Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Σαργός

Ο φημισμένος Σαργός, που συναντιέται σε όλη την Ελλάδα και είναι ένα υπέροχο ψάρι, τόσο στο ψάρεμα όσο και στο πιάτο μας. Εκτός από τον κλασσικό Σαργό έχουμε και άλλα είδη που συνήθως τα αποκαλούμε με το όνομά τους. Κακαρέλος, Αυλιάς, Καραγκιόζης, Καμπανάς, η Χιόνα, το Μυτάκι, η Ούγενα.

Σαργός

Ο σαργός (επιστ. ονομ. Diplodus sargus - Διπλόδους ο σαργός - από το διπλός + ὀδούς) είναι μικρό ψάρι με μήκος που φτάνει τα 45 εκατοστά, και βάρος που ξεπερνάει καμιά φορά τα τρία κιλά. Ανήκει στην τάξη των περκόμορφων (Perciformes), στην οικογένεια των σπαρίδων(Sparidae). Ο σαργός ζει επίσης σε ολόκληρη τη Μεσόγειο (είναι ιδιάιτερα δημοφιλής στην πατρίδα μας) , τη Μαύρη Θάλασσα και στον Ατλαντικό ωκεανό, από τις ακτές της Γαλλίας μέχρι τη Νότιο Αφρική. Το ψάρι έχει στα πλευρά του 9 γκρίζες κάθετες γραμμές που δεν τις ξεχωρίζουμε πάντοτε εύκολα, αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι μια μαύρη κηλίδα στη βάση της ουράς και μια έντονη μαύρη απόχρωση στο τέλος της ουράς.
Πρώτα ξαδέλφια: Αυλιάς, Κακαρέλος, Καμπανάς, Καραγκιόζης, Ούγε(αι)να, Μυτάκι, Χιόνα.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΚΑΝΤΑΣ. Τίτλοι τέλους για τον πρόεδρο της ΕΟΥΔΑ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΚΑΝΤΑΣ. Τίτλοι τέλους για τον πρόεδρο της ΕΟΥΔΑ.

Από πότε ασχολείστε με τα κοινά;

Είμαι αθλητής, παράγοντας και πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ακτής από το 1980.

Πότε γίνατε για πρώτη φορά μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας;

Το 1989 έως σήμερα παράγοντας της Ομοσπονδίας.

Ασχολήστε με κάποιο άθλημα εσείς προσωπικά;

Ήμουν κολυμβητής καί πολίστας, αργότερα ασχολήθηκα με την Τεχνική Κολύμβηση και την αυτόνομη κατάδυση. Σήμερα κάνω ψαροτούφεκο.

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε αντιμετωπήσει στην ΕΟΥΔΑ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι ότι η Γεν. Γραμ. Αθλητισμού χορηγεί μόνον το προσωπικό μας, με συνέπεια για να λειτουργήσουμε θα πρέπει να βρίσκουμε ίδιους πόρους. Πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εποχή μας.

Πείτε μας για την ανάληψη, αλλά και την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθήματος Υ/Κ στην Σύρο το 2016.

Το Παγκόσμιο ήταν μια μεγάλη καί επιτυχής διοργάνωση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντελεστές της και στην ψυχή αυτής τον Νίκο Καμπάνη. Συγχαρητήρια πολλά βέβαια καί στους αθλητές μας, πού μας έκαναν υπερήφανους, αφού κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Ομαδικό.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει τώρα η Ομοσπονδία;

Αρκετά προβλήματα λόγω της πανδημίας, όμως πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας με την βοήθεια των συλλόγων μας και άλλων παραγόντων.....

Πως βλέπετε το αύριο των αθλημάτων;

Τα αθλήματά μας όλα είναι εντυπωσιακά, θέλουμε μια καλύτερη στήριξη από την ΓΓΑ (που την επιδιώκουμε εδώ και καιρό) και θα πάμε καλύτερα.

Εσείς θα συνεχίσετε;

Σίγουρα αν μου ζητηθεί θα είμαι κοντά στο νέο ΔΣ.

Θέλω μιας καί μου δίνεται την ευκαιρία νά ευχαριστήσω όλα τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που συνεργάστηκαν όλα αυτά τα πολλά χρόνια μαζί μου. Τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των Ομίλων και τέλος όλες τις αθλήτριες καί τους αθλητές των Ομίλων.

Φεύγω με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της ΕΟΥΔΑ.

Τελειώνοντας ξεχωριστά ευχαριστώ τους κκ Δημήτρη Σιαπάτη, Ηλία Ξιάρχο, Κώστα Αναγνώστου καί Χρήστο Σαλογιάννη, για την μεγάλη βοήθεια πού μου προσέφεραν στην πορεία μου στην Ομοσπονδία.

ΚατηγορίαΠΡΟΣΩΠΑ
Print
Back To Top