Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Περιοδικό Βυθός : Καμπάνης Νίκος

Νίκος Καμπάνης

Συνεργάτης στο «ΒΥΘΟ» από το 1994.

  • Αυτοδύτης 1* CMAS
  • Εκπαιδευτής Ε/Κ CMAS*
  • Βοηθός Εκπαιδευτή Ε/Κ AIDA (4)
  • Εκπαιδευτής Υ/Β Αλιείας* ΕΟΥΔΑ
  • Διεθνής Αλυτάρχης Y/B Αλιείας** CMAS
  • 16 συμμετοχές σε ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υ/Β Αλιείας
  • 2ος Πανελληνιονίκης Υ/Β Αλιείας 2007
  • 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Υ/Α Ομαδικού αγωνίσματος
  • 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Υ/Β Αλιείας
  • Αρχηγός της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2001-2019 (εκτός των ετών 2015-2017)
  • Εκλέκτορας εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2009-2014
  • Μέλος της Επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS
  • Πρόεδρος ΠΣΑΥΚ (2000 – 2006 και 2010 – 2015)
  • Πρόεδρος Διοργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υ/Β Αλιείας 2016

Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1967. Το 1985 αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και ξεκίνησε τις νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 και το 1991 ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακές σπουδές στο ναυτικό δίκαιο στα πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Λονδίνου (UCL). Σήμερα είναι εταίρος δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα, διορισμένος στον Άρειο Πάγο.
Από νωρίς στη ζωή του, το υποβρύχιο ψάρεμα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και αθλητικό και κυρίως κοινωνικοπολιτικό. Όπως μαρτυρούν τα υποβρύχια διαπιστευτήριά του ασχολήθηκε ενεργά επί πολλά χρόνια με τα διοικητικά του αγωνιστικού ψαροτούφεκου στην Ελλάδα αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα συμμετέχει. Η προσφορά του στην ανάπτυξη της αγωνιστικής υποβρύχιας αλιείας είναι σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένη.
Σαν νομικός, αφιέρωσε πολλές εργατοώρες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ερασιτεχνών υποβρύχιων αλιέων εντός της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης.
Στην 26χρονη διαδρομή του ως συνεργάτης του περιοδικού «Βυθός», δημοσίευσε σε αυτό  101 άρθρα, συνεντεύξεις, σχόλια και περιγραφές αγώνων υ/β αλιείας.


Η σημασία της εξίσωσης στην ελεύθερη κατάδυση (Video).

Του Τάσου Χάλαρη T.297

Η σημασία της εξίσωσης στην ελεύθερη κατάδυση (Video).

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην ελεύθερη κατάδυση, είτε αυτή γίνεται για ψαροτούφεκο, είτε για την ίδια την ελεύθερη κατάδυση, είναι η εξίσωση.

Τι είναι η εξίσωση.

Είναι η ικανότητα που έχουμε να μπορούμε να μεταφέρουμε όγκο αέρα σε όλους τους αεροφόρους χώρους μας κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εξισώνουμε την πίεση στους αεροφόρους χώρους του σώματος μας, με την εξωτερική πίεση που αλλάζει ανάλογα με το βάθος του καταδυόμαστε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να πάθουμε κάποιο βαροτραύμα.

Ουσιαστικά στην εξίσωση θα πρέπει να προσέξουμε τρία πράγματα.

Πρώτον στην ενυδάτωση του σώματός μας τις προηγούμενες μέρες και κατά τη διάρκεια της βουτιάς. Στον όγκο του εισπνεόμενου αέρα, δηλαδή πόσο καλά μπορώ να κάνω θωρακική και διαφραγματική πλήρωση των πνευμόνων μου και φυσικά τέλος με ποιο τρόπο και με ποιες τεχνικές αυτό θα γίνει τεχνικά άψογα, ώστε να μπορώ να εξισώσω σωστά.

Θέλω να σας εξηγήσω πόσο σημαντική είναι η εξίσωση και τι πρέπει να προσέξουμε:

Πρώτον την ενυδάτωση. Αν δεν έχω ενυδατωθεί σωστά αντιμετωπίζω δύο θέματα. Δεν μπορεί το οξυγόνο να μπει εύκολα μέσα στο αίμα και δεύτερον αν η βλεννογόνοι μου δεν είναι υγροί - λόγω της αφυδάτωσης- δεν μπορεί η μεταφορά του αέρα να γίνεται εύκολα και ομαλά.

Η αναπνοή και ο τρόπος που θα βάλω τον αέρα στη θωρακική κοιλότητα είναι πολύ σημαντικός. Αν μπορούσα να βάλω λίγο όγκο αέρα ακόμα και σε άλλα σημεία του σώματός μου θα το θέλαμε.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να κάνουμε μια σωστή εξίσωση. Το σωστό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο εκπαιδευτή, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με εσάς και θα βρει τον τρόπο με τον οποίον θα μπορείτε εσείς να εξισώνετε άψογα.

Συμβουλή μου είναι να παρακολουθήσετε σχολεία ελεύθερης κατάδυσης. Είναι τρομερή η εμπειρία. Οι γνώσεις που θα πάρετε είναι τόσες πολλές και τόσο σημαντικές και προέρχονται από εμπειρία και άσκηση πολλών χρονών από ανθρώπους πάρα πολύ έμπειρους. Είναι κρίμα να προσπαθήστε να τα ανακαλύψετε εσείς μόνοι σας από το μηδέν, ενώ υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που μπορούν να σας μεταφέρουν αυτές τις γνώσεις, που έχουν αποκτήσει μέσα από τόσα χρόνια εμπειρίας, μέσα σε λίγες μέρες.

Κάνετε σωστές εξισώσεις για να αισθάνεστε πρώτα απ’ όλα καλά μέσα στο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΚατηγορίαΤΕΧΝΙΚΕΣ
Print
Back To Top