί η βάρκα να έχει τέτοιες προδιαγραφές, ώστε να έχετε μία απόσταση ο ένας από τον άλλον ενάμιση μέτρο, όσο συνυπάρχεται μέσα σε αυτήν.

Εάν πας να ρίξεις σκάφος από την γλίστρα, το λιμεναρχείο θα σε γράψει επειδή κάνεις χρήση του αυτοκινήτου. Μπορείς να ψαρέψεις με σκάφος, μόνο εάν είναι ήδη στο νερό, ή βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και έχεις τη δυνατότητα με τα χέρια να το σπρώξεις στο νερό.

Η μετακίνηση με ταξί μπορεί να γίνει, γιατί ο επαγγελματίας επιτρέπεται να εργάζεται.

Δηλαδή κάποιος που κατοικεί σε μη παράκτιο Δήμο δεν μπορεί καν να μετακινηθεί. Ακόμα και μέσα στην Αθήνα, ή στην Θεσσαλονίκη πρέπει να υπολογιστούν οι Δήμοι στους οποίους κάποιος κατοικεί και όχι η πόλη στο σύνολό της.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ σου επιτρέπεται να μετακινηθείς με το αυτοκίνητό σου και να πας για καλλωπιστικούς λόγους (νύχια – μαλλιά) σε οποιοδήποτε άλλο Δήμο θέλεις, μέσα στην περιφερειακή ενότητα στην οποία κατοικείς. Για την περίπτωση δε της Αττικής, σε ολόκληρη την περιφέρεια Αττικής.


Άρθρο 3 παρ. 2 θ) της νές ΚΥΑ για τον κωδικό 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/ συμβιούντων και τέκνων), συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων και της μετακίνησης προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.


 ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ 

Είναι πολύ τρομακτικό να αναλογιστείς ότι αυτοί άνθρωποι διαχειρίζονται τις τύχες ενός έθνους και σε τόσο απλά θέματα δίνουν τέτοιες λύσεις (τρόπος του λέγειν). Ανατριχιάζουμε όταν σκεφτούμε τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα, εθνικά, οικονομικά κλπ.

ΚατηγορίαLOCKDOWN
Print
Back To Top