Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Καμπάνης Νίκος

Νίκος Καμπάνης

Συνεργάτης στο «ΒΥΘΟ» από το 1994.

  • Αυτοδύτης 1* CMAS
  • Εκπαιδευτής Ε/Κ CMAS*
  • Βοηθός Εκπαιδευτή Ε/Κ AIDA (4)
  • Εκπαιδευτής Υ/Β Αλιείας* ΕΟΥΔΑ
  • Διεθνής Αλυτάρχης Y/B Αλιείας** CMAS
  • 16 συμμετοχές σε ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υ/Β Αλιείας
  • 2ος Πανελληνιονίκης Υ/Β Αλιείας 2007
  • 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Υ/Α Ομαδικού αγωνίσματος
  • 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Υ/Β Αλιείας
  • Αρχηγός της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2001-2019 (εκτός των ετών 2015-2017)
  • Εκλέκτορας εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2009-2014
  • Μέλος της Επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS
  • Πρόεδρος ΠΣΑΥΚ (2000 – 2006 και 2010 – 2015)
  • Πρόεδρος Διοργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υ/Β Αλιείας 2016

Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1967. Το 1985 αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και ξεκίνησε τις νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 και το 1991 ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακές σπουδές στο ναυτικό δίκαιο στα πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Λονδίνου (UCL). Σήμερα είναι εταίρος δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα, διορισμένος στον Άρειο Πάγο.
Από νωρίς στη ζωή του, το υποβρύχιο ψάρεμα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και αθλητικό και κυρίως κοινωνικοπολιτικό. Όπως μαρτυρούν τα υποβρύχια διαπιστευτήριά του ασχολήθηκε ενεργά επί πολλά χρόνια με τα διοικητικά του αγωνιστικού ψαροτούφεκου στην Ελλάδα αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα συμμετέχει. Η προσφορά του στην ανάπτυξη της αγωνιστικής υποβρύχιας αλιείας είναι σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένη.
Σαν νομικός, αφιέρωσε πολλές εργατοώρες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ερασιτεχνών υποβρύχιων αλιέων εντός της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης.
Στην 26χρονη διαδρομή του ως συνεργάτης του περιοδικού «Βυθός», δημοσίευσε σε αυτό  101 άρθρα, συνεντεύξεις, σχόλια και περιγραφές αγώνων υ/β αλιείας.


Ανδρέας Κωστανάσιος. Νέο ξεκίνημα, νέο κατάστημα και όχι μόνο.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη

Ανδρέας Κωστανάσιος. Νέο ξεκίνημα, νέο κατάστημα και όχι μόνο.

Ο Ανδρέας Κωστανάσιος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο του ψαροτούφεκου. Ανήκει στους παλιούς, αυτούς που έθεσαν τις βάσεις του και ξεχώρισαν το ψαροτούφεκο από την μπουκάλα. Ιστορικός συνεργάτης του περιοδικού ΒΥΘΟΣ, μέλος του Γλαύκου, βασικός ομιλητής κάθε χρόνο στην έκθεση ΝΑΤΕΧ, συγγραφέας του βιβλίου ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΨΑΡΟΚΥΝΗΓΟΥ, παραμένει φρέσκος και δημιουργικός χωρίς να έχει περάσει μια μέρα από πάνω του. Όσοι νεώτεροι δεν τον γνωρίζετε μπορείτε να επισκεφθείτε το καινούριο του μαγαζί στον Αγ. Δημήτριο στην Αθήνα (Σουλίου 118, Τηλ 210 9951958) και θα καταλάβετε...

Ανδρέα πες μας λίγα λόγια για σένα.

