Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Κούμουλος Δημήτρης

Δημήτρης Κούμουλος ΒSc

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (ειδικότητα κολύμβησης)
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Apnea Academy  /  CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α.  /S.S.I.
Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών S.S.I.  
Γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 1974 στην Αθήνα , οπού μεγάλωσε και ζει έως τώρα. Από την ηλικία των 10 ετών ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ.  , οπού σε μεγαλύτερη ηλικία  πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα του ελευθέρου πετυχαίνοντας  πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες , σημειώνοντας αρκετά πανελλήνια ρεκόρ. Mέλος της Εθνικής ομάδας για 7 χρόνια.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνοντας την ειδικότητα της  κολύμβησης. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα εκμάθησης και στις πρωταγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες κολύμβησης σε συλλόγους (Π.Γ.Σ. , Α.Ν.Ο.Γ. , ΑΡΓΩ )
Από την ηλικία των 10 στη θάλασσα ως ψαροντουφεκάς και σταματώντας τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση ασχολήθηκε ενεργά με την ελεύθερη κατάδυση. Το 2003 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως μαθητής επιπέδου 3 και στη συνέχεια ξεκινάει την πρακτική του εξάσκηση ως εκπαιδευτής δίπλα στον Roberto Calich.
Μέλος της AIDA Hellas από το 2005 , εκλεγμένο μέλος από το 2013 και πρόεδρος της από το 2015 έως 2019.
To 2008  θα πιστοποιηθεί ως  εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης της CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α. συμμετέχοντας  στο σχολείο που οργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία ενώ το 2010 θα ολοκληρώσει με επιτυχία το σχολείο εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης της Apnea Academy , υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Umberto Pelizzari.
Το 2016 θα ιδρύσει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης ONEBREATH freediving και λίγους μήνες μετά θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο πυρήνα ελεύθερων δυτών που θέλουν να ασχοληθούν πιο “δυναμικά” με το σπορ και έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά μία ομάδα που προπονείται συστηματικά υπό τις οδηγίες του με σημαντικά αποτελέσματα.

Δάσκαλος Hatha Yoga από το 2015.
Εκπαιδευτής
mental training (Apnea Academy) από το Μάρτιο του 2019.
Εκπαιδευτής Ε/Κ του οργανισμού
SSI από το Σεπτέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από το Νοέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ. από το 2016.
Κριτής
αγώνων Ε CMAS-ΕΟΥΔΑ & AIDA International.
Διοργανωτής των αγώνων πισίνας
ONEBREATH Pool Games από το 2017.
Διοργανωτής του διεθνούς αγώνα βάθους
Authentic Big Blue στην Αμοργό από το 2017.
Προπονητής των περισσοτέρων Ελλήνων πρωταθλητών
(αλλά και αρκετών ξένων) ελεύθερης κατάδυσης.
Είναι επίσης ερασιτέχνης αυτοδύτης επιπέδου 3* CMAS.


Λούτσος. Η ασημένια αστραπή (Video).

Του Κωνσταντίνου Τρουπή

Λούτσος. Η ασημένια αστραπή (Video).

Ο λούτσος είναι ένα ψάρι εξωτικό με απίστευτή γρηγοράδα, αλλά μπορεί να γίνει μοιραία ακίνητο όταν ζευγαρώνει ή όταν πεινά. Η τεχνική για να καμακωθεί ένας αξιόλογος λούτσος ως επί το πλείστον είναι το καρτέρι ή και το αθόρυβο πλανάρισμα. Καθοριστική σημασία παίζει όμως το όπλο μας, καθώς θέλουμε μια εκρηκτική βολή ακρίβειας.

Σπάνια ξεπερνά το βάρος των 6 κιλών ωστόσο δεν είναι καθόλου απίθανο να έρθετε αντιμέτωποι με ένα μεγαλύτερο θήραμα. Όταν ο λούτσος αποφασίσει να πλησιάσει στο καρτέρι μας, κινείται αργά σταθερά και γεμάτος σιγουριά, σε όρια που αγγίζουν την απερισκεψία. Εάν το πόστο του καρτεριού μας είναι στα χαμηλότερα σημεία του τόπου, το ψάρι θα περάσει συνεχίζοντας την πορεία του περνώντας πάνω από το κεφάλι μας.

Όπως στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου. Όμως η βολή σε ένα λεπτό προφίλ ψαριού από κάτω προς τα πάνω δεν είναι εύκολη και κρύβει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Αντίθετα όταν το πόστο του καρτεριού μας βρίσκεται σε ψηλό σημείο και υπάρχει στον τόπο ανταγωνισμός με αλλά αρπακτικά ψάρια, όπως συναγρίδες, στήρες, μαγίατικα, έρχεται πρώτος και πλησιάζει στην μύτη της βέργας μας.

Σε κάθε όμως περίπτωση η επιτυχία καθορίζεται από την αθόρυβη προσέγγισή του τόπου. Το όπλο που προτιμώ να έρχομαι αντιμέτωπος με τέτοια ψάρια είναι ένα δυνατό 100αρι με γρήγορο σετάρισμα για αστραπιαίες βολές. Οι καλύτερες ώρες για το κυνήγι του είναι δυο ώρες αφού ανατέλλει ο ήλιος και δυο ώρες πριν την δύση του.

Ένα άσχημα χτυπημένο ψάρι θα κοιτάξει με κάθε τρόπο να πετάξει την βέργα από πάνω του όπως κάθε πελαγικό. Εκείνη την στιγμή θα πρέπει να χειριστούμε με τέχνη το μουλινέ, δίχως να χαλάσουμε το ψάρι εάν και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα της δεύτερης βολής που θα το σιγουρέψει. Η παρουσία των λούτσων βέβαια από την άλλη σε έναν τόπο πρέπει να μας πονηρέψει και για την παρουσία μαγίατικων.

Επιλεγώ να κυνηγώ αυτά τα ψάρια ρηχά, παρατηρώντας με μεγάλη προσοχή τα πόστα που επιλέγουν να περάσουν καταγράφοντας λεπτομέρειες όπως φάση σελήνης και θερμοκρασία νερού, συνθέτοντας το παζλ στην εύρεση μεγαλυτέρων θηραμάτων, όπως μεγάλα μαγίατικα. Αγαπάει την φυκίαδα, αλλά και τις πέτρες γενικά θα περάσει εκεί από όπου θα μαζευτεί το λιανό.

Μεγάλη προσοχή θέλει στα μεγάλα άτομα του είδους, καθώς όταν είναι χτυπημένα θα κοιτάξουν όπως και τα γοφάρια να μας δαγκώσουν. Ένα άλλο σημάδι ότι στην περιοχή κυνηγάνε λούτσοι είναι τα τραυματισμένα μικρόψαρα.

 ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΟΥ 

ΚατηγορίαΨΑΡΙΑ
Print
Back To Top