Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Φυσικά & Ηλεκτρονικά Καταστήματα

Γνωρίστε τα φυσικά αλλά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα που μπορείτε να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό σας, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εδώ θα μπορείτε να βλεπετε τις καθημεριαση.νές προσφορές που θα κάνουν τς αγορές σας διασκέδ

Pathos ένα παγκόσμιο όνομα, συνώνυμο της ιστορίας του ψαροτούφεκου

του Δημοσθένη Βαρβέρη

Pathos ένα παγκόσμιο όνομα, συνώνυμο της ιστορίας του ψαροτούφεκου

Το ξεκίνημα

Η εταιρεία «Pathos Pro Spearfishing» γεννήθηκε από τον Άγγελο Μιχαλόπουλο, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο ψαροτούφεκο. Βασίστηκε σε μια ιδέα που συνελήφθη το 1996, αλλά ενισχύθηκε από την αγάπη του για το ψάρεμα και τη θάλασσα.

Το όνομα

Πάθος, αρχαία ελληνική λέξη που δηλώνει ένα έντονο και διαρκές συναίσθημα, την ακαταμάχητη επιθυμία που δένει σφιχτά την ψυχή με το σώμα. Αυτή η επιθυμία πηγάζει από την ανάγκη για την αναζήτηση των ορίων και την αντίληψη του κόσμου που την περιβάλλει.

Η οικογένεια του κατασκευαστή, από το 1970, δραστηριοποιείται στην ευρύτερη αγορά θαλάσσιου εξοπλισμού παράγοντας κυρίως προϊόντα κολύμβησης, όπως μάσκες, πτερύγια, αναπνευστήρες κ.λπ. κρίσιμη πτυχή του όπλου και το σημείο υπεροχής έναντι των άλλων ήταν ο μηχανισμός της ανεστραμμένης σκανδάλης. Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποδείχθηκαν θεαματικά και επιβεβαιώθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Champions League της Κάσου το 2002. Δεκάδες παγκόσμιοι πρωταθλητές που παρακολούθησαν τον διαγωνισμό δοκίμασαν το νέο ψαροτούφεκο και εντυπωσιάστηκαν από την εργονομία της ανατομικής λαβής καθώς και από την απόδοση του όπλου.

Μετά από μια στάσιμη περίοδο καινοτομίας ψαροτούφεκου, η τεχνολογία Pathos έγινε ο καταλύτης για μια εξέλιξη στον σχεδιασμό του ψαροτούφεκου. Αμέσως μετά η Pathos και η ιταλική εταιρεία Effe-sub ξεκίνησαν μια επιτυχημένη συνεργασία που οδήγησε στην πώληση περισσότερων από 12.000 ψαροτούφεκων, 5.000 λαβών και αμέτρητων σχετικών αξεσουάρ στην ευρωπαϊκή αγορά κυρίως αλλά και παγκοσμίως.

Ο κος Άγγελος Μιχαλόπουλος με το κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλητή Giacomo de Mola, τον Σεπτέμβριο του 2021 στην έκθεση ΝΑΤΕΧ.

Οι καινοτομίες

Με τα χρόνια το ψαροτούφεκο Pathos βελτιώνεται σταθερά. Ο ενσωματωμένος οδηγός για τον άξονα στον άκαμπτο σωλήνα, το ανοιχτό ρύγχος και η εργονομική λαβή που εξελίχθηκε επίσης από το D'Angelo I στο  D' Angelo II κάνουν το όπλο απλούστερο και πιο λειτουργικό. Τα «νεκρά μήκη» των ψαροτούφεκων έχουν εξαλειφθεί κατά 17 cm.

Ο μηχανισμός ανάστροφης σκανδάλης εξάλειψε 7 εκατοστά άχρηστου χώρου και άλλα 10 εκατοστά αφαιρέθηκαν χρησιμοποιώντας μικρότερους άξονες σε όπλα με ανοιχτό ρύγχος. Όλα τα ψαροτούφεκα Pathos είναι εξοπλισμένα με άξονες και floppers από ανοξείδωτο χάλυβα Sandvik, ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική σκληρότητα και μνήμη.

Το 2006, η Pathos αποδείχθηκε για άλλη μια φορά κορυφαίος καινοτόμος στον κόσμο του ψαροτούφεκου. Ο στόχος ήταν να αναπτυχθεί ένα προϊόν που θα βελτίωνε ένα σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού του ψαροτούφεκου, το πτερύγιο. Η εισαγωγή νέων υλικών επέτρεψε την κατασκευή ενός πέλματος που είναι πολύ πιο ελαφρύ από των άλλων ανταγωνιστών. Συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία σχεδίασης με τη δύναμη και την ευελιξία του πέλματος Pathos οποιαδήποτε λεπίδα έχει απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο. Η υπεροχή των πελμάτων Pathos από άλλους κατασκευαστές ήταν ξεκάθαρα εμφανής κατά τη χρήση.

