Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Καμπάνης Νίκος

Νίκος Καμπάνης

Συνεργάτης στο «ΒΥΘΟ» από το 1994.

  • Αυτοδύτης 1* CMAS
  • Εκπαιδευτής Ε/Κ CMAS*
  • Βοηθός Εκπαιδευτή Ε/Κ AIDA (4)
  • Εκπαιδευτής Υ/Β Αλιείας* ΕΟΥΔΑ
  • Διεθνής Αλυτάρχης Y/B Αλιείας** CMAS
  • 16 συμμετοχές σε ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υ/Β Αλιείας
  • 2ος Πανελληνιονίκης Υ/Β Αλιείας 2007
  • 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Υ/Α Ομαδικού αγωνίσματος
  • 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Υ/Β Αλιείας
  • Αρχηγός της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2001-2019 (εκτός των ετών 2015-2017)
  • Εκλέκτορας εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2009-2014
  • Μέλος της Επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS
  • Πρόεδρος ΠΣΑΥΚ (2000 – 2006 και 2010 – 2015)
  • Πρόεδρος Διοργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υ/Β Αλιείας 2016

Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1967. Το 1985 αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και ξεκίνησε τις νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 και το 1991 ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακές σπουδές στο ναυτικό δίκαιο στα πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Λονδίνου (UCL). Σήμερα είναι εταίρος δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα, διορισμένος στον Άρειο Πάγο.
Από νωρίς στη ζωή του, το υποβρύχιο ψάρεμα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και αθλητικό και κυρίως κοινωνικοπολιτικό. Όπως μαρτυρούν τα υποβρύχια διαπιστευτήριά του ασχολήθηκε ενεργά επί πολλά χρόνια με τα διοικητικά του αγωνιστικού ψαροτούφεκου στην Ελλάδα αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα συμμετέχει. Η προσφορά του στην ανάπτυξη της αγωνιστικής υποβρύχιας αλιείας είναι σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένη.
Σαν νομικός, αφιέρωσε πολλές εργατοώρες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ερασιτεχνών υποβρύχιων αλιέων εντός της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης.
Στην 26χρονη διαδρομή του ως συνεργάτης του περιοδικού «Βυθός», δημοσίευσε σε αυτό  101 άρθρα, συνεντεύξεις, σχόλια και περιγραφές αγώνων υ/β αλιείας.


Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Του Τάσου Χάλαρη Τ.296

Το δέσιμο των λάστιχων. (VIDEO) WorkShop#2

Τα λάστιχα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ψαροτούφεκού μας. Είναι εκείνο που θα μετακινήσει την βέργα και θα χτυπήσουμε το στόχο μας. Υπήρχαν τα λάστιχα με τα βιδωτά ρακόρ. Ήταν ένας κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούσαμε παλιά.

Πλέον έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, όπου τα λάστιχα τα δένουμε και χρησιμοποιούμε τα μικρά ρακόρ, είτε για βίδωμα, είτε για σκοινάκια και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δίνουμε μεγαλύτερη δύναμη στο λάστιχο και ουσιαστικά δύναμη στην προώθηση της βέργας μας.

Για να περάσουμε τα ρακόρ στο λάστιχο μας, τα “κερνάμε” λίγο με γράσο σιλικόνης. Από εδώ θα περάσει το σκοινί, θα κάνουμε τον κόμπο και θα κάνουμε κύκλο το λάστιχό μας.

Το σχοινάκι που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι κερωμένο. Επιθυμούμε να είναι πάνω από 1,5mm και του κάνουμε διπλό πέρασμα στον κόμπο και από τις δύο του πλευρές.

Είμαστε έτοιμοι. Αυτός ο κομός που φαίνεται στο βίντεο αρκεί. Τα πάντα τελείωσαν, αρκεί να κόψουμε τις άκρες από τα σκοινάκια και να τις κάψουμε. Το λάστιχο είναι έτοιμο, δεμένο προς χρήση. Το ίδιο θα κάνω και όταν θα επιλέξω να περάσω ένα σπαστό καμπανάκι.

Όποια από τις δύο περιπτώσεις επιλέξω, δηλαδή ρακόρ ή σπαστό καμπανάκι, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

ΚατηγορίαWORK SHOP
Print
Back To Top