Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣMEANDROS

Περιοδικό Βυθός : MEANDROS

DivePlus Ltd
103 James Bourchier  p.c.1407   Sofia - Bulgaria
+359 878895766 
www.meandros-sub.com

info@meandros-sub.com

Η συνεχή ερεύνα & μελέτη πάνω  σε νέες  καινοτόμες  ιδέες  σε συνδυασμό με  τεχνολογία  και  τεχνογνωσία  τελικά  έφεραν   σε  ύπαρξη   νέα καινοτόμα, ποιοτικά, αξιόπιστα και λειτουργικά άριστα προϊόντα. Οι επεμβάσεις αυτές στον εξοπλισμό  επεκταθήκαν αρχικά  σε κύκλο  στενών  φιλών που ολοένα   μεγάλωνε    μέχρι που  το  2008   έκαναν  επίσημα  πια  την  εμφάνιση  τους    στην  ελληνική  αγορά  πρωτοποριακά   προϊόντα  με  καινοτομίες   στη  χρήση  ,σχεδιασμό, συναρμογή και  λειτουργία,  όπως   το μοναδικό   και πρωτοποριακό μουλινέ ΜΙΤΟΣ  που  έγινε και  παραμένει   πρότυπο  μελέτης ,θαυμασμού  και σχεδιασμού.  Επίσης  ως   πρωτοπόροι τολμήσαμε και  κυκλοφορήσαμε για  θερμοπλαστικές  λαβες   άλλων brand   όπως   DEMKA, CRESSI, PICASSO, ROB ALLEN, BEUCHAT……,  after market   ανεστραμμένους   μηχανισμούς  σκανδάλης  με το  καινοτόμο   σύστημα λειτουργίας   ωστήριων  που  καταλύουν   κάθε  χρηστικό  και  λειτουργικό    θέμα  σχετικά  με  τον  μηχανισμό.  Πολύ σύντομα τα προϊόντα  MEANDROS   έγιναν δημοφιλή, απέκτησαν  φανατικούς  χρήστες  σε Ελληνική, αλλά και   διεθνή  αγορά  και  πλέον  είναι  επιλογή  όχι  μονό απαιτητικών  κυνηγών αλλά  και  καταξιωμένων   αθλητών - πρωταθλητών της υποβρύχιας αλιείας.

Με  νέες  πρωτοποριακές ιδέες  στον σχεδιασμό ,την καινοτομία στην λειτουργία, στην συναρμογή, κατασκευή, παραγωγή , και την εμμονή  σε  ποιότητα και  τελειότητα, δημιουργήσαμε  νέες  τάσεις  και  απατήσεις   στην αγορά. Στον  κοινό  νου  κάθε  χρήστη  το  όνομα   MEANDROS    είναι  συνώνυμο ποιότητας ,πρωτοπορίας   και  καινοτομίας.  Πλέον κάποιες  εταιρείες  μας  μιμούνται, άλλοι  μας αντιγράφουν...  Εμείς απλά συνεχίζουμε  να  καινοτομούμε και να  πρωτοπορούμε!!!  Επιλέγεις   MEANDROS  ή αλλιώς  μια  κακή απομίμηση…


Λεκατίκι μαρινάτο στο φούρνο

Του Γιάννη Παπαθανασίου

Λεκατίκι μαρινάτο στο φούρνο

To Λεκατίκι, γνωστό τονοειδές, είναι ένα πελαγοδρόμο ψάρι.

Είναι απ’ τα ψάρια που κυρίως τους κρύους μήνες του χρόνου κατακλύζει λιανό ακόμα τα ακρογιάλια του τόπου μας και συναθροίζεται κυνηγώντας όπου τα νερά είναι κοφτά και πλούσια διατροφικά.

Τρώγοντας του σκοτωμού και αργότερα πια προς την Άνοιξη, όταν θρέψει πάχυτα, ανοίγεται στα βαθιά και κοπαδιάζει σε ολιγομελείς αγέλες. Οι βαρκάτοι ψαράδες λοιπόν το συναντάνε ολοχρονίς και συνήθως στα τεχνητά τους δολώματα. Κατά βάση είναι ψάρι άνοστο μα δυνατό που προσφέρει έντονες συγκινήσεις στους παράκτιους και όχι μόνον ψαράδες.

