Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024

Περιδικό Βυθός : Λίτσα

Λίτσα

Λίτσα

Το χρώμα της είναι γκρίζο, στην ράχη έχει πράσινες αποχρώσεις και κοιλιακά λευκό/ασημί χρώμα Έχει επίμηκες σώμα, πλευρικά συμπιεσμένο που καταλήγει σε ισόλοβο ημισεληνοειδές ουραίο πτερύγιο . Η μεγάλη διχαλωτή ουρά της την κάνει ιδιαίτερα δυνατή και γρήγορη ενώ η έντονη καμπυλωτή πλευρική γραμμή της επιτρέπει να σκανάρει και να εντοπίζει τα θηράματά της από τις δονήσεις που προκαλούν με την κίνηση τους.

Φέρει ένα ζεύγος θωρακικών και κοιλιακών πτερυγίων και ένα εδρικό και ραχιαίο πτερύγιο. Έχει σχετικά μικρά μάτια, μεγάλο στόμα και ένα μυτερό ρύγχος. Το μήκος της μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 μέτρα, αλλά στις ελληνικές ακτές φτάνουν το 1 μέτρο. Το βάρος της μπορεί να φτάσει τα 20 κιλά. Και σε σπάνιες περιπτώσεις τα 50 κιλά.


Η σημαδούρα στο ψαροτούφεκο - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 3. (VIDEO).

Ο Παναγιώτης Μαυριώτης (NIKOS KARTELIAS) μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη T.297

Η σημαδούρα στο ψαροτούφεκο - Ξεκινάω το Ψαροτούφεκο #Workshop 3. (VIDEO).

Από τα πιο σημαντικά κομμάτια του εξοπλισμού μας είναι η σημαδούρα. Η σημαδούρα είναι ο “σταθμός” του ψαροτουφεκά και η ασφάλειά του. Κάτω από αυτήν μπορούμε να κρεμάσουμε είτε δύο όπλα, είτε το νερό μας και να την χρησιμοποιήσουμε και για την ξεκούρασή μας.

Στην σημαδούρα τύπου βαρκάκι μας επιτρέπεται και να την “φορτώσουμε” με περισσότερα αντικείμενα και με αυτήν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη κάλυψη αποστάσεων, στο κολυμπητό μας ψάρεμα.

Η σημαδούρα τύπου τορπίλη είναι ελαφριά και μας βοηθάει να την κολυμπάμε εύκολα, μιας και έχει μικρή επιφάνεια, ακόμα και κόντρα στον κυματισμό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το υπολογίσουμε στο ψάρεμά μας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, την ημέρα που θα ψαρέψουμε.

Για την διευκόλυνσή μας ενώνουμε την σημαδούρα με την ανέμη με ένα κομμάτι λαστιχόσκοινο, ώστε να έχουμε πιο προοδευτικό τράβηγμα της σημαδούρας και μείωση της κόντρας στο νερό, ιδιαίτερα αν έχουμε και πρόσθετο βάρος στο κάτω μέρος, όπως ψάρια, όπλα κλπ.

Μία άλλη διαφορά που ξεχωρίζει τις σημαδούρες είναι η απλή πλαστική και η σημαδούρα των δύο θαλάμων. Η δεύτερη είναι πολύ πιο ασφαλής, ειδικά όταν το ψάρεμά μας γίνεται κοντά σε βράχια και υπάρχει κίνδυνος να σκιστεί.

Ακόμα ένα σημαντικό σημείο του εξοπλισμού μας αποτελεί η ανέμη με το τυλιγμένο μας σκοινί, καθώς επίσης και το βαράκι πόντισης, το οποίο ουσιαστικά είναι η άγκυρα της σημαδούρας, ώστε να μην παρασύρεται από τον καιρό.

Όλα αυτά πιάνονται πάνω στη ζώνη μας, σε ένα μονόκιλο βαράκι με κρίκο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top