Έχω γεννηθεί στην Αθήνα το 1973, απο την ηλικία των 12 (ο αδερφός μου Ιάσονας ήταν 7) πηγαίναμε οικογενειακώς το καλοκαίρι στην θάλασσα, κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ ψαρεύοντας με καλάμι ή καθετή. Τον χειμώνα κάναμε πεζοπορία στα βουνά, ανεβοκατεβαίνοντας με χιόνια ή χωρίς (δεν είχε σημασία) και αν υπήρχε κάποιο ποτάμι, πιάναμε και καμιά πέστροφα... Το 1986 ξεκινήσαμε όλοι μαζί ψαροτούφεκο εκτός της μάνας μου, η οποία συνέχισε να ψαρεύει με καλάμι, οπότε, όπως καταλαβαίνει πολύ εύκολα κάποιος, κουβαλάγαμε ακόμα περισσότερα πράγματα στα χέρια... Υπήρξε μια συνεχής επαφή με την φύση, καθώς και μια συνεχής σκληραγώγηση. Μέσα από αυτή την «εκπαίδευση” κατάφερα σχετικά εύκολα να φτάσω σε ένα επίπεδο αντοχών, που μου επέτρεψαν αργότερα να έχω πολύ καλές επιδόσεις. Διαπίστωσα επίσης ότι ήταν απαραίτητο να βελτιωθώ και στο τεχνικό κομμάτι, διότι απεχθανόμουν να χάνω ψάρια λόγω του εξοπλισμού.

Στην έκθεση ΝΑΤΕΧ 1993 με τους Umberto Pelizzari, Ρομπέρτο Κάλιτς και τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Renzo Mazzarri.
Δεξιά: Ήταν ο υπεύθυνος ζυγίσματος των αλιευμάτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σύρου το 2016.

Πως ήταν το ψαροτούφεκο όταν ξεκίναγες και πως είναι τώρα;

Το ψαροτούφεκο Δήμη (όσο και αν σου φανεί περίεργο), για εμένα προσωπικά δεν έχει αλλάξει καθόλου. Θα πάω συχνά κολυμπητό ψάρεμα ή και με σκάφος. Έχω την ίδια λαχτάρα που είχα όταν πρωτοξεκίνησα. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό χόμπυ το οποίο βγάζει τα κυνηγετικά ένστικτα (που κάθε άνθρωπος έχει μέσα του) και προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις. Δεν έχει σχέση με κανένα άλλο χόμπυ διότι πολύ απλά κυνηγάμε ψάρια με μια ανάσα σε ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ΠΟΤΕ. Το μόνο που με ''στεναχωρεί'' είναι η παρείσφρηση της τεχνολογίας σε αυτό, (κάμερες κλπ) που νομίζω πως αποσπούν τον υποβρύχιο κυνηγό, μειώνοντας τα πρωτόγονα ένστικτα του. Αυτό είναι η αποψή μου, αλλά ο καθένας θα κάνει αυτό που τον ευχαριστεί στο κάτω-κάτω...

Σεμινάριο στη ΝΑΤΕΧ με την Κατερίνα Τοπούζογλου και την Ευτυχία Πενταράκη.

Τι συμβουλεύεις κάποιον που είναι στο ξεκίνημα;

Δυστυχώς έχουν χαθεί πάρα πολλοί άνθρωποι στην θάλασσα (αρχάριοι και πρωταθλητές). Το κοινό που είχαν είναι ότι όλοι ήταν μόνοι τους. Οπότε η συμβουλή μου είναι να πηγαίνουμε ΠΑΝΤΑ με ζευγάρι.

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου ψάρεμα;

Ο μεντοράς μου ήταν ο Ρομπέρτο Κάλιτς και για πολλά χρόνια (επηρεασμένος απο εκείνον) ψάρευα με βαθύ καρτέρι και πλανάρισμα με πλαστικές λεπίδες σε μεγάλα βάθη για τις εποχές εκείνες... Αργότερα με συνεπήρε το κυνήγι του ροφού και της σφυρίδας στην τρύπα. Όλα τα ψαρέματα μου αρέσουν σε όλα τα βάθη, αλλά τελικά το πλανάρισμα παίρνει την πρώτη θέση. Είναι ίσως, αυτή η αίσθηση της αιώρησης που απολαμβάνω κάνοντάς το...