Το 2007 κυκλοφόρησε τα ψαροτούφεκα της σειράς LASER. Ένας συνδυασμός ελαφρού και ισχυρού όπλου ήταν απαραίτητος για τα προηγμένα λαστιχοβόλα. Το LASER είναι συμπαγές, μινιμαλιστικό και υδροδυναμικό. Με το Laser, η Pathos εισήγαγε επίσης τη λαβή D'Angello II και ήταν η πρώτη φορά που το ψαροτούφεκο είχε μηχανισμό σκανδάλης inox reverce.

Το 2014, η Pathos παρουσίασε τα όπλα Sniper και Sniper R. Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Σχεδιάζοντας το απόλυτο όπλο. Το Sniper παρέχει τη δύναμη ενός ξύλινου όπλου, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα ενός όπλου αλουμινίου. Η κλειστή τροχιά, ο σωλήνας αλουμινίου ήπιας διαμόρφωσης και ο πλωτήρας Sepia είναι μερικές από τις καινοτόμες πτυχές αυτής της σειράς όπλων.

Σήμερα

Η Εταιρεία μας παρέχει μια πλήρη σειρά προϊόντων ψαροτούφεκου, όπως πτερύγια από ανθρακόνημα, τσάντες αδιάβροχου εξοπλισμού, πέλματα, επώνυμα αξεσουάρ ρούχων και έχουμε τοπικούς διανομείς σε 64 χώρες.

Χάρη στα ιδιόκτητα μηχανήματα υψηλής ποιότητας της εταιρείας μας, είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε τα προϊόντα καταλόγου μας στην Ελλάδα! Αντί για outsourcing στο εξωτερικό. Είναι κάτι που καθορίζει την προσέγγισή μας στο σχεδιασμό και την παραγωγή. Τα προϊόντα Pathos σχεδιάζονται και παράγονται εξ ολοκλήρου με τη χρήση εξαρτημάτων κορυφαίας ποιότητας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων Pathos προέρχονται αποκλειστικά από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

Οποιοδήποτε προϊόν δημιουργείται στις εγκαταστάσεις μας κατασκευάζεται με προσοχή στη λεπτομέρεια και το σημαντικότερο, με πολύ μεράκι. Το πάθος μας αγκαλιάζει όλους όσους αγαπούν τη θάλασσα και το ψάρεμα με μια μόνο ανάσα.

Το Νερό

Νερό, η αρχαία ελληνική λέξη για το νερό ήταν Ύδωρ (húdōr, «νερό»). Αργότερα, η λέξη νεαρός, «νεαρός, φρέσκος», έφερε τη λέξη νηρός «βρεγμένος, υγρός» και γέννησε τη φράση νεαρόν ύδωρ «γλυκό νερό»). Μια μοναδική ιστορία, ένα ατελείωτο ταξίδι.

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, οι άνθρωποι έχουν δείξει την αγάπη τους για αυτό το στοιχείο μέσα από παροιμίες και ρητά. π.χ. «τα νερά σπάνε, γεννιόμαστε». Η ζωή αρχίζει εκεί, στο νερό, κολυμπώντας στην κοιλιακή θάλασσα της μητέρας μας.

Μιλάμε για αυτό πρακτικά, μεταφορικά αλλά και επιστημονικά. Η πιο μελετημένη χημική ένωση (H2O), η οποία αποτελεί τόσο το 71% της επιφάνειας της γης όσο και τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος.

Χωρίς νερό δεν υπάρχει ίχνος ζωής. είναι μια ζωτική ανάγκη για όλα τα κινούμενα όντα.

Η σειρά Neró

Το Neró είναι νερό. Ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, μαζί με τη Φωτιά, τη Γη και τον Αέρα.

Αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε νέα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους σχετικά με τη σημασία του νερού στον πλανήτη μας.

Το Carbon Neró Blades και το Neró full wetsuit 2mm δεν είναι μόνο για τους λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης, αλλά και για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τον υποβρύχιο κόσμο με ασφάλεια.

Τα προϊόντα Neró είναι κατασκευασμένα για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι τη ζωή στους ωκεανούς, τις θάλασσες, τις λίμνες και τις πισίνες, με απόλυτη άνεση για την καλύτερη απόδοση.

Λοιπόν, ας γίνουμε όλοι κινητήρια δύναμη και ας αναπτύξουμε εκπαιδευτικό σχέδιο σχετικά με την αξία του νερού, γιατί κανένας από εμάς δεν έχει ανοσία στη λειψυδρία...

https://www.pathossub.com/

ΚατηγορίαΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Print
Back To Top