Menu
 1. Αρχική
 2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
 3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
 4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
 6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
  3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
 7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
 8. ΘΕΜΑΤΑ
 9. ΝΕΑ
 10. VIDEOS
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Περιοδικό Βυθός : Νέο Τεύχος

Διαβάστε το νέο τεύχος του αγαπημένου σας περιοδικού.

AUTHENTIC BIG BLUE 2022, Αμοργός 19-24 Σεπτεμβρίου 2022.

Κείμενο: Δημήτρης Κούμουλος, Φωτογραφίες: Federico Buzzoni & Δημήτρης Κούμουλος

AUTHENTIC BIG BLUE 2022, Αμοργός 19-24 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Σεπτέμβριο του 2019 ήταν η τελευταία χρονιά που διοργανώθηκε ο διεθνής αγώνας βάθους στην Αμοργό. Μεσολάβησαν δύο χρόνια όπου λόγω covid ο αγώνας ματαιώθηκε, έτσι λοιπόν φέτος με τις υγειονομικές συνθήκες να το επιτρέπουν είχαμε και πάλι αγώνα.

Ως κέντρο του αγώνα (τόπος διαμονής των αθλητών) ορίστηκε για πρώτη φορά η παραθαλάσσια Αιγιάλη, γεγονός που έκανε τη διαμονή των αθλητών αρκετά πιο ευχάριστη.

Διοργανωτής στον τομέα των logistics η Real Big Blue Events όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τη διοργάνωση στο αγωνιστικό κομμάτι ανέλαβε και πάλι ο Δημήτρης Κούμουλος (Onebreath Freediving).

Τριανταοκτώ τελικά οι αθλητές από 14 χώρες έφτασαν στην Αμοργό περίπου 10 μέρες προκειμένου να συμμετέχουν και στην προπονητική εβδομάδα που έλαβε χώρα μία εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη του αγώνα. Σημείο προπόνησης το θαλάσσιο τμήμα μεταξύ Νικουριάς και Αμοργού και set up ίδιο με αυτό του αγώνα.

Deyan Doychev overall men

Mojka FIM ABB 2022

Overall winners

Σκάφος, σύστημα ανέλκυσης με counter ballast, σόναρ, σκάφος διαφυγής και έμπειροι δύτες ασφαλείας, όπως ακριβώς και κατά την αγωνιστική εβδομάδα. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έγινε η καθιερωμένη ενημέρωση των αθλητών και τη Δευτέρα το πρωί είχαμε την πρώτη μέρα αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες την εβδομάδα εκείνη δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή και τις πέντε αγωνιστικές μέρες. Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν οι δύο τελευταίες ημέρες. Παρόλα αυτά όμως είχαμε μία άκρως εντυπωσιακή «συγκομιδή» ρεκόρ.

Έγιναν συνολικά 17 Εθνικά ρεκόρ AIDA, εκ των οποίων τα 9 τα πέτυχαν γυναίκες και τα 8 άντρες. Τα αποτελέσματα όλων των αθλητών μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω πίνακα. Για την ιστορία Overall νικητής στους άνδρες ήταν ο Βούλγαρος Deyan Doychef ενώ τη βαθμολογία των γυναικών την κέρδισε η Ελληνίδα Fayrouz El Mehdawi. Στον αγώνα παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο Ισπανός Παγκόσμιος πρωταθλητής Miguel Lozano, κάνοντας μάλιστα και μερικές αγωνιστικές προσπάθειες εκτός συναγωνισμού.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έγινε η καθιερωμένη τελετή λήξης, όπου εκτός από τους τοπικούς άρχοντες που δίνουν κάθε φορά το παρόν αλλά και την πολύτιμη βοήθεια τους, βρέθηκε και απένειμε και τα μετάλλια στους πρώτους νικητές, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Σίμος Κεδίκογλου.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθούν όλοι όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του αγώνα λιγότερο ή περισσότερο.

Dimitris Koumoulos

Fayruz CWTB ABB

Safeties, Organiser, Judges

Η εταιρία AVIN ήταν ακόμα μία χρονιά δίπλα στη διοργάνωση, προσφέροντας τα καύσιμα του αγώνα, η Blue Star Ferries τα εισιτήρια των συντελεστών και των αθλητών, ο ΟΦΣΕ (Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος) δύο φουσκωτά για τις μετακινήσεις των αθλητών, ο Δήμος Αμοργού καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Από τον καταδυτικό χώρο δίπλα στη διοργάνωση ήταν η εταιρία Ν. Καρτελιάς Ο.Ε. και η εταιρία Pathos.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει επίσης σε όλους τους ντόπιους που με τον τρόπο τους βοήθησαν, στους καπετάνιους όλων των σκαφών, στους δύτες ασφαλείας, στους κριτές, στο γιατρό του αγώνα και σε όλους τους εθελοντές.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σεπτέμβριο του 2023 στα πεντακάθαρα μπλε νερά τις Αμοργού.

Μείνετε συντονισμένοι!

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top