Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Αποστολάκης Τόλης

Τόλης Αποστολάκης

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1983, στο Μαρούσι Αττικής. Σε ηλικία μόλις 10 ετών χτυπάει το πρώτο του θήραμα με ψαροτούφεκο. Η περιπέτεια για εκείνον μόλις είχε αρχίσει.. Στα τέλη της δεκαετίας του 90’, μαθητής ακόμα λυκείου γίνεται μέλος του συλλόγου φίλων υποβρυχίου κυνηγιού «ΓΛΑΥΚΟΣ», ενώ έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό ψαροτούφεκο και την υποβρύχια σκοποβολή.
Όντας ήδη παθιασμένος κυνηγός με έφεση στις μοντέρνες τεχνικές σύλληψης στο ανοιχτό νερό, το 2005 τελειώνει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις και ξεκινάει να αρθρογραφεί συστηματικά στον ΒΥΘΟ, γυρίζοντας και ταυτόχρονα ταινίες μικρού μήκους με θέμα το υποβρύχιο κυνήγι.
Το 2008 δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της θάλασσας, στη MARES. Το πάθος του για τη σωστή και ασφαλή μετάδοση αυτών που τόσο αγαπάει, θα τον οδηγήσει λίγα χρόνια αργότερα στην Αλικαρνασσό, όπου χρίζεται επίσημα Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης και Ά βοηθειών της SSI, παίρνοντας παράλληλα και τις ειδικότητες FREE IMMERSION και TRAINING TABLES TECHNIQUES.
Γυρνώντας στην Ελλάδα ιδρύει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης FREE DIVING ADVENTURE όπου και διδάσκει. Το 2020 η επιλεκτικότητά του στο υποβρύχιο κυνήγι θα του χαρίσει το μεσογειακό ρεκόρ ψαριού στο είδος “yellowmouth barracunda”.


ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Η Gilda από την βιοτεχνία κατασκευής στολών "G&Sea" μιλά στον φακό του Βυθού.

ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, για να κρατήσετε τη στολή σας σε καλή κατάσταση.

Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση

  • Όταν συσκευάζετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (για ταξίδι, βουτιά κτλ), διπλώστε προσεκτικά τη στολή και κρατήστε την πάνω από οτιδήποτε άλλο έχετε στην τσάντα σας. Όσο λιγότερο τη διπλώνετε, τόσο καλύτερα. Αν ταξιδεύετε, φροντίστε η στολή να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπει στις αποσκευές σας και το πρώτο που θα βγει.
  • Πάντα αποθηκεύετε τη στολή απλωμένη αν γίνεται. Απλώστε τα κομμάτια στο πάτωμα - όχι το ένα πάνω στο άλλο - όταν η στολή είναι τελείως στεγνή.

Πριν & μετά τη βουτιά

  • Ποτέ μην βάζετε τα νύχια σας στη στολή όταν τη φοράτε ή τη βγάζετε. Είναι καλύτερο να ελέγξετε ότι τα νύχια σας είναι λιμαρισμένα και όχι πολύ μακρυά γενικά.
  • Αν έχετε στολή που είναι λύκρα ή φόδρα εσωτερικά, μπορείτε να την γλυστρήσετε πάνω σας αν το δέρμα σας είναι τελείως στεγνό. Φροντίστε να φορέσετε τη στολή όταν είστε απολύτως στεγνοί και μπείτε στο νερό ήρεμα για να μην μπει νερό μέσα στη στολή και να μείνετε ζεστοί. Αφού μπείτε, ανοίξτε λίγο το λαιμό, για να βγει όποιος αέρας έχει παγιδευτεί στη στολή.
  • Αν έχετε στολή που είναι open cell “ξυρισμένη” εσωτερικά, χρησιμοποιήστε κρύο (όχι ζεστό) σαπουνόνερο για να βρέξετε το εσωτερικό της στολής και μετά το δέρμα σας. Αυτό κάνει τη διαδικασία του φορέματος και βγαλσίματος πιο εύκολη. Και πάλι, όχι νύχια!
  • Για να βγάλετε τη στολή, διπλώστε το κάτω μέρος του σακακιού και βάλτε λίγο νερό στο δίπλωμα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, βάλετε τη μύτη σας μέσα στο λαιμό του σακακιού και τραβήξτε το σακάκι προς τα πάνω. Το νερό στο δίπλωμα θα βοηθήσει το σακάκι να γλυστρίσει και να βγει καλύτερα και η μύτη δεν θα σκαλώσει στο λαιμό καθώς βγάζετε το σακάκι.

Στέγνωμα

  • Αφού έχετε βγάλει τη στολή, τώρα είναι το μέσα έξω. Ξεπλύνετέ τη με λίγο νερό για να φύγει το σαπούνι ή/και τα ούρα:)
  • Διπλώστε την όπως είναι (προσεκτικά πάντα) και όταν φτάσετε στο σπίτι σας, ξεπλύνετέ την πάλι με χλιαρό νερό. Βάλτε την απλωμένη σε μια απλώστα ρούχων και αφήστε το εσωτερικό (που τώρα είναι έξω) να στεγνώσει τελείως πριν την γυρίσετε για να στεγνώσει και το εξωτερικό και να την αποθηκεύσετε.
  • Σε καμία περίπτωση μην στεγνώνετε τη στολή σας στον ήλιο. Αφού την ξεπλύνετε, βάλτε την στην (αδιάβροχη αν γίνεται) τσάντα σας, μέχρι να φτάσετε σε σημείο που μπορείτε να την στεγνώσετε, πάντα κάτω από ίσκιο.

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top