Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Σαργός

Ο φημισμένος Σαργός, που συναντιέται σε όλη την Ελλάδα και είναι ένα υπέροχο ψάρι, τόσο στο ψάρεμα όσο και στο πιάτο μας. Εκτός από τον κλασσικό Σαργό έχουμε και άλλα είδη που συνήθως τα αποκαλούμε με το όνομά τους. Κακαρέλος, Αυλιάς, Καραγκιόζης, Καμπανάς, η Χιόνα, το Μυτάκι, η Ούγενα.

Σαργός

Ο σαργός (επιστ. ονομ. Diplodus sargus - Διπλόδους ο σαργός - από το διπλός + ὀδούς) είναι μικρό ψάρι με μήκος που φτάνει τα 45 εκατοστά, και βάρος που ξεπερνάει καμιά φορά τα τρία κιλά. Ανήκει στην τάξη των περκόμορφων (Perciformes), στην οικογένεια των σπαρίδων(Sparidae). Ο σαργός ζει επίσης σε ολόκληρη τη Μεσόγειο (είναι ιδιάιτερα δημοφιλής στην πατρίδα μας) , τη Μαύρη Θάλασσα και στον Ατλαντικό ωκεανό, από τις ακτές της Γαλλίας μέχρι τη Νότιο Αφρική. Το ψάρι έχει στα πλευρά του 9 γκρίζες κάθετες γραμμές που δεν τις ξεχωρίζουμε πάντοτε εύκολα, αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι μια μαύρη κηλίδα στη βάση της ουράς και μια έντονη μαύρη απόχρωση στο τέλος της ουράς.
Πρώτα ξαδέλφια: Αυλιάς, Κακαρέλος, Καμπανάς, Καραγκιόζης, Ούγε(αι)να, Μυτάκι, Χιόνα.


Επιστολή του XANTHI SPEARFISHING CLUB

στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 25546
  • 0 Σχόλια
Επιστολή του XANTHI SPEARFISHING CLUB

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ & ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Ξάνθη, 7 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ: κο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

ΚΟΙΝ: Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης
Υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγους
Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας
Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας

 ΘΕΜΑ  Μη εξαίρεση της ερασιτεχνικής αλιείας από τις ψυχοσωματικές - αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες επιτρέπονται κατά την περίοδο της καραντίνας.

1. Ερασιτεχνική Αλιεία

α. Η ερασιτεχνική – αθλητική αλιεία διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ 373/85 (ΦΕΚ 131/Α/1985), του Καν. (ΕΚ) 1967/2006 σύμφωνα με το οποίο «Η ερασιτεχνική αθλητική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει τη ψυχαγωγία ή την άθληση»

2. Μέτρα Πρόληψης – Υγεία Πολιτών

α. Η ερασιτεχνική Αλιεία συντελεί ΤΟΣΟ στη ψυχική υγεία αλλά και στη σωματική των χιλιάδων ερασιτεχνών αλιέων της πατρίδας μας. Η Ερασιτεχνική Υποβρύχια Αλιεία επιπροσθέτως αποτελεί μια έντονη ψυχοσωματική δραστηριότητα που προϋποθέτει καλή κολυμβητική ικανότητα, αθλητικές ικανότητες ελεύθερης κατάδυσης και φυσική αντοχή.

β. Η ερασιτεχνική αλιεία εκ φύσεως συντελεί στην αποφυγή συγχρωτισμού και συντελείται στο πλέον προστατευμένο και απομονωμένο περιβάλλον.

3. Διαπιστώσεις – Συμπεράσματα – Προτάσεις

α. Με βαθύ αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα της πολιτείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID 19

β. Η νομική αναγνώριση της Ερασιτεχνικής Αλιείας (του Π.Δ 373/85 (ΦΕΚ 131/Α/1985)) ως αθλητικής δραστηριότητας θεωρούμε πως θα έπρεπε να δίνει την δυνατότητα της άσκησης της, υπό τους περιορισμούς φυσικά και τις υποχρεώσεις οι οποίες δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία (χρήση μάσκας κατά τις μετακινήσεις, άσκηση αλιείας κατά μονας, άσκηση της στο περιφερειακό διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί ο αλιέας κτλ.)

γ. Δεν ζητούμε εξαίρεση της ερασιτεχνικής αλιείας από τις δραστηριότητες τις οποίες τίθενται σε περιορισμό, ζητούμε την ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ της από τις δραστηριότητες στις οποίες ανήκει εκ νόμου.

ΚατηγορίαΕΠΙΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top