Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2024
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣMEANDROS

Περιοδικό Βυθός : MEANDROS

DivePlus Ltd
103 James Bourchier  p.c.1407   Sofia - Bulgaria
+359 878895766 
www.meandros-sub.com

info@meandros-sub.com

Η συνεχή ερεύνα & μελέτη πάνω  σε νέες  καινοτόμες  ιδέες  σε συνδυασμό με  τεχνολογία  και  τεχνογνωσία  τελικά  έφεραν   σε  ύπαρξη   νέα καινοτόμα, ποιοτικά, αξιόπιστα και λειτουργικά άριστα προϊόντα. Οι επεμβάσεις αυτές στον εξοπλισμό  επεκταθήκαν αρχικά  σε κύκλο  στενών  φιλών που ολοένα   μεγάλωνε    μέχρι που  το  2008   έκαναν  επίσημα  πια  την  εμφάνιση  τους    στην  ελληνική  αγορά  πρωτοποριακά   προϊόντα  με  καινοτομίες   στη  χρήση  ,σχεδιασμό, συναρμογή και  λειτουργία,  όπως   το μοναδικό   και πρωτοποριακό μουλινέ ΜΙΤΟΣ  που  έγινε και  παραμένει   πρότυπο  μελέτης ,θαυμασμού  και σχεδιασμού.  Επίσης  ως   πρωτοπόροι τολμήσαμε και  κυκλοφορήσαμε για  θερμοπλαστικές  λαβες   άλλων brand   όπως   DEMKA, CRESSI, PICASSO, ROB ALLEN, BEUCHAT……,  after market   ανεστραμμένους   μηχανισμούς  σκανδάλης  με το  καινοτόμο   σύστημα λειτουργίας   ωστήριων  που  καταλύουν   κάθε  χρηστικό  και  λειτουργικό    θέμα  σχετικά  με  τον  μηχανισμό.  Πολύ σύντομα τα προϊόντα  MEANDROS   έγιναν δημοφιλή, απέκτησαν  φανατικούς  χρήστες  σε Ελληνική, αλλά και   διεθνή  αγορά  και  πλέον  είναι  επιλογή  όχι  μονό απαιτητικών  κυνηγών αλλά  και  καταξιωμένων   αθλητών - πρωταθλητών της υποβρύχιας αλιείας.

Με  νέες  πρωτοποριακές ιδέες  στον σχεδιασμό ,την καινοτομία στην λειτουργία, στην συναρμογή, κατασκευή, παραγωγή , και την εμμονή  σε  ποιότητα και  τελειότητα, δημιουργήσαμε  νέες  τάσεις  και  απατήσεις   στην αγορά. Στον  κοινό  νου  κάθε  χρήστη  το  όνομα   MEANDROS    είναι  συνώνυμο ποιότητας ,πρωτοπορίας   και  καινοτομίας.  Πλέον κάποιες  εταιρείες  μας  μιμούνται, άλλοι  μας αντιγράφουν...  Εμείς απλά συνεχίζουμε  να  καινοτομούμε και να  πρωτοπορούμε!!!  Επιλέγεις   MEANDROS  ή αλλιώς  μια  κακή απομίμηση…


Το αρμάτωμα της βέργας στο ψαροτούφεκο (Video).

Του Τάσου Χάλαρη T.297

Το αρμάτωμα της βέργας στο ψαροτούφεκο (Video).

Απαραίτητο μέρος για το ψαροτούφεκο μας είναι η βέργα. Αυτή είναι που θα έρθει σε επαφή με το ψάρι, θα το διαπεράσει, θα ανοίξει το φτερό και θα έρθει το ψάρι. Αυτό που συνδέει την βέργα με το ψαροτούφεκο είναι η πετονιά ή το πλαστικό σκοινάκι που ξέραμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.

Εγώ προσωπικά προτιμώ την πετονιά. Θα σας δείξω λοιπόν με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει να αρματώσουμε σωστά τη βέργα μας, κλιπάροντας με ασφάλεια την πετονιά επάνω, ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα.

Καταρχήν γιατί επιλέγω την πετονιά και όχι το σκοινάκι.

Το σκοινάκι είναι πάρα πολύ γερό και αυτό όμως είναι εύκολο να τραυματιστείς στις άκρες της βέργας και να κοπεί ευκολότερα. Μέσα στο νερό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντικαταστήσουμε αν μας συμβεί αυτό. Αυτό βέβαια ισχύει και για την πετονιά αλλά υπάρχει λύση σαφώς ευκολότερη από ότι στο σκοινάκι. Εάν για κάποιο λόγο περάσει ολόκληρη η βέργα μέσα από το ψάρι, το σκοινάκι θα κοπεί και θα χάσουμε το ψάρι, ενώ η πετονιά γλιστράει και δεν πρόκειται το ψάρι να την κόψει.

Περνάμε λοιπόν το κλιπσάκι μας στην πετονιά και αφού την γυρίσουμε το βάζουμε στην άλλη πλευρά του κλιπ.

Θα κάψουμε λίγο την άκρη, να στομώσει. Αυτό αποτελεί μία έξτρα ασφάλεια. Το κλιπσάκι θα το στρίψουμε δεν θα το αφήσουμε ευθεία. Θα το περάσουμε ανάμεσα στα δύο καρχαρία ή εγκοπές, θα το περιστρέψουμε και εκεί θα το κλιπάρουμε. Ο λόγος που κάνουμε την περιστροφή είναι γιατί έρχεται η πετονιά και το κλιπσάκι δίπλα από την βέργα μας και όχι πάνω από τη βέργα μας.

Το μήκος της πετονιάς συνήθως είναι 10 πόντους πριν από το τέλος, γυρίζουμε και λίγο πριν το τέλος κόβουμε. Εκεί βάζουμε το κλιπ τελειώματος. Ξανά πάλι κάνουμε την ίδια δουλειά και καίμε πάλι την άκρη και ξανά κλιπάρουμε. Αυτή η θηλιά όπως βλέπετε στο βίντεο είναι αρκετή, δεν χρειάζεται να είναι μεγαλύτερη ούτε φυσικά και μικρότερη φυσικά.

Σημαντική πληροφορία

Κλιπάρω πάντα με κλιπαδώρο και όχι μία πένσα ή να το χτυπάω με ένα σφυράκι. Ο κλιπαδώρος αναγκάζει το κλιπάκι να κλείσει με σωστό τρόπο, αγκαλιάζοντας και όχι τραυματίζοντας την πετονιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top