Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Καμπάνης Νίκος

Νίκος Καμπάνης

Συνεργάτης στο «ΒΥΘΟ» από το 1994.

  • Αυτοδύτης 1* CMAS
  • Εκπαιδευτής Ε/Κ CMAS*
  • Βοηθός Εκπαιδευτή Ε/Κ AIDA (4)
  • Εκπαιδευτής Υ/Β Αλιείας* ΕΟΥΔΑ
  • Διεθνής Αλυτάρχης Y/B Αλιείας** CMAS
  • 16 συμμετοχές σε ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υ/Β Αλιείας
  • 2ος Πανελληνιονίκης Υ/Β Αλιείας 2007
  • 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Υ/Α Ομαδικού αγωνίσματος
  • 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Υ/Β Αλιείας
  • Αρχηγός της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2001-2019 (εκτός των ετών 2015-2017)
  • Εκλέκτορας εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2009-2014
  • Μέλος της Επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS
  • Πρόεδρος ΠΣΑΥΚ (2000 – 2006 και 2010 – 2015)
  • Πρόεδρος Διοργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υ/Β Αλιείας 2016

Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1967. Το 1985 αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και ξεκίνησε τις νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 και το 1991 ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακές σπουδές στο ναυτικό δίκαιο στα πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Λονδίνου (UCL). Σήμερα είναι εταίρος δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα, διορισμένος στον Άρειο Πάγο.
Από νωρίς στη ζωή του, το υποβρύχιο ψάρεμα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και αθλητικό και κυρίως κοινωνικοπολιτικό. Όπως μαρτυρούν τα υποβρύχια διαπιστευτήριά του ασχολήθηκε ενεργά επί πολλά χρόνια με τα διοικητικά του αγωνιστικού ψαροτούφεκου στην Ελλάδα αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα συμμετέχει. Η προσφορά του στην ανάπτυξη της αγωνιστικής υποβρύχιας αλιείας είναι σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένη.
Σαν νομικός, αφιέρωσε πολλές εργατοώρες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ερασιτεχνών υποβρύχιων αλιέων εντός της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης.
Στην 26χρονη διαδρομή του ως συνεργάτης του περιοδικού «Βυθός», δημοσίευσε σε αυτό  101 άρθρα, συνεντεύξεις, σχόλια και περιγραφές αγώνων υ/β αλιείας.


TΟΛΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ. Ο σύλλογος των κατασκευαστών και εμπόρων ειδών αλιείας ήδη κάνει επαφές και παρεμβάσεις.

Μιλά στον Δημοσθένη Βαρβέρη για το - υπό διαβούλευση - Προεδρικό Διάταγμα για την Ερασιτεχνική Αλιεία.

TΟΛΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ. Ο σύλλογος των κατασκευαστών και εμπόρων ειδών αλιείας ήδη κάνει επαφές και παρεμβάσεις.

Τόλης Μπέλλος

Έγραψα εχθές ένα κόσμιο σχόλιο στην διαβούλευση για το ΠΔ της ερασιτεχνικής αλιείας το οποίο όμως δεν βλέπω αναρτημένο. Ελπίζω να είναι κάποιο λάθος και όχι τίποτε σκόπιμο. Ξαναέγραψα πριν από λίγο και ελπίζω να ανέβει, ωστόσο το ανεβάζω και εδώ για να υπάρχει. Ο σύλλογος των κατασκευαστών και εμπόρων ειδών αλιείας ήδη κάνει επαφές και παρεμβάσεις για την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής απαγόρευσης Απριλίου-Μαίου. Είμαστε όλοι κάθετα αντίθετοι.

Ακολουθεί το σχόλιο: Η προτεινόμενη απαγόρευση της Υποβρύχιας αλιείας για τον μήνα Απρίλιο και Μάιο είναι παντελώς παράλογη, άδικη και συνιστά απαράδεκτη διάκριση για τους υποβρύχιους αλιείς. Αντί να διορθωθεί, συνεχίζεται η αναίτια απαγόρευση της υποβρύχιας αλιείας από το ΠΔ373/85, η οποία εξυπηρετούσε τους τότε συντεχνιακούς δεσμούς με τους επαγγελματίες. Άραγε ισχύουν ακόμη οι δεσμοί η απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς από τούς συντάκτες του νέου ΠΔ για το προφανές; Η υποβρύχια αλιεία με άπνοια με ψαροτούφεκο, είναι ο μόνος τρόπος αλιείας χωρίς παρεμπίπτοντα αλιεύματα, χωρίς δολώματα και ο μόνος επιλεκτικός τρόπος αλιείας.

Η αλιευτική ικανότητα περιορίζεται από τον νομοθέτη ακόμη περισσότερο με το καινούργιο ΠΔ, άρα δεν υφίσταται λόγος απαγόρευσης του ψαροτούφεκου, αντίθετα αυτή θα ωθήσει τους υποβρύχιους αλιείς σε άλλες μεθόδους αλιείας. Οι δήθεν δικαιολογίες περί προστασίας των αλιευμάτων είναι αστείες και σαφώς δεν ευσταθούν, από την στιγμή που το ίδιο άτομο που δεν θα του επιτρέπεται να ψαρέψει με το ψαροτούφεκο τον Απρίλιο Μάιο θα επιτρέπεται να ψαρέψει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο και να έχει το ίδιο αλιευτικό αποτέλεσμα. Απλά οι ψαροτουφεκάδες θέλουν να βρίσκονται στην θάλασσα και να κάνουν καταδύσεις με άπνοια, άσχετα αν τελικά πιάνουν λιγότερα ψάρια με αυτόν τον τρόπο.

Κύριοι, εξετάστε ξανά το προφανές και αποσύρετε την διάταξη περί απαγόρευσης υποβρύχιας αλιείας τον Απρίλιο-Μάιο. Είμαστε όλοι κάθετα αντίθετοι.".

 

ΚατηγορίαΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Print
Back To Top