Ακολουθώντας την γνωστή για όλα τα τονοειδή προεργασία, φιλετάρισμα, και καλό ξεμάτωμα, ο ψαράς που ορέγεται να μαγειρεύει όχι μόνο τα εύγευστα της θαλάσσης, αλλά και τα άνοστα παιδιά της, το φτιάχνει με τρόπο ανάλογο και το νοστιμίζει. Πάμε λοιπόν να το νοστιμίσουμε.

Να το μαρινάρουμε και να το ψήσουμε στο φούρνο.

ΞΕΜΑΤΩΜΑ ΣΤΟ ΨΑΡΟΤΟΠΙ

Και αυτό το ψάρι όπως και όλα του είδους του, αρχικά ξεματώνεται στο ψαροτόπι να μην πικρίσουνε τα βαριά αίματά του τη σάρκα του.

Δυο χαρακιές εκατέρωθεν πίσω στην ουρά και δυο σουβλιές εκατέρωθεν στις μασχάλες πίσω απ’ τα πλευρικά πτερύγια αρκούν να φύγει μεγάλη ποσότητα αίματος.

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Το Λεκατίκι δεν έχει τομάρι χοντρό ούτε λέπια.

Ένα καλοτροχισμένο μαχαίρι είναι ικανό να το ξυρίσει επιφανειακά να φύγει το πολύ ασημί λεπτό και επιφανειακό του δέρμα.

Στην προεργασία το λοιπόν στο σπίτι πια και πριν το μαγείρεμα, καθαρίζουμε το ψάρι καλά και το ξεπλένουμε να καθαρίσουνε τα αίματά του μέχρι τη ραχοκοκαλιά.

  • Κόβουμε κεφάλι και ουρά.
  • Το φιλετάρουμε απ’ άκρια σ’ άκρη και το ξεχωρίζουμε ρε δυο μεγάλα φιλέτα χωρίς κόκαλο.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το αφήνουμε ένα πρώτο μισάωρο.
  • Αλλάζουμε το νερό και το επαναλαμβάνουμε ακόμα δυο φορές, φροντίζοντας το τελευταίο νερό νάναι με ξύδι. Μιάμιση ώρα λοιπόν διαρκεί το τελικό ξεμάτωμα των φιλέτων του ψαριού και ήδη με το ξύδι έχει χάσει πολύ απ’ την αρχική βαριά του οσμή.
  • Ξεπλένουμε καλά τη λεκάνη και φτιάχνουμε το μείγμα της μαρινάδας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

Θα χρειαστούμε

• πάστα σκόρδου, λιωμένο δηλαδή σκόρδο,

• πικάντικη μουστάρδα και κανονική,

• ελαιόλαδο,

• ρίγανη,

• αλάτι,

• και κόκκινο καφτερό πιπέρι.

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

Βουτάμε τα δυο φιλέτα στο λεκανάκι να καλυφθούν πλήρως στη μαρινάδα και τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα.

ΨΗΣΙΜΟ

• Με το υπάρχων μείγμα όπως μαριναρίστηκαν τα φιλέτα, τα στρώνουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

• Προσθέτουμε δυο φυλλαράκια δάφνης.

• Προθερμαίνουμε το φούρνο.

• Προσθέτουμε κατά προτίμηση στο ίδιο μείγμα πατάτες. 

• Ψήνουμε για τρία τέταρτα με μια ώρα στους 200 βαθμούς ανάλογα το μέγεθος του ψαριού.

• Σβήνουμε πριν το σερβίρισμα με λεμόνι.

TIPS

Συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί.

Το Λεκατίκι με την τραγανή υφή της ροδαλής του καλοψημένης σάρκας, θα σας ενθουσιάσει και θα αποκτήσει περίοπτη πλέον θέση στις ψαρευτικές και γαστριμαργικές σας επιλογές.

ΚατηγορίαΣΥΝΤΑΓΕΣ
Print
Back To Top