Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Περιοδικό Βυθός : Κούμουλος Δημήτρης

Δημήτρης Κούμουλος ΒSc

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (ειδικότητα κολύμβησης)
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Apnea Academy  /  CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α.  /S.S.I.
Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών S.S.I.  
Γεννήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 1974 στην Αθήνα , οπού μεγάλωσε και ζει έως τώρα. Από την ηλικία των 10 ετών ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ.  , οπού σε μεγαλύτερη ηλικία  πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα του ελευθέρου πετυχαίνοντας  πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες , σημειώνοντας αρκετά πανελλήνια ρεκόρ. Mέλος της Εθνικής ομάδας για 7 χρόνια.
Σπούδασε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνοντας την ειδικότητα της  κολύμβησης. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα εκμάθησης και στις πρωταγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες κολύμβησης σε συλλόγους (Π.Γ.Σ. , Α.Ν.Ο.Γ. , ΑΡΓΩ )
Από την ηλικία των 10 στη θάλασσα ως ψαροντουφεκάς και σταματώντας τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση ασχολήθηκε ενεργά με την ελεύθερη κατάδυση. Το 2003 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως μαθητής επιπέδου 3 και στη συνέχεια ξεκινάει την πρακτική του εξάσκηση ως εκπαιδευτής δίπλα στον Roberto Calich.
Μέλος της AIDA Hellas από το 2005 , εκλεγμένο μέλος από το 2013 και πρόεδρος της από το 2015 έως 2019.
To 2008  θα πιστοποιηθεί ως  εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης της CMAS – Ε.Ο.Υ.Δ.Α. συμμετέχοντας  στο σχολείο που οργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία ενώ το 2010 θα ολοκληρώσει με επιτυχία το σχολείο εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης της Apnea Academy , υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Umberto Pelizzari.
Το 2016 θα ιδρύσει τη σχολή ελεύθερης κατάδυσης ONEBREATH freediving και λίγους μήνες μετά θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο πυρήνα ελεύθερων δυτών που θέλουν να ασχοληθούν πιο “δυναμικά” με το σπορ και έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά μία ομάδα που προπονείται συστηματικά υπό τις οδηγίες του με σημαντικά αποτελέσματα.

Δάσκαλος Hatha Yoga από το 2015.
Εκπαιδευτής
mental training (Apnea Academy) από το Μάρτιο του 2019.
Εκπαιδευτής Ε/Κ του οργανισμού
SSI από το Σεπτέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από το Νοέμβριο του 2019.
Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ. από το 2016.
Κριτής
αγώνων Ε CMAS-ΕΟΥΔΑ & AIDA International.
Διοργανωτής των αγώνων πισίνας
ONEBREATH Pool Games από το 2017.
Διοργανωτής του διεθνούς αγώνα βάθους
Authentic Big Blue στην Αμοργό από το 2017.
Προπονητής των περισσοτέρων Ελλήνων πρωταθλητών
(αλλά και αρκετών ξένων) ελεύθερης κατάδυσης.
Είναι επίσης ερασιτέχνης αυτοδύτης επιπέδου 3* CMAS.


ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Η Gilda από την βιοτεχνία κατασκευής στολών "G&Sea" μιλά στον φακό του Βυθού.

ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, για να κρατήσετε τη στολή σας σε καλή κατάσταση.

Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση

  • Όταν συσκευάζετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (για ταξίδι, βουτιά κτλ), διπλώστε προσεκτικά τη στολή και κρατήστε την πάνω από οτιδήποτε άλλο έχετε στην τσάντα σας. Όσο λιγότερο τη διπλώνετε, τόσο καλύτερα. Αν ταξιδεύετε, φροντίστε η στολή να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπει στις αποσκευές σας και το πρώτο που θα βγει.
  • Πάντα αποθηκεύετε τη στολή απλωμένη αν γίνεται. Απλώστε τα κομμάτια στο πάτωμα - όχι το ένα πάνω στο άλλο - όταν η στολή είναι τελείως στεγνή.

Πριν & μετά τη βουτιά

  • Ποτέ μην βάζετε τα νύχια σας στη στολή όταν τη φοράτε ή τη βγάζετε. Είναι καλύτερο να ελέγξετε ότι τα νύχια σας είναι λιμαρισμένα και όχι πολύ μακρυά γενικά.
  • Αν έχετε στολή που είναι λύκρα ή φόδρα εσωτερικά, μπορείτε να την γλυστρήσετε πάνω σας αν το δέρμα σας είναι τελείως στεγνό. Φροντίστε να φορέσετε τη στολή όταν είστε απολύτως στεγνοί και μπείτε στο νερό ήρεμα για να μην μπει νερό μέσα στη στολή και να μείνετε ζεστοί. Αφού μπείτε, ανοίξτε λίγο το λαιμό, για να βγει όποιος αέρας έχει παγιδευτεί στη στολή.
  • Αν έχετε στολή που είναι open cell “ξυρισμένη” εσωτερικά, χρησιμοποιήστε κρύο (όχι ζεστό) σαπουνόνερο για να βρέξετε το εσωτερικό της στολής και μετά το δέρμα σας. Αυτό κάνει τη διαδικασία του φορέματος και βγαλσίματος πιο εύκολη. Και πάλι, όχι νύχια!
  • Για να βγάλετε τη στολή, διπλώστε το κάτω μέρος του σακακιού και βάλτε λίγο νερό στο δίπλωμα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, βάλετε τη μύτη σας μέσα στο λαιμό του σακακιού και τραβήξτε το σακάκι προς τα πάνω. Το νερό στο δίπλωμα θα βοηθήσει το σακάκι να γλυστρίσει και να βγει καλύτερα και η μύτη δεν θα σκαλώσει στο λαιμό καθώς βγάζετε το σακάκι.

Στέγνωμα

  • Αφού έχετε βγάλει τη στολή, τώρα είναι το μέσα έξω. Ξεπλύνετέ τη με λίγο νερό για να φύγει το σαπούνι ή/και τα ούρα:)
  • Διπλώστε την όπως είναι (προσεκτικά πάντα) και όταν φτάσετε στο σπίτι σας, ξεπλύνετέ την πάλι με χλιαρό νερό. Βάλτε την απλωμένη σε μια απλώστα ρούχων και αφήστε το εσωτερικό (που τώρα είναι έξω) να στεγνώσει τελείως πριν την γυρίσετε για να στεγνώσει και το εξωτερικό και να την αποθηκεύσετε.
  • Σε καμία περίπτωση μην στεγνώνετε τη στολή σας στον ήλιο. Αφού την ξεπλύνετε, βάλτε την στην (αδιάβροχη αν γίνεται) τσάντα σας, μέχρι να φτάσετε σε σημείο που μπορείτε να την στεγνώσετε, πάντα κάτω από ίσκιο.

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top