Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Αποστολάκης Τόλης

Τόλης Αποστολάκης

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1983, στο Μαρούσι Αττικής. Σε ηλικία μόλις 10 ετών χτυπάει το πρώτο του θήραμα με ψαροτούφεκο. Η περιπέτεια για εκείνον μόλις είχε αρχίσει.. Στα τέλη της δεκαετίας του 90’, μαθητής ακόμα λυκείου γίνεται μέλος του συλλόγου φίλων υποβρυχίου κυνηγιού «ΓΛΑΥΚΟΣ», ενώ έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό ψαροτούφεκο και την υποβρύχια σκοποβολή.
Όντας ήδη παθιασμένος κυνηγός με έφεση στις μοντέρνες τεχνικές σύλληψης στο ανοιχτό νερό, το 2005 τελειώνει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις και ξεκινάει να αρθρογραφεί συστηματικά στον ΒΥΘΟ, γυρίζοντας και ταυτόχρονα ταινίες μικρού μήκους με θέμα το υποβρύχιο κυνήγι.
Το 2008 δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της θάλασσας, στη MARES. Το πάθος του για τη σωστή και ασφαλή μετάδοση αυτών που τόσο αγαπάει, θα τον οδηγήσει λίγα χρόνια αργότερα στην Αλικαρνασσό, όπου χρίζεται επίσημα Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης και Ά βοηθειών της SSI, παίρνοντας παράλληλα και τις ειδικότητες FREE IMMERSION και TRAINING TABLES TECHNIQUES.
Γυρνώντας στην Ελλάδα ιδρύει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης FREE DIVING ADVENTURE όπου και διδάσκει. Το 2020 η επιλεκτικότητά του στο υποβρύχιο κυνήγι θα του χαρίσει το μεσογειακό ρεκόρ ψαριού στο είδος “yellowmouth barracunda”.


Όσα πρέπει να προσέχεις στις οnline αγορές σου.

Οι ηλεκτρονικές αγορές δεν είναι τόσο απλές όσο ίσως νομίζεις.

Όσα πρέπει να προσέχεις στις οnline αγορές σου.

Όσα πρέπει να προσέχεις στις οnline αγορές σου

Οι ηλεκτρονικές αγορές δεν είναι τόσο απλές όσο ίσως νομίζεις. Δεν μπαίνεις απλά σε μερικά sites, παραγγέλνεις ό,τι θες και τέλος, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να προσέχεις κάθε φορά. 

Μπορεί οι online αγορές να σου αρέσουν περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις, να είναι πιο χαλαρές και εύκολες, μακριά από τον πολύ κόσμο και τη βαβούρα, όμως κρύβουν κι αυτές τις παγίδες τους. Και για να μην πέσεις σε αυτές καλό θα ήταν να έχεις τα παρακάτω tips στο νου σου, ειδικά κατά την πληρωμή με πιστωτική κάρτα.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχεις στις ηλεκτρονικές αγορές;

Από πού ψωνίζεις. Άλλο το να ψωνίζεις από μια μεγάλη αλυσίδα ή ακόμα κι ένα τοπικό μαγαζί που έχει e-shop και το γνωρίζεις κι άλλο από μια σελίδα που βρήκες τυχαία στο internet και δεν αντιπροσωπεύει κανένα κατάστημα ή μικρό μαγαζί. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην την πατήσεις, διότι -αν αναρωτιέσαι- φυσικά υπάρχουν και "δήθεν" e-shops.

Σύγκρινε τιμές και προϊόντα. Μην βιαστείς να πατήσεις κλικ στη λέξη αγορά. Μπορεί στην πορεία να βρεις κάτι που σου αρέσει και σε συμφέρει περισσότερο.

Σιγουρέψου για την ποιότητα του προϊόντος. Και πώς θα σιγουρευτείς; Δες αρχικά τα σχόλια και τις παρατηρήσεις άλλων ατόμων που έχουν αγορές σε αυτό το e-shop, αλλά και πιο συγκεκριμένα έχουν αγοράσει το ίδιο που θες να πάρεις κι εσύ. Δες, ακόμα, αν το προϊόν επιστρέφεται - στην περίπτωση που έχει φθαρεί - και αν είναι χρησιμοποιημένο, μην το πληρώσεις και τσάμπα.

Πρόσεξε τους όρους και τους κανονισμούς. Αυτό θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και καλό θα ήταν να τους αποθηκεύσεις, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με την παραγγελία. Έλεγξε ακόμα και τα μικρά γράμματα, ώστε να μην “βγεις” χαμένος.

Πρόσεχε με τα στοιχεία που δίνεις. Μην δίνεις την κάρτα σου και τα προσωπικά σου στοιχεία σε καταστήματα που αμφιβάλεις για το εάν υπάρχουν και εννοείται φυσικά πως τον κωδικό δεν τον δίνεις ΠΟΥΘΕΝΑ. Κανόνας! Ωστόσο, προτίμησε να χρησιμοποιείς virtual credit card, διότι έχεις την ασφάλεια ότι δεν δίνεις τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, αλλά παράλληλα αυτή η κάρτα τραβάει χρήματα απ’ το υπόλοιπο του λογαριασμού σου.

Αν έχεις δώσει κάπου τα στοιχεία της κάρτας σου, που δε θα έπρεπε να έχεις δώσει, ακύρωσε την κάρτα σου και επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζά σου, ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχει γίνει καμία ανεπιθύμητη κίνηση.

Το κείμενο έχει γράψει η Άρτεμις Σκούφου

ΚατηγορίαΕ-SHOP
Print
Rate this article:
Καμία Αξιολόγιση
Back To Top