Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣMEANDROS

Περιοδικό Βυθός : MEANDROS

DivePlus Ltd
103 James Bourchier  p.c.1407   Sofia - Bulgaria
+359 878895766 
www.meandros-sub.com

info@meandros-sub.com

Η συνεχή ερεύνα & μελέτη πάνω  σε νέες  καινοτόμες  ιδέες  σε συνδυασμό με  τεχνολογία  και  τεχνογνωσία  τελικά  έφεραν   σε  ύπαρξη   νέα καινοτόμα, ποιοτικά, αξιόπιστα και λειτουργικά άριστα προϊόντα. Οι επεμβάσεις αυτές στον εξοπλισμό  επεκταθήκαν αρχικά  σε κύκλο  στενών  φιλών που ολοένα   μεγάλωνε    μέχρι που  το  2008   έκαναν  επίσημα  πια  την  εμφάνιση  τους    στην  ελληνική  αγορά  πρωτοποριακά   προϊόντα  με  καινοτομίες   στη  χρήση  ,σχεδιασμό, συναρμογή και  λειτουργία,  όπως   το μοναδικό   και πρωτοποριακό μουλινέ ΜΙΤΟΣ  που  έγινε και  παραμένει   πρότυπο  μελέτης ,θαυμασμού  και σχεδιασμού.  Επίσης  ως   πρωτοπόροι τολμήσαμε και  κυκλοφορήσαμε για  θερμοπλαστικές  λαβες   άλλων brand   όπως   DEMKA, CRESSI, PICASSO, ROB ALLEN, BEUCHAT……,  after market   ανεστραμμένους   μηχανισμούς  σκανδάλης  με το  καινοτόμο   σύστημα λειτουργίας   ωστήριων  που  καταλύουν   κάθε  χρηστικό  και  λειτουργικό    θέμα  σχετικά  με  τον  μηχανισμό.  Πολύ σύντομα τα προϊόντα  MEANDROS   έγιναν δημοφιλή, απέκτησαν  φανατικούς  χρήστες  σε Ελληνική, αλλά και   διεθνή  αγορά  και  πλέον  είναι  επιλογή  όχι  μονό απαιτητικών  κυνηγών αλλά  και  καταξιωμένων   αθλητών - πρωταθλητών της υποβρύχιας αλιείας.

Με  νέες  πρωτοποριακές ιδέες  στον σχεδιασμό ,την καινοτομία στην λειτουργία, στην συναρμογή, κατασκευή, παραγωγή , και την εμμονή  σε  ποιότητα και  τελειότητα, δημιουργήσαμε  νέες  τάσεις  και  απατήσεις   στην αγορά. Στον  κοινό  νου  κάθε  χρήστη  το  όνομα   MEANDROS    είναι  συνώνυμο ποιότητας ,πρωτοπορίας   και  καινοτομίας.  Πλέον κάποιες  εταιρείες  μας  μιμούνται, άλλοι  μας αντιγράφουν...  Εμείς απλά συνεχίζουμε  να  καινοτομούμε και να  πρωτοπορούμε!!!  Επιλέγεις   MEANDROS  ή αλλιώς  μια  κακή απομίμηση…


Τεχνικό. Προσαρμογή ΛΑΒΗΣ σε ΣΩΛΗΝΑ και τοποθέτηση ΜΟΥΛΙΝΕ.

Tου Ανδρέα Κωστανάσιου ΤΧ296 TΧ288

Τεχνικό. Προσαρμογή ΛΑΒΗΣ σε ΣΩΛΗΝΑ και τοποθέτηση ΜΟΥΛΙΝΕ.

Μια εργασία ρουτίνας για μερικούς, πονοκέφαλος για αρκετούς… Στην πραγματικότητα όμως εάν προσέξουμε μερικές λεπτομέρειες, μπορεί η συγκεκριμένη εργασία να γίνει πολύ απλή και με όμορφο τελικό αποτέλεσμα.
Ας δούμε παρακάτω πως…

Οι σωστές μετρήσεις (με ακρίβεια δηλαδή) θα μας φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε μερικά απλά εργαλεία… Σταυροκατσάβιδο, σουβλί, μαρκαδοράκι, μερικές βίδες inox (με και χωρίς παξιμάδι), κλειδάκι, παχύμετρο, Sikaflex, τρυπάνι και μια λευκή ταινία. (πάνω Φωτογραφία).

Μετράμε τις αποστάσεις από τις τρύπες με το παχύμετρο (όλες) τις 2 της λαβής και την απόσταση της τρύπας από την άκρη του σωλήνα. Ακολούθως έχοντας εφαρμόσει την λαβή στον σωλήνα, προσέχουμε το αυλάκι του σωλήνα να έρχεται σε απόλυτη ευθεία με το αυλάκι της λαβής και βάζοντας λευκή ταινία, σημαδεύουμε το που θα γίνουν οι τρύπες. (Φωτογραφίες κάτω).

Την ευθεία για τις τρύπες θα την πάρουμε από την γραμμή που έχει η λαβή στο κάτω μέρος η οποία είναι από το καλούπι και βρίσκεται στην μέση ακριβώς. (Φωτογραφία κάτω).

Ανοίγουμε τις τρύπες με προσοχή και τοποθετούμε την λαβή, βάζοντας την ειδική σιλικόνη, Sikaflex στα Ο-rings. (Φωτογραφίες κάτω).

Μετράμε τις τρύπες του μουλινέ που θα βάλουμε. Εγώ προτιμώ κάποιες φορές να τοποθετώ το μουλινέ - για περισσότερη ασφάλεια - με τέτοιο τρόπο που να πιάνει λαβή και σώμα μαζί, οπότε κάνουμε τις μετρήσεις ανάλογα. (Φωτογραφίες κάτω).

Μπορούμε να ανοίξουμε την τρύπα στην λαβή και με ένα πυρωμένο σουβλί από το γκαζάκι της κουζίνας μας, πάντα με προσοχή. (Φωτογραφίες κάτω).

Βιδώνουμε το μουλινέ και την πλαστική βάση του όπλου. (Φωτογραφίες κάτω).

Εάν θέλουμε να πιάσει μόνο στην λαβή, θα χρησιμοποιήσουμε μια απλή βίδα και μια με παξιμάδι και ροδέλα. (Φωτογραφίες κάτω).

Διπλός κόμπος και σφίξιμο για προστασία του φρένου. (Φωτογραφίες κάτω).

 ΜΙΑ "ΔΥΝΑΤΗ" ΣΥΜΒΟΥΛΗ 

Κάνουμε ένα διπλό κόμπο λίγο πριν τελειώσει το σκοινάκι του μουλινέ, έτσι ώστε εάν αυτό τερματίσει, να φορτιστεί με δύναμη ο οδηγός στην κεφαλή του όπλου και όχι στο μουλινέ.

Εάν είναι η απόσταση ένα μέτρο, φτιάχνουμε τον κόμπο στο ένα μέτρο και πέντε εκατοστά πριν το τέλος του σκοινιού και πάει λέγοντας…

Καλά μαστορέματα!

ΚατηγορίαΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΜΑ
Print
Back To Top