Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Δραπανιώτης Λεωνίδας

Λεωνίδας Δραπανιώτης

Ο Δραπανιώτης Λεωνίδας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27-5-1968, από αθηναίο πατέρα και πειραιώτισσα μάνα. Άρχισε το ψαροτούφεκο στα νερά της Σκύρου το 1987. Λάτρεις του συρτού καρτεριού, αρέσκεται να ψαρεύει ακόμα και μέσα στην μεγάλη φουρτούνα. Στον χώρο του ειδικού τύπου, εμφανίζεται το 1998, μετά από παρότρυνση του Γιάννη Βλάχου, που τον βοήθησε στην ανάπτυξη του γραπτού λόγου, μετατρέποντας τις εμπειρίες ζωής σε κείμενο. Με λόγο λιτό κι αληθινό, μοιράστηκε τον θαλασσινό βίο του, με αρκετούς αναγνώστες, αποσπώντας κριτικές που τον ωθούσαν να συνεχίσει το γράψιμο. Έχουν εκδοθεί κείμενα του στο περιοδικό «Κατάδυση», και έπειτα στο περιοδικό «Θάλασσα».

Μεταπήδησε στο περιοδικό «ΒΥΘΟΣ» έως και σήμερα. Επίσης, συνεργάστηκε με εταιρίες καταδυτικού υλικού, που πιστοποιούνται μέσω δημοσιευμένων κειμένων, με πλήθος φωτογραφιών. Αντίκρισε ψαρεύοντας πολλούς βυθούς της Ελλάδος και ως ομορφότερο, πλουσιότερο, θυμάται τον βυθό της Σκύρου, που πέρασε και ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του, κατοικώντας εκεί. Συνεχίζοντας μέχρι σήμερα, το υποβρύχιο ψάρεμα αποκλειστικά με τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις, χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη, συνειδητοποιεί.

Αναζητώντας το θήραμα στον βυθό, παράλληλα εκτελεί και μια εξερεύνηση στον ψυχικό του κόσμο. Η θάλασσα «λειτουργεί» σαν «καθρέπτης». Ελεύθερος στο αιώνιο πέλαγος, απαλλαγμένος από κάθε είδος εγωισμού, βρίσκει την ευκαιρία να γνωρίσει άγνωστες πτυχές του εαυτού του...  


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΚΑΝΤΑΣ. Τίτλοι τέλους για τον πρόεδρο της ΕΟΥΔΑ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΚΑΝΤΑΣ. Τίτλοι τέλους για τον πρόεδρο της ΕΟΥΔΑ.

Από πότε ασχολείστε με τα κοινά;

Είμαι αθλητής, παράγοντας και πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ακτής από το 1980.

Πότε γίνατε για πρώτη φορά μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας;

Το 1989 έως σήμερα παράγοντας της Ομοσπονδίας.

Ασχολήστε με κάποιο άθλημα εσείς προσωπικά;

Ήμουν κολυμβητής καί πολίστας, αργότερα ασχολήθηκα με την Τεχνική Κολύμβηση και την αυτόνομη κατάδυση. Σήμερα κάνω ψαροτούφεκο.

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε αντιμετωπήσει στην ΕΟΥΔΑ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι ότι η Γεν. Γραμ. Αθλητισμού χορηγεί μόνον το προσωπικό μας, με συνέπεια για να λειτουργήσουμε θα πρέπει να βρίσκουμε ίδιους πόρους. Πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εποχή μας.

Πείτε μας για την ανάληψη, αλλά και την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθήματος Υ/Κ στην Σύρο το 2016.

Το Παγκόσμιο ήταν μια μεγάλη καί επιτυχής διοργάνωση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντελεστές της και στην ψυχή αυτής τον Νίκο Καμπάνη. Συγχαρητήρια πολλά βέβαια καί στους αθλητές μας, πού μας έκαναν υπερήφανους, αφού κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Ομαδικό.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει τώρα η Ομοσπονδία;

Αρκετά προβλήματα λόγω της πανδημίας, όμως πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας με την βοήθεια των συλλόγων μας και άλλων παραγόντων.....

Πως βλέπετε το αύριο των αθλημάτων;

Τα αθλήματά μας όλα είναι εντυπωσιακά, θέλουμε μια καλύτερη στήριξη από την ΓΓΑ (που την επιδιώκουμε εδώ και καιρό) και θα πάμε καλύτερα.

Εσείς θα συνεχίσετε;

Σίγουρα αν μου ζητηθεί θα είμαι κοντά στο νέο ΔΣ.

Θέλω μιας καί μου δίνεται την ευκαιρία νά ευχαριστήσω όλα τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που συνεργάστηκαν όλα αυτά τα πολλά χρόνια μαζί μου. Τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των Ομίλων και τέλος όλες τις αθλήτριες καί τους αθλητές των Ομίλων.

Φεύγω με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της ΕΟΥΔΑ.

Τελειώνοντας ξεχωριστά ευχαριστώ τους κκ Δημήτρη Σιαπάτη, Ηλία Ξιάρχο, Κώστα Αναγνώστου καί Χρήστο Σαλογιάννη, για την μεγάλη βοήθεια πού μου προσέφεραν στην πορεία μου στην Ομοσπονδία.

ΚατηγορίαΠΡΟΣΩΠΑ
Print
Back To Top