Βασικός συνεργάτης του ΒΥΘΟΥ πάνω από 25 χρόνια...

Πως και αποφάσισες να ξεκινήσεις κάτι δικό σου; Χρόνια τώρα το σκεφτόμουν αλλά υπήρχαν αρκετές δυσκολίες. Τελικά τα έφερε η ζωή έτσι και ξανάσμιξα με έναν πολύ καλό φίλο απο τον στρατό τον Γιάννη Αλεξανδρίδη ο οποίος έχει μαγαζί πολλά χρόνια με ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη. Ο Γιάννης είναι ένας πάρα πολύ καλός τεχνίτης στον τομέα του και ψαροτουφεκάς (ευτυχώς). Γνωρίζοντας την πορεία μου στον χώρο, έριξε την ιδέα στο τραπέζι να συνεργαστούμε και να διατηρήσει εκείνος το κομμάτι του (ηλεκτρονικα κλπ) και εγώ να φτιάξω το δικό μου (ψαροτούφεκο) κάτω απο την ίδια στέγη.

Το τεχνικό κομμάτι είναι από τα ατού του Ανδρέα.

Τι θα βρει κανείς στο κατάστημα;

Έχω επιλέξει για αρχή κάποια προϊόντα δοκιμασμένα απο εμένα που θα ικανοποιήσουν και κάποιον με μικρή εμπειρία και τον πολύ έμπειρο. Αυτός ο ''κατάλογος'' προϊόντων - ας πούμε - εμπλουτίζεται καθώς περνάει ο καιρός ολοένα και περισσότερο διότι μην ξεχνάς ότι έχω τεστάρει και συνεχίζω να τεστάρω όσα περισσότερα προϊόντα μπορώ και προλαβαίνω... Βίτσιο.

Τι προσφέρει το κατάστημα εκτός από τα προϊόντα;

Καφέ ή τσίπουρο και καλή ψαροτουφεκάδικη παρέα. Πέρα απο την πλάκα, θα δώσω συμβουλές (σε όποιον μου τις ζητήσει) για ψαρότοπους, για την βελτιώση, την σωστή επιλογή του εξοπλισμού και φυσικά για τεχνικές ψαρέματος. Μίνι σεμινάρια με λίγα λόγια...

Όλοι οι φίλοι του ψαροτούφεκου περνάνε από το μαγαζί

Στην ΝΑΤΕΧ έχεις κάνει δεκάδες σεμινάρια για κατασκευές, διορθώσεις και πατέντες. Ξέρεις καλά. Αυτό πως το επωφελείται ο πελάτης σου;

Οι εποχές είναι δύσκολες, πλέον οι περισσότεροι ψαροτουφεκάδες θα προγραμματίσουν να επισκευάσουν η να κάνουν σέρβις στην στολή, στα πέδιλα στα όπλα τους και παεί λέγοντας... Αυτό κατ' εμέ είναι και το δυνατό σημείο του μαγαζιού. Όσα έμαθα σαν αθλητής στον χώρο απο το 1996 με έχουν βοηθήσει πολύ. Η εμπειρία μου στις πατέντες και τις επισκευές είναι πολύ μεγάλη, η αγάπη για αυτό που κάνω μεγαλύτερη. Θέλω όποιος έρχεται στο μαγαζί να μένει ευχαριστημένος απο την απόδοση του εξοπλισμού που του έφτιαξα. Πάντως, η ανταπόκριση που παίρνω απο τον κόσμο με κάνει να ελπίζω για το καλύτερο...

Δείτε την σελίδα του Ανδρέα Κωστανάσιου στο ηλεκτρονικό ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΥΘΟΣ και διαβάστε μερικά από τα άρθρα του (η σελίδα συμπληρώνεται συνεχώς).

ΚατηγορίαΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Print
Back To Top