Menu
  1. Αρχική
  2. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
  3. ΑΡΘΡΑ & ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ
  5. ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ
  6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    1. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
    2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
    3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ / E-SHOP
  7. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
  8. ΘΕΜΑΤΑ
  9. ΝΕΑ
  10. VIDEOS
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Περιοδικό Βυθός : Κωστανάσιος Ανδρέας

Ανδρέας Κωστανάσιος

Ο Ανδρέας Κωστανάσιος γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1973 στην Αθήνα. Οι πρώτες προσπάθειες για την σύλληψη θηραμάτων με ελεύθερη κατάδυση έλαβαν χώρα στην νήσο Αίγινα το 1986. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του συλλόγου ''ΓΛΑΥΚΟΣ''. Μερικά χρόνια αργότερα το 1993 πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε τις υποβρύχιες εξορμήσεις πλάι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο του αθλήματος Ρομπέρτο Κάλιτς. Ο Ρομπέρτο επίσης ήταν αυτός που τον μύησε στο υποβρύχιο κυνήγι, όσον αφορά την αγωνιστική του μορφή το 1996 παίρνοντας μέρος (μαζί του) στο κύπελλο Σύρου. Αρθογραφεί στον ειδικό τύπο απο το 1997 και έχει συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες του χώρου όσον αφορά την αθλητική του ιδιότητα (sponsoring). 
Από το 2008 αρχίζει να μοιράζει την γνώση του παραδίδοντας σεμινάρια σε συλλόγους εντός και εκτός Αττικής και σε εκθέσεις.
Από το 2010 σχεδιάζει μπλουζάκια με θέμα το υποβρύχιο κυνήγι και κάποια από αυτά, για την οικονομική ενίσχυση της εθνικής ομάδας. 
Από το 2010 έχει δώσει συνεντεύξεις σε διαδικτυακά κανάλια και περιοδικά σε Ιταλία-Ισπανία-Κροατία και Ρωσία.
2013 - Πτυχίο 3ου επιπέδου ελεύθερης καταδυσης Ε.Ο.Υ.Δ.Α.
Μέλος στην πενταμελή επιτροπή του Π.Σ.Α.Υ.Κ απο το 2010 και εκλέκτορας εθνικής ομάδας από το 2015 εώς το 2018.
Ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή ζυγίσματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σύρο το 2016. 
Συγγραφέας του βιβλίου ''Στο εργαστήρι του ψαροκυνηγού'' το οποίο εκδόθηκε το 2017 και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα το 2018.
Δημιουργία κατασκευής - πατέντας για το υποβρύχιο κυνήγι (σημαδευτήρι-mark) το 2017.
2018 - πτυχίο 1 και 2 equalization academy (βαθειά ελεύθερη κατάδυση). 
Βραβείο πρώτης θέσης στον διαγωνισμό βίντεο στην έκθεση DEEPEX το 2013 με θέμα το ψαροτούφεκο.
1996 πρωταθλητής Σύρου, 2008 πρωταθλητής Γλαύκου, 2009 πρωταθλητής Γλαύκου, 2015 πρωταθλητής Σύρου, 2016 πρωταθλητής Ελλάδος (ομαδικό).
2010 δευτεραθλητής Σύρου, 2012 δευτεραθλητής Ελλάδος (ομαδικό), 2013 δευτεραθλητής Γλαύκου.
1996-2008-2016 κύπελλο περισσοτέρων αλιευμάτων.
2008-2009-2010-2013-2015 κύπελλο μεγαλύτερου αλιεύματος.
2010 ενεργή συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο της Κροατίας (μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες φέρνουν την 4η θέση).


ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Η Gilda από την βιοτεχνία κατασκευής στολών "G&Sea" μιλά στον φακό του Βυθού.

ΣΤΟΛΗ: Πλύσιμο, Στέγνωμα, Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κρατήσετε τη στολή σας σε άριστη κατάσταση.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, για να κρατήσετε τη στολή σας σε καλή κατάσταση.

Συσκευασία, Μεταφορά, Αποθήκευση

  • Όταν συσκευάζετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (για ταξίδι, βουτιά κτλ), διπλώστε προσεκτικά τη στολή και κρατήστε την πάνω από οτιδήποτε άλλο έχετε στην τσάντα σας. Όσο λιγότερο τη διπλώνετε, τόσο καλύτερα. Αν ταξιδεύετε, φροντίστε η στολή να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπει στις αποσκευές σας και το πρώτο που θα βγει.
  • Πάντα αποθηκεύετε τη στολή απλωμένη αν γίνεται. Απλώστε τα κομμάτια στο πάτωμα - όχι το ένα πάνω στο άλλο - όταν η στολή είναι τελείως στεγνή.

Πριν & μετά τη βουτιά

  • Ποτέ μην βάζετε τα νύχια σας στη στολή όταν τη φοράτε ή τη βγάζετε. Είναι καλύτερο να ελέγξετε ότι τα νύχια σας είναι λιμαρισμένα και όχι πολύ μακρυά γενικά.
  • Αν έχετε στολή που είναι λύκρα ή φόδρα εσωτερικά, μπορείτε να την γλυστρήσετε πάνω σας αν το δέρμα σας είναι τελείως στεγνό. Φροντίστε να φορέσετε τη στολή όταν είστε απολύτως στεγνοί και μπείτε στο νερό ήρεμα για να μην μπει νερό μέσα στη στολή και να μείνετε ζεστοί. Αφού μπείτε, ανοίξτε λίγο το λαιμό, για να βγει όποιος αέρας έχει παγιδευτεί στη στολή.
  • Αν έχετε στολή που είναι open cell “ξυρισμένη” εσωτερικά, χρησιμοποιήστε κρύο (όχι ζεστό) σαπουνόνερο για να βρέξετε το εσωτερικό της στολής και μετά το δέρμα σας. Αυτό κάνει τη διαδικασία του φορέματος και βγαλσίματος πιο εύκολη. Και πάλι, όχι νύχια!
  • Για να βγάλετε τη στολή, διπλώστε το κάτω μέρος του σακακιού και βάλτε λίγο νερό στο δίπλωμα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, βάλετε τη μύτη σας μέσα στο λαιμό του σακακιού και τραβήξτε το σακάκι προς τα πάνω. Το νερό στο δίπλωμα θα βοηθήσει το σακάκι να γλυστρίσει και να βγει καλύτερα και η μύτη δεν θα σκαλώσει στο λαιμό καθώς βγάζετε το σακάκι.

Στέγνωμα

  • Αφού έχετε βγάλει τη στολή, τώρα είναι το μέσα έξω. Ξεπλύνετέ τη με λίγο νερό για να φύγει το σαπούνι ή/και τα ούρα:)
  • Διπλώστε την όπως είναι (προσεκτικά πάντα) και όταν φτάσετε στο σπίτι σας, ξεπλύνετέ την πάλι με χλιαρό νερό. Βάλτε την απλωμένη σε μια απλώστα ρούχων και αφήστε το εσωτερικό (που τώρα είναι έξω) να στεγνώσει τελείως πριν την γυρίσετε για να στεγνώσει και το εξωτερικό και να την αποθηκεύσετε.
  • Σε καμία περίπτωση μην στεγνώνετε τη στολή σας στον ήλιο. Αφού την ξεπλύνετε, βάλτε την στην (αδιάβροχη αν γίνεται) τσάντα σας, μέχρι να φτάσετε σε σημείο που μπορείτε να την στεγνώσετε, πάντα κάτω από ίσκιο.

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top