Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Περιοδικό Βυθός : Τσιπούρα

Τσιπούρα

Τσιπούρα

Η τσιπούρα (επιστημονική ονομασία: Sparus aurata - Σπάρος ο χρυσόχρους) είναι ψάρι της οικογένειας των Σπαρίδων που απαντά στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού.
Η τσιπούρα έχει συνήθως μήκος 30-35 εκατοστά, αν και έχουν βρεθεί ψάρια με μήκος 70 εκατοστά. Η βαρύτερη τσιπούρα που έχει αλιευθεί είχε βάρος 17,2 κιλά. Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ηλικία τσιπούρας είναι (σε αιχμαλωσία) 11 έτη. Έχει ασημένιο χρώμα με μια χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα στο τέλος του βραγχιακού επικαλύμματος. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το χρυσό τόξο που ενώνει τα μάτια, πιο έντονο στα ενήλικα ψάρια, και έδωσε στην τσιπούρα το όνομα «χρυσόφρυς». Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στο όριο του κάτω μισού του βραγχιο-καλύμματος. Η τσιπούρα έχει έντονα κυρτό προφίλ, οβάλ και ψηλό σώμα.

 


Αγνοείται ψαροτουφεκάς στη περιοχή της Καρύστου.

Του Νίκου Ρακιτζή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 21382
  • 0 Σχόλια
Αγνοείται ψαροτουφεκάς στη περιοχή της Καρύστου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για 41χρονο ψαροτουφεκά στην Κάρυστο. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 41χρονου ψαροτουφεκά, που αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης (1 Ιουνίου 2022) στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Ντόρο, ανοιχτά της Καρύστου στην Εύβοια.

Όπως έγινε γνωστό χθες, παρέα τριών ψαροτουφεκάδων κατευθύνθηκε ανοιχτά της Καρύστου προς την πλευρά του Αιγαίου για ελεύθερη κατάδυση. Όταν τελείωσαν το ψάρεμα οι δύο από αυτούς διαπίστωσαν πως ο τρίτος δεν είχε εμφανιστεί και μάλιστα εντόπισαν τη σημαδούρα του να κατευθύνεται ανοιχτά προς το πέλαγος.

Οι λιμενικές Αρχές που ειδοποιήθηκαν σήμαναν συναγερμό και ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησης με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) στην οποία μετείχαν 3 περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, σκάφη ιδιωτών, ενώ στις έρευνες μετείχε και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όπως επίσης και ιδιώτες δύτες που ειδοποιήθηκαν συγχρόνως χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι - με ένταση - οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με ενισχυμένες δυνάμεις, αφού μετέχουν πλέον και εθελοντές διασώστες από το Αλιβέρι (ομάδα διάσωσης Εύβοιας Sar 312).

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν ρυμουλκά και άλλα σκάφη που ερευνούν σε συνδυασμό με τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

ΚατηγορίαΕΙΔΗΣΕΙΣ
Print
Back To Top